[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

"Stonowane" radio do e30

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

Post numer:#61  Postprzez bekkouche » 14 gru 2009, o 12:29

crimi napisał(a):Ja polecam Clariona DXZ389RUSB. Swietnie pasuje do wygladu deski rozdzielczej, przyjemnie gra.

Potwierdzam. Z nowego sprzetu najfajniejsze radio do e30.
bekkouche

Post numer:#62  Postprzez M-Technic2 » 14 gru 2009, o 15:29

Menel napisał(a):M-Technic2, jesli piszesz o tym co ja wkleilem to ma wyjscie na zmieniarke..Czyli tez da sie podpiac wzmacniacz. Zdjecia radia pochodza z 8er, natomiast sa bardzo podobne i latwiej dostepne z e36.

Tak chodzi mi wlasnie o to :) ,czyli wypadalo by kupic takie radyjko plus zmieniarke tak ? a czy zmieniarka musi byc z fabrycznego zestawu czy jakas inna np Blaupunkta? a moze zamiast zmieniarki da sie podpiac wzmacniacz? szczerze mowiac nie mialem nawet takiego ori radia w rekach, i jak wygladala by sprawa ewentualnego podpiecia tego pod instalacje z e30 ? (aktulanie ISO) czy da sie przerobic wtyczki itp? jakis elektryk chyba by to ogarna ,czy sa potrzebne jakies wieksze modyfikacje.
I jak w kestii jakosci dziwku z takiego radia +plus ewentualna zmieniarka +wzamaciacz +sub ? gralo by to jakkos tak jak normalne radyjko cd np; 4x50W ?
Juz mam wizje takiego radia u siebie ,ale zeby to wspolgralo z aktualnym subem i wzmacniaczem :)
M-Technic2
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#63  Postprzez Menl » 14 gru 2009, o 19:13

Nie znam sie az na tyle, zeby wypowiadac sie na temat grania.Ja wybralem takie, aby miec swiety spokoj przed zlodziejami.

Wklejam jeszcze zdjecie podobnego modelu, ktory jest latwiej dostac np. na allegro :

Obrazek
Obrazek
Menl

Post numer:#64  Postprzez Macias » 14 gru 2009, o 21:41

Menel , nie powiedziałbym żeby to ori dawało spokój przed złodziejami. Przecież ono panelu zdejmowanego nie ma, a i wygląda całkiem całkiem więc na bank znajdzie się jakiś szmaciarz, który łapy po to wyciągnie. Może nie w takiej 8, gdzie to faktycznie wygląda jak wbudowane w deskę, ale w e30 to nie przejdzie.

btw: na goglach są foty tego Blaupunkta z logiem MG lub Rovera :)
Macias

Post numer:#65  Postprzez Leon » 14 gru 2009, o 21:49

Macias napisał(a):znajdzie się jakiś szmaciarz

Idąc tym tokiem rozumowania to znajdzie się jakiś szmaciarz na kieszeń każdego innego radyjka z którego zdejmuj sie tylko panel.

Takie ori radyjko straszego typu do BMW dla "szmaciarza" wygląda jak stary rupieć bo nie ma mega wyświetlacza/MP3/USB i innych wodotrysków.. i raczej się nim nie zainteresuje.

A takie radyjko jak Menel zapodał to chyba sobie pod choinkę kupię :mrgreen:
Leon
Profesor

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#66  Postprzez pawels5 » 15 gru 2009, o 00:48

crimi napisał(a):Ja polecam Clariona DXZ389RUSB. Swietnie pasuje do wygladu deski rozdzielczej, przyjemnie gra. Musialem tylko wymienic z przodu glosniki (wybor padl na HELIX DB 5.1), bo ori nie dawaly rady.

Obrazek
Obrazek

Mam w jednym taki zestaw + wzmak (tylko DB 62.1, chociaż na zdjęciu jest 62.1) i gra poprawnie, bo głośniki powiedzmy sobie budżetowe, ale radio lepsze niż niższa seria alpine CDE .... Radio pasuje idealnie do tapicery.
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#67  Postprzez PIT3R » 15 gru 2009, o 22:47

Ja poleciłbym Pionnerka DEH-1100MP. Grał przez jakiś czas w moim MB 190 ładnie komponując się w kokpit a za jakiś czas zawita w E30stce (wersja z czerwonym podświetleniem przycisków i białymi znakami wyświetlacza). Prosta obsługa, miły wygląd bez wodotrysków, wejście AUX. No i nie drogi.

Obrazek
PIT3R

Post numer:#68  Postprzez kubex » 15 gru 2009, o 23:04

wydaje mi się że podobny temat już był ale mniejsza o to ...
ja mam
Obrazek

i jestem zadowolony bez zbędnych bajerów i mega wyświetlaczy do tego mam głośniki sony x-plode i jesd si dżi
kubex

Post numer:#69  Postprzez dawidzik;) » 16 gru 2009, o 18:33

Zdecydowanie Clarion tylko w bursztynowym podświetleniu :) Mam i polecam.
Twoja sygnatura była nieregulaminowa i została usunięta przez Root
Zapoznaj się z regulaminem.
dawidzik;)
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#70  Postprzez Leon » 16 gru 2009, o 19:11

Kolega pare dni temu kupił takie radyjko Obrazek

Wyglądem zajebiście pasuje do E30 bo sobie na chwile zamontowałem.
Nie pasuje za to zupełnie niebieskie podświetlenie :roll:
Radyjko gra bardzo ładnie i ma sporo bajerów.Kosztowało 245 zł.
Leon
Profesor

Post numer:#71  Postprzez Macias » 16 gru 2009, o 19:22

bez jaj, nie jakaś manta - to już wolę mojego kaseciaka ;)
ale w sumie wizualnie nie byłoby źle gdyby nie ten jarmarkowy wyświetlacz -
radio wizualnie przypomina staaaare sony - właśnie takie jak mam obecnie

ale jakoś nie wierzę w "Radyjko gra bardzo ładnie"
Macias

Post numer:#72  Postprzez Leon » 17 gru 2009, o 08:39

Macias napisał(a):ale jakoś nie wierzę w "Radyjko gra bardzo ładnie"

No to uwierz ;)
Wiem,że radyjko 'nie firmowe" ale daje radę - tz. gra na moje ucho czysto i wyraźnie w połączeniu z standardowymi głośnikami w Passacie ( no i kolorystycznie siadło pod Paska idealnie)
A jeśli o mnie chodzi to lotto mi to czy miałbym Mantę czy Clariona. Ma fajnie wyglądać i pasować do kokpitu. Audiofilem nie jestem więc jakiś różnic w jakości nie jestem w stanie zauważyć i nie zauważyłem :mrgreen:
Naciskam przycisk, szukam jakiejś muzy i w tle silnika coś tam sobie gra :jum: Nic więcej do szczęscia mi nie potrzeba.
Leon
Profesor

Post numer:#73  Postprzez jackx-36 » 17 gru 2009, o 18:02

LeonE30 napisał(a):A jeśli o mnie chodzi to lotto mi to czy miałbym Mantę czy Clariona. Ma fajnie wyglądać i pasować do kokpitu. Audiofilem nie jestem więc jakiś różnic w jakości nie jestem w stanie zauważyć i nie zauważyłem
Naciskam przycisk, szukam jakiejś muzy i w tle silnika coś tam sobie gra Nic więcej do szczęscia mi nie potrzeba.

to nie kombinuj tylko zanabyj fabryczne radio BMW albo jakiegos Becker-a , a jak by Ci sie udało kupic Becker-a BM 2450( jest to fabyrczne radio BMW , mam takie u siebie ) to i zajebiscie pasuje do kokpitu i jakosc muzy jest O.K.
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#74  Postprzez Grzesiek2290 » 17 gru 2009, o 18:30

Do firmy Manta mam całkowity brak zaufania od kiedy wyjąłem z kartonu fabrycznie niedziałające radio ;]

Także jakość wykonania ich produktów jest niestety adekwatna do ceny ;/
E30 325i 87' - rozebrałem i nie umiem złożyć
Grzesiek2290
Doktor

Moje BMW: 325i
Silnik: M20B2X

Post numer:#75  Postprzez marcinbuczo » 22 gru 2009, o 00:57

Czy ktoś wie jakie radyjka oryginalne wychodzily w e30? Szukam na allegro i są różne bavarie z rds'em i bez. Większośc pisze ze pasuje do np e30.e32,e34,e36 i inne... to że pasuje to możliwe ale chce konkretnie takie co wychodzily w e30, własnie w tych latach 88-89rok
marcinbuczo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car Audio & GPS