i sondę sprawdza tak jak się powinno , kompem a nie miernikiem
(tak tak , porządne warsztaty mają taki sprzęt) nie piszę tego po to żebyś się jakoś urażony poczuł czy coś. Cieszy mnie to że są jeszcze ludzie którzy robią dobrze robotę 
Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
tigre0070 napisał(a):Menel, takiego gazownika to i ja mami sondę sprawdza tak jak się powinno , kompem a nie miernikiem
(tak tak , porządne warsztaty mają taki sprzęt) nie piszę tego po to żebyś się jakoś urażony poczuł czy coś. Cieszy mnie to że są jeszcze ludzie którzy robią dobrze robotę

tigre0070 napisał(a):na kompie masz wykres liniowy , dokładniejszy pomiar , miernik jest trochę za wolny do badania sondy ,ale w zupełności wystarczy...

Kompa gazowego w tym przypadku brak bo mam stara instalacje i tu nie ma sie gdzie podpiac. Co innego w mojej ostatniej e34 gdzie byla sekwencja.
. Widziałem nieraz odczyty sondy z kompa gazowego i był to najzwyklejszy pomiar napięcia wraz z małym wykresem graficznym, który nic wielkiego nie wnosi. A jak to pokazuje ECU? Przecież to tylko napięcie od 0 do 1V i tutaj nic się więcej nie wymyśli 
już tłumaczę , chodzi mi tutaj o pomiar przez podłączenie kompa do auta kolegoZTJ napisał(a):tigre0070 napisał/a:
na kompie masz wykres liniowy , dokładniejszy pomiar , miernik jest trochę za wolny do badania sondy ,ale w zupełności wystarczy...
Wciąż nie odpowiedziałeś na moje pytanie- chodzi Ci o ECU, czy kompa gazowego? Z ciekawości pytam i sorry za off top'a
i oczywiście chodzi mi o diagnozę na benzynie , do gazu o ile wiem zawsze podłącza się kompa 
tigre0070 napisał(a):już tłumaczę , chodzi mi tutaj o pomiar przez podłączenie kompa do auta kolegoi oczywiście chodzi mi o diagnozę na benzynie , do gazu o ile wiem zawsze podłącza się kompa

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości