[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Opony 175/80R14 zimowe ?

Wszystko na czym sie toczą E30-stki

Post numer:#16  Postprzez luzi » 18 gru 2009, o 21:46

Co do obcierania zimówek to mam teraz felgi 7x15 et12 kupiłem je z gumami 195/65 i przy moim uklepanym 60/40 gt kupaline tył mógłby być ale ranty sklepane, przód nie da rady tylko na wprost hehe :P Zmieniłem na 185/65/15 i jest git :cool2:
Renowacja Felg , prostowanie polerowanie lakierowanie
FelgenGarage Facebook
luzi
Inżynier

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#17  Postprzez Menl » 18 gru 2009, o 22:29

Tylko ze ja mam seryjne 14" , ktore sa waskie 5.5 cala , wiec oponka 185 jest na rowno. Do tego ET jest okolo 35, to kolo ladnie sie chowa do srodka.
Menl

Post numer:#18  Postprzez kamil.k » 18 gru 2009, o 22:45

ale leszcze tutaj siedza :D ja tam sie gleba nie przejmuje i sobie zarzucilem na przod 195/50/15 :mrgreen: jak nie zapomne zrobie jutro foto jaki jest upierdzielony i jakie mam spojlery ze sniegu :D

a takie balony mialem na mojej jak kupilem auto i nie moglem sie napatrzec jak pokracznie wtedy wygladalo :lol:
życie polega na sprycie
kamil.k
Moderator

Moje BMW: 327i
Silnik: m20b27
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#19  Postprzez Menl » 18 gru 2009, o 23:03

Leszczem to tylko Ty mozesz byc. Nie odpowiada Ci towarzystwo to płyń dzieciaku gdzie indziej lansowac sie w zime na swoich zajebistych 195/50.
Menl

Post numer:#20  Postprzez dawidzik;) » 18 gru 2009, o 23:21

I po co te nerwy, panowie :)
Twoja sygnatura była nieregulaminowa i została usunięta przez Root
Zapoznaj się z regulaminem.
dawidzik;)
Magister

Moje BMW:
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#21  Postprzez Menl » 18 gru 2009, o 23:29

Jak dzieciak wyjezdza z textem na ludzi siedzacych na tym forum, ze sa lamusami , no to sorry...

Poza tym robi OT w moim temacie.
Nie zatutulowalem go " Pochwal sie jakie masz zajebisto-lansiarskie i niskie zimowki "
Menl

Post numer:#22  Postprzez faraon20 » 19 gru 2009, o 12:09

kamil.k, przypieprzysz kiedyś w zmarznięty śnieg na środku drogi i połamiesz pół zderzaka to się będzie lansował wtedy. Albo będziesz ją chciał ominąć i będzie jeszcze ciekawiej.
Zima nie jest czasem do lansowania bo chwila nieuwagi i można stracić coś na co się pracowało w niektórych przypadkach nawet po kilka lat.

Menel, jak tam się bokami latało? Bo ja się opanować nie mogę i każdy zakręt mnie korci :oops:

A co do tych zimówek to 175/70 tak jak mówiłem mi odpowiada, przy starcie mielić mieli ale dobrze się trzymają ogólnie na śniegu, błocie itd.
Na suchym za to oczywiście są z :cen: bo buja trochę ale do przeżycia, przecież to nie laponia i zima u nas tylko 2-3 miechy trwa to przeżyć można ;]
Obrazek
Kliknij i zobacz mojego białasa!
faraon20
Inżynier

Moje BMW: 316i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M40B16
Silnik: MxxBxx

Post numer:#23  Postprzez pocisk997 » 19 gru 2009, o 12:29

Ja też kupuje teraz 195/55 r15 , tylko, że ja mam -40 , wiec aż tak o miche sie srać nie musze:)
Nie chce zakladać kartoflaków na Ori BBS bo paskudnie wtedy to wygląda :roll:
Na stalówki można zakladać balony bo jakoś sie gubią na stalufelgach...
Układy wydechowe z nierdzewki, SWAPY, przeróbki aut do sportu, 2jd Garage

viewtopic.php?f=91&t=44829
pocisk997
Profesor

Moje BMW: 328i
Nadwozie: Coupe
Silnik: m52b28
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#24  Postprzez Menl » 19 gru 2009, o 16:34

faraon20, bokami wchodze w kazdy zakret gdzie tylko lezy snieg. Na suchym nie. Nie wiem tez jak zachowuja sie te baloniki moje na suchym bo narazie wszedzie cos bialego lub juz brudnego lezy 8)
Menl

Post numer:#25  Postprzez kamil.k » 19 gru 2009, o 20:25

Menel napisał(a):Jak dzieciak wyjezdza z textem na ludzi siedzacych na tym forum, ze sa lamusami , no to sorry...

Poza tym robi OT w moim temacie.
Nie zatutulowalem go " Pochwal sie jakie masz zajebisto-lansiarskie i niskie zimowki "

jak dzieciak to ty sie zachowujesz :lol: starzejesz sie i to bardzo.normalnie nie ten sam Menel co kiedys ... :shock:

faraon20 idac twoim tokiem rozumowanie zima jezdzibym terenowka :D od czterech lat jezdze na takiej glebie i jeszcze mnie to nie znudzilo nawet teraz jak robie 100km dziennie
życie polega na sprycie
kamil.k
Moderator

Moje BMW: 327i
Silnik: m20b27

Post numer:#26  Postprzez Menl » 19 gru 2009, o 23:47

kamil.k napisał(a):jak dzieciak to ty sie zachowujesz :lol: starzejesz sie i to bardzo.normalnie nie ten sam Menel co kiedys ... :shock:
Wg Ciebie moje zachowanie to jak dzieciak ? No jesli takie masz rozumowanie to wspolczuje twojej rodzinie i najblizszym.
Z tego co zmienilem z mojego poprzedniego zachowania to, ze na zime nie lansuje sie z niskim profilem zimowki aby to jakos wygladalo. Wybieram wysokie opony aby nie zawadzac o koleiny ze sniegu i miec troche wiecej wygody. Poza tym staram sie bardziej bezpiecznie jezdzic i nie zagrazac innym uczestnikom jazdy. Wpadajac na zimowe rondo, lece bokiem tylko wtedy, gdy nie widze w poblizu innego samochodu. Po miescie nie jezdze z zawadzajaca predkoscia blisko 30km/h, dostosowuje sie do predkosci obecnych aut. Nie mowie ze jezdze przepisowo do 50km/h, jak wszyscy jada 80 to i ja. Natomiast jak wszyscy zapinaja 120 po miescie to ja zwalniam do 60-80. ( mam jescze dla kogo zyc)

Zobaczysz ze z wiekiem inaczej sie patrzy na ten gowniarski swiat i patrzy z pogarda na takich dzieciakow jak... ( 2 litery).

Wracajac do mojego tematu , dzisiaj to juz 4 lub 5 dzien wieczornego latania bokiem po parkingach marketow itd, narazie przednie blotniki nie sa powyrywane, wiec chyba moge polecic rozmiar 175/80/14 na ori BMW alu ( nie wiem jakie ma ET ori stalowka).
Menl

Post numer:#27  Postprzez tigre0070 » 20 gru 2009, o 00:49

Menel napisał(a):Zobaczysz ze z wiekiem inaczej sie patrzy na ten gowniarski swiat
jak się ma równo 24 pkt też zmienia się pogląd :D
Menel napisał(a):nie wiem jakie ma ET ori stalowka
ori stal ma et 35 .

widziałem te menelowe oponki i nie ma tragedii :D ważne żeby w razie ucieczki przez krawężnik nie uszkodzić auta , a taki balon przyjmie to na siebie i nic się nie stanie
tigre0070

Post numer:#28  Postprzez Menl » 20 gru 2009, o 00:55

No musze sie przyznac ze juz raz mialem taka awarie ze moj boczny ala drift nie wyrobil i polecialem lekko w kraweznik i musze wam powiedziec ze nawet odbicia nie poczulem. Doslownie jakbym najechal na jaks gorke sniegu. Ladni kola najechaly na krawznik po czym ladnie zjechaly. 8)
Menl

Post numer:#29  Postprzez PIT3R » 20 gru 2009, o 00:58

Ja zeszłą zimę jeździłem na ori 15stkach BBSach z oponami 205/55 tył i 195/60 przód i było... hmmm... nie polecam. Każde ruszanie spod świateł, wchodzenie w zakręt z prędkością większą niż 40km/h mogło się źle skończyć. Nie miałem wówczas możliwości kupna nowych opon zimowych a tym bardziej felg ale na następną zimę wybrał bym zdecydowanie węższy profil na 14sto calowej feldze coś takiego jak Ty wybrałeś Menel. Chociaż nie wiedziałem, że można dostać taki wysoki profil, sądziłem, że 75 to maks.
PIT3R

Post numer:#30  Postprzez Menl » 20 gru 2009, o 01:01

Ja tez nie wiedzielem. Wszedlem do firmy, poprosilem o najwiekszy profil i taki mi zaoferowali. Powiedzialem tylko, ze jak bedzie obcierac to przyjade i zmienie na mniejszy profil i sie zgodzili. Narazie jest git i nic nie zmieniam.
Menl

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Felunek & Opony