[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

jakie przewody zap?onowe do 316 m40?

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

jakie przewody zapłonowe do 316 m40?

Post numer:#1  Postprzez bazyl_78 » 20 gru 2009, o 09:41

po lekkich mrozach (-15C) :) przyszedł czas na wymianę przewodów zapłonowych miałem silikonowe boscha i nie wie jak długo jeździły ,ale teraz maja przebicie i auto nie chce jeździć ,narazie założyłem od omegi 2l i tak jeszcze parę dni pojeżdżę na nich jest ok, jakie przewody polecacie do tego silniczka (mam gaz sekwencja )? każde opinia mile widziana bo muszę na dniach zamówić.pozdrawiam
bazyl_78

Post numer:#2  Postprzez wiktor » 20 gru 2009, o 13:25

Jak masz gaz to polecam zalozyc jakies lepsze(znaczy drozsze) ale porzadnej firmy np.NGK.Kupisz jakies tanie badziewie to za chwile znowu bedziesz zmienial.Mozesz na allegro sie rozejrzec i porownac ceny.
Obrazek
BMW M///POWER KLUB KAMIONNA
wiktor
Stażysta

Moje BMW: 325ix
Nadwozie: -------
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez pikollo » 22 gru 2009, o 22:29

A może ktoś powiedziec do czego służy ten czujnik który znajduje sie na przewodzie od 4 garka? Ma on jakies szczególne znacznie dla silnika? Czy mozna śmiało bez niego jezdzic?
pikollo

Post numer:#4  Postprzez neophyte » 22 gru 2009, o 22:52

możesz śmiało zakładać przewody bez niego. to jest czujnik spalania stukowego. na forum jest kilka tematów o nim..
neophyte
Profesor

Moje BMW: sc2
Nadwozie: Touring
Silnik: K4M 1,6
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 740
Silnik: MxxBxx

Post numer:#5  Postprzez Escobar » 22 gru 2009, o 23:19

neophyte napisał(a):możesz śmiało zakładać przewody bez niego. to jest czujnik spalania stukowego. na forum jest kilka tematów o nim..
ten czujnik ma wraz z czujnikiem położenia wału i otwarcia przepustnicy , zapobiegac spalaniu stukowemu korygując wyprzedzenie zapłonu , jest czujnikiem identyfikacji cylindra .Lepiej żeby pozostał tam gdzie chcieli konstruktorzy.
Escobar
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Powrót do Elektryka & Oświetlenie