[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Podswietlenie schowka na kasety

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Podswietlenie schowka na kasety

Post numer:#1  Postprzez erp71 » 25 gru 2009, o 00:12

Tak się zastanawiam czy oryginalnie było podświetlenie tych okienek do każdej kasety? Szukałem różnych zdjęć e30 z wnętrza ale albo mają tunel bez tego albo nie widać czy się świeci. Patent ten sam pewnie jest też w innych bmw e32? e34? tam były podświetlone? Podświetlić na pewno się da bo w środku są plastiki rozpraszające światło.

Obrazek Obrazek
erp71
Stażysta

Moje BMW: 3XX
Nadwozie: Coupe
Silnik: M50B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#2  Postprzez przeemas1 » 25 gru 2009, o 00:21

ja mialem cos takiego u siebie w e30 ale tam nie bylo podswietlenia tylko takie kawalki czerwonego plastiku dzialajace na zasadzie zapadki, wsadzajac kasete dociskalo sie ten kawalek plastiku do dolu i pokazywalo ze jest w srodku kaseta ...i tyle, zadnych lampeczek tam nie widzialem niestety...
wsadz jakas kasete i zobaczysz jak to dziala....
przeemas1

Post numer:#3  Postprzez erp71 » 25 gru 2009, o 00:31

przeemas1, to że pokazuje jak jest w środku kaseta wiem ale mi rozchodzi się o podświetlenie.

Obrazek

Ogólnie budowa tego schowka jest przystosowana chyba do podświetlenia bo innego zastosowania nie widzę? Podświetlenie na pomarańczowo dodało by bardzo przyjemny efekt ;]
Ostatnio edytowano 25 gru 2009, o 00:44 przez erp71, łącznie edytowano 2 razy
erp71
Stażysta

Post numer:#4  Postprzez pietrek89 » 25 gru 2009, o 00:37

ja niestety nie mam tych schowków na kasety, ale z tego co pamiętam u kumpla się nie podświetlało

pozdro
Bo E30 fajne są...
pietrek89
Student

Moje BMW: 325i
Silnik: M20B25
Kolejne BMW: ___
Silnik: M20B25

Post numer:#5  Postprzez przeemas1 » 25 gru 2009, o 00:43

ja stawiam na to ze tam nie ma zadnego podswietlenia widzialem 3 takie schowki na kaseciory i zaden nie byl podswietlany. . . pozdro
przeemas1

Post numer:#6  Postprzez janekE30 » 25 gru 2009, o 00:45

u mnie nie ma podświetlenia w tych miejscach
janekE30

Post numer:#7  Postprzez przeemas1 » 25 gru 2009, o 00:54

Ogólnie budowa tego schowka jest przystosowana chyba do podświetlenia bo innego zastosowania nie widzę? Podświetlenie na pomarańczowo dodało by bardzo przyjemny efekt ;][/quote]

no powiem ci ze jakby bylo podswietlenie na bursztynowo to naprawde bylby ladny efekt...
mozesz sam cos wykombinowac zasilanie z oswietlenia np. popielniczki
przeemas1

Post numer:#8  Postprzez M-Technic2 » 25 gru 2009, o 00:59

doklanie ja tez mam aktualnie taki i nie ma podswietlenia ,pozatym po co sie z tym bawic i to podswietlac ? jak to jest bez uzyteczne ,a mnie wrecz denerwuje bo co dotkne lokciem to sie kasety otwieraja , juz mam patent jak z tej wneki na kasety zrobic dosc fajny i glebokawy schowek (dziure). tylko trzeba te kasety wypatroszyc a zostawic ich "ramke" tylko "dno" trzeba ladnie dokleic :) i to bedzie 100x lepsze. Wiem ze jest w tym miescu ori taki "dolek" ,nawet mam tez ten plastik ,ale ten bedzie troszke wiekszy :)
M-Technic2
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#9  Postprzez przeemas1 » 25 gru 2009, o 01:13

i tez dobrze M-Technic2....jestem za, napewno to jest lepsze rozwiazanie niz kaseciak chyba ze ktos chce utrzymac samochod w oryginale z safari 6 ale i tam byly tylko fale dlugie... ja zrobilbym tak jak M-Technic2 wybebeszyl i przerobil na gleboka skarbonke ... :D
przeemas1

Post numer:#10  Postprzez erp71 » 25 gru 2009, o 01:40

a Akurat nie zamierzam się z tym bawić zwróciłem uwagę przy demontowaniu żeby założyć tunel ze skarbonką :P a temat chyba wyczerpany ori podświetlenia nie było ale jak komuś brakuje może dołożyć. Wesołych! :sni:
erp71
Stażysta

Post numer:#11  Postprzez przeemas1 » 25 gru 2009, o 01:49

ale pomysl dobry trzeba przyznac i brawo za temat kazdy jest dobry na wigilijny wieczor :D tak jak napisales jak ktos chce to sie pobawi z tym podswietleniem ..... i na koniec Zdrowych Wesołych Swiat ... pozdrawiam
przeemas1

Post numer:#12  Postprzez szalwi » 25 gru 2009, o 15:37

To jakiś zbieg okoliczności bo erp71, ja też się zastanawiałem czy by tego w jakiś sposób niepodświetlić. Bo u mnie to także się nieświeci i chyba nie było wersji z podświetleniem w tym miejscu.
Obrazek
szalwi
Inżynier

Moje BMW: 320
Silnik:

Post numer:#13  Postprzez Pietrek » 25 gru 2009, o 17:26

na allegro kiedyś wisiał podświetlany CasetteBox do e32/e34 :) Także jakoś to chyba było podświetlane
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25

Post numer:#14  Postprzez crimi » 25 gru 2009, o 17:41

M-Technic2 napisał(a):... juz mam patent jak z tej wneki na kasety zrobic dosc fajny i glebokawy schowek (dziure). tylko trzeba te kasety wypatroszyc a zostawic ich "ramke" tylko "dno" trzeba ladnie dokleic :) i to bedzie 100x lepsze. Wiem ze jest w tym miescu ori taki "dolek" ,nawet mam tez ten plastik ,ale ten bedzie troszke wiekszy :)

Tez o tym mysle. Wiec czekam az napiszesz jakis TUTORIAL w dziale "Złota Rączka".
crimi

Post numer:#15  Postprzez zetor116 » 2 lut 2010, o 00:53

crimi napisał(a):
M-Technic2 napisał(a):... juz mam patent jak z tej wneki na kasety zrobic dosc fajny i glebokawy schowek (dziure). tylko trzeba te kasety wypatroszyc a zostawic ich "ramke" tylko "dno" trzeba ladnie dokleic :) i to bedzie 100x lepsze. Wiem ze jest w tym miescu ori taki "dolek" ,nawet mam tez ten plastik ,ale ten bedzie troszke wiekszy :)

Tez o tym mysle. Wiec czekam az napiszesz jakis TUTORIAL w dziale "Złota Rączka".

Ja równiez czekam :)

Też coś będe kombinowaćw w tym kierunku i chyba nawet mam stary schowek na kasetki taki który nie działał odpowiednio
zetor116

Następna strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie