[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

eta nie wkreca sie gasnie strzela

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

eta nie wkreca sie gasnie strzela

Post numer:#1  Postprzez MisiekLKS » 19 gru 2009, o 20:08

Witam wszystkich posiadaczy bmw mam problem jest to 2.7 eta jak ja odpale na benzynie to nie ma wolnych obrotow nie wkreca sie czasami, chodzi jakby nie na wszytskie gary, dymi w :cen: i bierze z 5L benzyny na odpalenie i zlapanie temp. czasami strzela w wydech jeszcze a na gazie wszytsko git nie dymi nie gasnie i sie ladnie wkreca co to moze byc wtryski? Pomozcie
MisiekLKS

Post numer:#2  Postprzez Pietrek » 19 gru 2009, o 22:49

jak odpalisz to odrazu gaśnie ?
jak trzymasz na gazie żeby nie zgasła to chodzi tak jakby wypadały zapłony i nie paliła na wszystkie gary ?

U mnie były takie objawy jak opisałem jak padł krokowiec ;) chociaż wydawało się że jest sprawny :) Mowa o starej ecie 122 konie i krokowcu na 2 pinową wtyczke

Jeśli to nie krokowiec to może sterownik biegu jałowego, mi obroty falowały w zakresie 750-1250 i to była własnie wina tego sterownika - kolega też miał taki problem i co dziwne jemu na gazie falowała tak samo, też wina tego sterownika ;)
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez MrUw@ » 20 gru 2009, o 01:48

przepływka może być też winna...
MrUw@

Post numer:#4  Postprzez MisiekLKS » 20 gru 2009, o 03:26

tak jak odpale to gasnie musze ja trzymac na obrotach, czasami zdarza sie ze na cieplym jak przelącze to trzyma normalne obroty ale nie wkreca sie jak powinna i farfoli tak jakby nie na wszystkie gary palila.

to dlaczego dymi mocno i pali strasznie duzo 5L na odpalenie zeby temp. zlapala ?

na gazie idealnie chodzi no i ostatnio zaczela miec 2500 tys. obrotow na gazie zamiast tysiaca czasem jak sie dobrze rozgrzeje to spadna i chodzi normalnie na tysiac.

Przepływka dobra
MisiekLKS

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie