Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
Michał M20B20 napisał(a):Dzięki. Nie byłem pewny tylko teraz mnie zastanawia czemu nie ma napięcia na pompie. A nie mam z kąd wziąść schematów bo jak już są to są nie czytelne a z tych z forum to ja nic nie łapie. Szukam tych, które były dołączone do książki Sam Naprawiam SAmochód- BMW serii 3
luzi napisał(a):Iro, w motronicu pompa działa dopiero jak odpalasz![]()
[ Dodano: 28-11-2009, 03:35 ]Michał M20B20 napisał(a):Dzięki. Nie byłem pewny tylko teraz mnie zastanawia czemu nie ma napięcia na pompie. A nie mam z kąd wziąść schematów bo jak już są to są nie czytelne a z tych z forum to ja nic nie łapie. Szukam tych, które były dołączone do książki Sam Naprawiam SAmochód- BMW serii 3
sprawdź przekaźnik pompy,pod maską obok kielicha od strony kierowcy taka czarna puszka,rozbierz ją i tam są w sumie 3 przekaźniki,środkowy jest od pompy.wyciągnij go przeczyść styki itp. Widzę że masz gaz,możliwe że masz przekaźnik który odcina pompę podczas jazdy na lpg(to nie ten sam co w tej puszce).Może z nim coś nie tak i odcina ją cały czas.
bo dla mnie nie ma no chyba że chodzi ci że alternator sam sie wzbudzi powyzej pewnych obrotów
Powrót do Elektryka & Oświetlenie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość