[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Xenon HID a błąd Check Control

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Xenon HID a błąd Check Control

Post numer:#1  Postprzez Prezes » 22 lis 2009, o 01:17

Czy jak dołożę HIDy, to wywali mi błąd na czerwono Checka?? (tak jak w E34...)
Prezes

Post numer:#2  Postprzez tigre0070 » 22 lis 2009, o 01:23

Prezes, mi nie wywala żadnego błędu po założeniu xenonów więc i Tobie nie powinno
tigre0070

Post numer:#3  Postprzez Prezes » 22 lis 2009, o 01:40

Ale też masz Check'a w suficie??
Prezes

Post numer:#4  Postprzez Iro » 22 lis 2009, o 01:50

to jest tak
czasami wywala czasmi nie
jezeli od razu wrzuciz mijania to nic jezeli poprzelanczasz z postojowek na mijania i odwrotnie to moze czasmi wywalic to zalerzy od poboru mocy przetwornicy tz. balastu
moj pobiera jakies 35W i czasmi jak na wlaczonym zaplonie wlacze postojowki a pozniej mijania to wyskakuje check i xenon nie swieci w ogole.
Iro

Post numer:#5  Postprzez czajnik601s » 22 lis 2009, o 08:22

cześć. ja mam xenon-i nie robi mi się żaden błąś-śmigam tak już dobre poł roku, i ani razu mi się nie zdarzyło.za to kontrol policji mi się zdarzyła. ale pan policjant nie mógł się dopatrzyc przetwornic- i ja mu kit cisłem ,że ona to chyba miała fabrycznie, a on mówi tak auto z 89 roku z xenonem:-)prawie cały wszedł pod maske, i mowi ,że nie widzi żeby tu coś przerabiane było- i mnie pyta co to za światła- ja mowie: panie ja mam dwie lewe ręce do auta tak kupiłem i tak już było-pojęcia nie mam:-)i mnie puścił ślimok:-) przetwornice schowane za tymi plastkowymi klapkami od świateł...
czajnik601s

Post numer:#6  Postprzez tigre0070 » 22 lis 2009, o 13:35

Prezes napisał(a):Ale też masz Check'a w suficie??
nooo....
Iro napisał(a):to jest tak
czasami wywala czasmi nie
jezeli od razu wrzuciz mijania to nic jezeli poprzelanczasz z postojowek na mijania i odwrotnie to moze czasmi wywalic to zalerzy od poboru mocy przetwornicy tz. balastu
moj pobiera jakies 35W i czasmi jak na wlaczonym zaplonie wlacze postojowki a pozniej mijania to wyskakuje check i xenon nie swieci w ogole.
mi tak wywala dopiero jak któraś przetwornica nie załapie , wywala błąd i jedno się nie pali , czyli wszystko dalej ok. Nie pali się gdy zapalą się oba światła.
czajnik601s napisał(a):prawie cały wszedł pod maske, i mowi ,że nie widzi żeby tu coś przerabiane było- i mnie pyta co to za światła- ja mowie: panie ja mam dwie lewe ręce do auta tak kupiłem i tak już było-pojęcia nie mam:-)i mnie puścił ślimok:-) przetwornice schowane za tymi plastkowymi klapkami od świateł...

też tak miałem , przy kontroli , od razu pytanie jakie pan ma żarówki?
ja - H1
pies - proszę podnieść pokrywę silnika
ja - proszę uprzejmie i podnoszę
pies - oglądał wszystko ,łącznie z blokiem silnika bo przetwornic nie zlalazł
mówi - proszę wyłączyć światła
ja-wyłączyłem
pies - proszę włączyć - spodziewał się charakterystycznego błysku , ale niestety...rozgrzane xenony tak nie robią :D
ja włączyłem i tyle z jego upartego doszukiwania się xenonów :D
tigre0070

Post numer:#7  Postprzez Iro » 22 lis 2009, o 14:37

Dziwna sprawa. W całej uni europejskiej jest tam odnosnik ze swiatła xenonowe musza mniec uklad mycia i autopoziomowania. Widziałem i we Francji i Belgi a Najwiecej w UK ze ludzie to pierd... wsadzaja xenony nawet do zwykłych swiateł, jak golfy 3 i 4 po prostu w zwykle lampy nie w soczewki. W całej unii europejskiej nie ma czegos takiego jak ingerencja Policji w stan pojazdu nawet Nimcy patrza co przewozisz a nie czym przewozisz.
Jedna rada dla tych co mają xenonki to zamontowac spryskiwacz przedniej lampy , pociągnać rureczki z trujnika i przymontować gdzies przy lampie da sie zrobic tylko trzeba popatrzec co i jak i sprawa przypisu rozwiazana przeciez nikt ci nie udowodni ze nie masz ukladu samostabilizacyjnego , chyba ze ktos chce wycieraczki ale to jest bez sensu bo jednak brzydko to wyglada na zywca i wcale nie wycieraja tak super i sa drogie.
Iro

Post numer:#8  Postprzez tigre0070 » 22 lis 2009, o 14:58

Iro, homologacja jest ważna - lampa musi być homologowana na źródło światła z lampy xenonowej , na kloszu musi być...

miałem techniczną kontrolę policji i wiem :)
tigre0070

Post numer:#9  Postprzez Iro » 22 lis 2009, o 15:04

hahaha jaja no to huk pozamiatane, na szczescie mnie to nie dotyczy i mam to gdzieś :thu:
Iro

Post numer:#10  Postprzez miki » 22 lis 2009, o 15:44

Iro napisał(a):hahaha jaja no to huk pozamiatane, na szczescie mnie to nie dotyczy i mam to gdzieś

i z czego Irek ta radość? lepiej trzeba by pomyslec skąd załatwic szkła w których nie bedzie oznaczenia zarowki
miki

Post numer:#11  Postprzez Iro » 22 lis 2009, o 16:30

A tam ja mam oznaczenie h1 i xenon tez siedzi h1 :)
Iro

Post numer:#12  Postprzez tigre0070 » 22 lis 2009, o 17:33

H1 nie jest oznaczeniem homologacji...

D cośtam to jest homologacja na xenon , i na szkłach miki, musi być taka homologacja
tigre0070

Post numer:#13  Postprzez marcin.steven » 24 lis 2009, o 18:33

u mnie cały czas jest ok, tylko kiedy światła wyłączam to się zaświeca na chec panelu
marcin.steven

Post numer:#14  Postprzez janekE30 » 24 lis 2009, o 19:48

mi nie wyswietla zadnego błedu a mam hid 8000k
janekE30

Post numer:#15  Postprzez marcin.steven » 24 lis 2009, o 22:06

a zobacz czy jak masz silnik zapalony to podczas tego wyłącz je i zobacz czy sie błąd wyświetli. Ogólnie to zależy od przetwornicy, też mam 8000k
marcin.steven

Następna strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie