[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Dławienie się raz na jakiś czas

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Dławienie się raz na jakiś czas

Post numer:#1  Postprzez Kosciu » 9 gru 2009, o 18:48

Mam mały problem, a dokładniej od jakiegoś czasu bmw zaczyna mi tak jakby przygasać w trakcie jazdy tak jak by nie dostawał paliwa trwa to przez jakąś sekunde i zaraz jedzie normalnie.
Dzisiaj wymieniłem filter paliwa bo myślałem że to coś pomoże no i pomogło bo filter nie był chyba od nowości wymieniany jak dmuchałem w niego to bardo ciężko szło no i taraz lepiej chodzi.
Ale problem jest dalej, zastanawiam się czy to może to być wina pompy paliwa? Że czasami na chwile nie poda paliwa?
Może ma ktoś jakieś pomysły? W czym szukać jeszcze winy? Bo strach jeździć gdzieś dalej.
Ostatnio edytowano 9 gru 2009, o 20:59 przez Kosciu, łącznie edytowano 1 raz
Kosciu

Post numer:#2  Postprzez mandark » 9 gru 2009, o 19:07

Istnieje masa przyczyn takiego działania.
Proponuję na początek sprawdzić instalację elektryczną. Być może gdzieś "odłącza się" zapłon. Albo odłącza się pompa paliwa na dołkach. U siebie musiałem lekko zgnieść złączki przy pompie bo czasem mi się wyłączała.

P.S. Sorry - musiałem:
...paliwa bo myślałem że to coś pomorze no i pomogło bo filter nie był chyba od nowości wymieniany...

Mazowsze :jum:
mandark

Post numer:#3  Postprzez Kosciu » 9 gru 2009, o 21:03

mandark napisał(a):..paliwa bo myślałem że to coś pomorze no i pomogło bo filter nie był chyba od nowości wymieniany...

Mazowsze :jum:

:jum:

Wiem właśnie że przyczyn może być wiele ale najgorsze jest to że tak to chodzi, a ten problem pojawia się czasami i na prostej drodze więc raczej nie jest to wina nie stykania.

Za jakiś tydzień jadę w trasę 600km i nie chciał bym żeby coś się wtedy stało. :roll:
Kosciu

Post numer:#4  Postprzez PR0ZAC » 9 gru 2009, o 23:07

Możliwe też że sonda szaleje :roll:
PROZAC_PERFORMANCE@WP.PL
507-247-871

Obrazek

[center]SWAPY, Black Hella, polerowanie kloszy, regeneracja odbłyśników, chromowanie, cynkowanie. Zapraszam :)[/center]
PR0ZAC
Inżynier

Moje BMW: 328
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#5  Postprzez Menl » 10 gru 2009, o 00:45

U mnie jak sonda padla to przygasal dojezdzajac do swiatel i falowaly obroty przez kilka sekund az sie unormowaly...
Przez ostatnie 2 dni natomiast mialem podobna sytuacje po czyszczeniu krokowego, nie wpialem do konca wezyka idacego od krokowca pod gumowa rure od przeplywki. Obroty tez falowaly dojezdzajac do swiatel itd. Wczoraj wszystko docisnalem do konca i git malina.
Menl

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie