[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Głośniki 16tki w miejsce 13tek

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

Post numer:#16  Postprzez Globi » 5 paź 2007, o 23:03

evil, ma racje ja chce w oryginalne miejsca na tym ten bajer polega ze nie chce w drzwi i gwizdki w słupki :)
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#17  Postprzez wrona » 5 paź 2007, o 23:27

ja juz ma byc w oryginalne miejsca to gwizdki tez w trójkąty od lusterek a nie w słupki :twisted:

najciekawsze jest to to ze nie każda 13 zmieści sie w ori miejsca i tez jest to ważne dla kupujących na allegro !!!!!!!!!
jutro napisze jaka jest max głębokość głośnika 13 cm montowanego bez problemowo

pozdrawiam wrona
angole angole angole ...... only bmw !!!!!
Obrazek
nie stac mnie na lpg ........:D
wrona
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#18  Postprzez Menl » 5 paź 2007, o 23:30

wrona napisał(a):
najciekawsze jest to to ze nie każda 13 zmieści sie w ori miejsca i tez jest to ważne dla kupujących na allegro !!!!!!!!!
jutro napisze jaka jest max głębokość głośnika 13 cm montowanego bez problemowo

pozdrawiam wrona

hehe, wlasnie to pytanie odnowilem w innym temacie bo jestem na etapie zakupu midbasow na przod ale bez przerobek czyli 13.
Menl

Post numer:#19  Postprzez wrona » 5 paź 2007, o 23:47

dzis juz mi sie nie chce isc na dól do firmy juro napiszę :D
Obrazek
wrona
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#20  Postprzez evil » 6 paź 2007, o 17:56

napisz, nie zapomnij!!!
evil

Post numer:#21  Postprzez wrona » 6 paź 2007, o 18:28

na glebokosc wejdzie glosnik 5,5 cm max i to nie moze miec rozbudowanego magnesu srednica max 8cm

pozdro wrona
Obrazek
wrona
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#22  Postprzez evil » 6 paź 2007, o 20:21

o, widzisz, dzięki wielkie!!!
teraz wiem, w co mam celować
evil

Post numer:#23  Postprzez Globi » 10 lis 2007, o 10:39

dałem dystanse 10 mm i pasują 16 tki :) i kra rewelacyjnie z tyłu też 16 tki do tego mac audio i zasilanie Alpine a co do miejsc oryginalnych to nie ma porównania 13 a 16 różnica kosmiczna tylko trzeba wszystko wygłuszyć bo jest tam dużo cienkiej blachy nawet roczka od maski pasuje bez dystansu
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Post numer:#24  Postprzez M-Technic » 11 lis 2007, o 19:44

Wstaw pierścienie w drzwi i efekt jest kozacki tyle ze musisz je wygłuszyć w seri e 30 przy nogach mają głośniki a to lipa jest lipny efekt i odsłuch jest zniekształcony
M-Technic

Post numer:#25  Postprzez Globi » 11 lis 2007, o 23:38

ja sie będę kłócił i efekt jest rewelacja tylko muszą być gwizdki w słupkach koleżka ma calibrę i ma właśnie w drzwiach tej samej firmy głośniki i nie ma porównania ma 5-kanałowy wzmacniacz do tego hertz i tak jest o wiele słabiej i ma gwizdki w drzwiach i nie ma porównania to ze głośniki są pod nogami to daje dobry efekt a jak do e30 zrobisz panele to zobacz głośniki po roku wilgoć ich niszczy szybciej niż tylny pas :lol: :lol: :lol:

[ Dodano: 11-11-2007, 22:38 ]
ale każdy ma swój gust a na temat gustu sie nie gada takie jest tylko moje zdanie
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Post numer:#26  Postprzez Pawel BMW » 12 lis 2007, o 16:37

to nie chodzi o gust tylko warunki pracy glosnika, w oryginalne miejsce miesci sie tylko 13, ponadto jest tam bardzo maly litraz i do tego blotnik bedzie brzeczal, jedyne sluszne miejsce w ktorym powinny byc glosniki i najlepiej 16 lub 16.5 to sa drzwi przednie, wiadomo ze lepiej wygluszyc, tak zamontowane glosniki zagraja 3 razy lepiej jak w oryginalnym miejscu
Pawel BMW

Post numer:#27  Postprzez lupanet » 12 lis 2007, o 22:58

Pawel BMW napisał(a):tak zamontowane glosniki zagraja 3 razy lepiej jak w oryginalnym miejscu
Mozna sie jeszcze pokusic ze skierowaniem osi glosnika w strone odsluchu czyli naszej glowy. Wiadomo ze z takich 16tek powinnismy oczekiwac dobrego wokalu niekiedy kickbasu. Wokal=kierunkowosc :P . Dotego wysokotonowki na slupki badz "lusterka", zwrotnica optymalnie pomierzona. Tyly calkowicie usowamy chyba ze ktos ma radio prologic badz DD, DTS (watpie). Dla uzyskania pelnego efektu skrzynia z jakims dobrym min. 10" basowcem, i wszystko pod dobra koncoweczke niekoniecznie 1000000W PMPO :duh: .

:cho:
--- Miejsce na Twoją reklamę ---
lupanet
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#28  Postprzez Globi » 12 lis 2007, o 23:53

każdy ma swoje zdanie ja miałem 13 i 16 w tych samych miejscach i gwizdki tak samo zamocowane i różnica jest kolosalna 13 to pod nogami nie gra przyznaje ale 16 to co innego
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Post numer:#29  Postprzez Wiechu » 13 lis 2007, o 00:07

Może dorzuce swoje trzy grosze w kwestii glośników 16cm w fabrycznych miejscach. Jako ze jestem maniakiem e30 i car audio postanowilem zrobić jak najlepsze naglośnienie, wizualnie wyglądające jakby bylo fabryczne, toteż postanowilem wsadzić za wszelką cene midbasy 16cm w fabryczne miejsca. Dorobilem pierścień dystansowy (grubość uzależniona jest od glębokości montażowej glośnika), przykręcilem go do blachy, glośnik do pierścienia, potem wycialem otwory w orginalnych plastikach:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
no i na koniec wykończenie żywicą, wlóknem szklanym i szpachla:
ObrazekObrazek
żeby byl komplecik dorobilem glośniki wysokotonowe w slupkach:
ObrazekObrazek
do tego byl w bagażniku subwoofer:
Obrazek
Calość grala wyśmienicie - ale jednak brakowalo takiego mocnego uderzenia z przodu, suba bylo slychać między przednimi siedzeniami, a przód dawal kickbass i śrsdni bass, więc postanowilem dorobić drugie 16cm w drzwi:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Teraz jestem w pelni usatysfakcjonowany poziomem i jakością dźwięku w swojej E30 :mrgreen:
Wiechu

Post numer:#30  Postprzez Globi » 13 lis 2007, o 00:51

Wiechu, :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: pełen wypas w bagażniku widać jeden wzmak dwu kanałowy masz jeszcze coś czy reszta pod radio ?? ale robota pierwsza klasa ja mam identyczne z głośnikami w oryginalne miejsca drzwi nie chciałem niszczyć a mi wystarcza i bass dobrze słychać mam schowek na narty i podłokietnik leży wiec dźwięk sie dobrze wydostaje fotele pracują :) ogólnie to fajna zabudowa w bagażniku ja chce zrobić coś podobnego ale właśnie głośnik w schowku na narty w tym otworze dokładnie i wzmacniacz jakoś zamontować bardziej profesjonalnie niż tylko przykręcony do blachy od bagażnika od góry pod szybą :mrgreen: :mrgreen:
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car Audio & GPS