witam wszystkich. jestem tutaj nowy i mam pewien problem..szukalem w wyszukiwarce i nie tylko ale nic podobnego nie znalalem..a wiec tak..wczoraj wyciagalem zegary i odlaczylem jez dwoch kostek..a problem jest taki ze w nocy po tym zabiegu wlaczyla sie inspekcja i caly czas swieci ;/ o co chodzi?aku padlo przez taka glupote(mozliwe zeby przez to sie rozladowal?samochod stoi od srody bo czeka na pompe paliwa)i chcial bym cos z tym zrobic.jest mozliwosc usuniecia diody ktora mi siweci? prosze o pomoc
Najpierw skasuj, a później zobaczysz. U mnie jest tak, że czerwona dioda zapala się po jakimś czasie jazdy i pali się dalej po wyłączeniu silnika, po czym rano już nie pali się i zapala się jw. i tak w kółko. Też muszę skasować i zobaczyć co będzie. Kiedyś ktoś skasował mi przyrządem i za parę dni znowu paliło się- chyba akku w zegarach padł.
Post numer:#5przez Reinkarnatorka » 7 gru 2009, o 12:51
zawsze sie swieci jak wlaczysz zaplon, po odpaleniu powinno zgasnac, mi kolega skasowal inspekcje to palily sie wystkie zielone i co jakis czas jedna odpadala teraz 3 mi siepala az wkoncu znikna a pojakims czasie zapali sie zolta a pozniej czerwona i wtedy trzeba olej chyba wymienic czy jakos
dzieki.wiem wiem mi tylko chodzi o to ze swieci po zageszeniu silnika musze sobie zrobic sam kasowanie ;/ ale to wszystko zaczelo sie dziac jak odlaczylem zegary..teraz mi nie dziala obrotomierz, ekonomizer i temperatura cos wariuje ;/ co tym razem