[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Opony 175/80R14 zimowe ?

Wszystko na czym sie toczą E30-stki

Post numer:#31  Postprzez kamil.k » 20 gru 2009, o 09:43

Menel, ja nie widze duzej roznicy czy zima czy lato bo zima nawet jest powiedzialbym lepiej bo wiekszosc dziur jest zasypana sniegiem.szybciej ode mnie jezdza tylko wariaci ktorzy laduja po rowach albo ktos kto ma 4x4.nigdzie nie musze jechac mniej niz 50 gdy tylko jest droga wolna to i po wiekszych dziurach tyle mozna jechac i nie ma tragedii wiec twoje tumaczenie na razie do mnie nie dociera.rownie dobrze mozna sie tlumaczyc latem ze sa dziury,szybciej sie jezdzi wiec konsekwencje gleby moga byc jeszcze gorsze itd. ale to nie to zachowanie dla mnie jest dziecinne z twojej strony tylko jak bardzo powaznie potraktowales posta w ktorym napisalem o leszczach ale dla mnie nie warto do tego wracac :)

dla mnie taka gleba dziala jak lancuch ktory mnie ogranicza a ktory przy wyzszym zawieszeniu i balonach sie wydluza i moze nas poniesc fantazja bo poczujemy sie zbyt pewnie jak golf ktory mnie wyprzedzal i wyladowal w rowie.ja wiem ze musze uwazac na kazdym kroku a ty mozeszo o tym zapomniec i np. wjechac na krawezenik gdzies cos juz bedzie stalo
życie polega na sprycie
kamil.k
Moderator

Moje BMW: 327i
Nadwozie: -------
Silnik: m20b27
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#32  Postprzez sky » 20 gru 2009, o 15:04

Ja przy 60/40 śmigam na na 185/65/14 i myślę że jest optymalnie, o nic nie zahaczam, ładnie po śniegu się lata i jest wygodnie więc polecam :cool2:
sky

Post numer:#33  Postprzez Dom » 20 gru 2009, o 15:56

witam,
mysle, ze wybor waskich opon na zime to bardzo dobry zakup.
poruszalem ten temat jesienia i tez mialem mase ciekawych pozytywnych opinii o 205 na zime...

kupilem i jezdze na fuldach montero3 175/75/14, rozmiarowka zalecana przez producenta;
bardzo dobrze sie trzymaja, dobre hamowanie, cisze, nie wiem jak ze zuzyciem ale - bardzo polecam - na zime, bo fakt wygladaja smiesznie.

pozdro,Dom
Dom

Poprzednia strona

Powrót do Felunek & Opony