santos666 napisał(a):to wykombinowałem ze kupie komplet felg bmw alu 14 cali "słoneczka"
tylko mam pytanieJAKI ROZMIAR OPONY NA TO ZAŁOŻYĆ??? zeby wysokość była taka jak 205/55/15??????? może ciut wyższa...
?
195/65R14
Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
santos666 napisał(a):to wykombinowałem ze kupie komplet felg bmw alu 14 cali "słoneczka"
tylko mam pytanieJAKI ROZMIAR OPONY NA TO ZAŁOŻYĆ??? zeby wysokość była taka jak 205/55/15??????? może ciut wyższa...
?
??? po prostu słoneczka 14stki to słoneczka????zalezy od auta, np. w starej ecie z 85r. mam zalecane 195/60 R14 zarówno na naklejce na słupku jak i w briefieZTJ napisał(a):santos666 napisał(a):to wykombinowałem ze kupie komplet felg bmw alu 14 cali "słoneczka"
?
195/65R14
niby 5% profilu to nic,ale jednak licznik juz przekłamuje,pozatym jak sie bawic w dokładnosc,to na całego a ja kupiłem za 540zł z wysyłką, NOWE good year, tyle ze 2 letnie leżaki - jakos nie odczułem tego podczas jazdyLeonE30 napisał(a):kamil.k napisał(a):zartujecie ze za 640 mozna miec komplet nowych zimowek
Kamil jak w mordę strzelił - Kupowałem dla matuli na początku grudnia Debice Frigo za 160 zł z montażem.
Gumki fajne - sprawdziły mi się w kilku samochodach.

santos666 napisał(a):jeszcze co do słoneczek to był jeden rozmiar??? nie było różnych serokości felgi??? odsadzenia et![]()
? po prostu słoneczka 14stki to słoneczka????
Kwito napisał(a):zalezy od auta, np. w starej ecie z 85r. mam zalecane 195/60 R14 zarówno na naklejce na słupku jak i w briefieniby 5% profilu to nic,ale jednak licznik juz przekłamuje,pozatym jak sie bawic w dokładnosc,to na całego
.wojciechpn napisał(a):jak dla mnie to nie ma opon uniwersalnych
bo jak cos jest do wszystkiego do jest do niczego
czytaj w nazwie: letnie na lato, zimowe na zime
kup nowe i masz je 4 latka
nawet jak zaplacisz 800zl za komplet to jest to 200zl rocznie za bezpieczenstwo Twoje i innych na drodze
jak to nie przekonuje to pomysl ze masz zimowki przez ok 5 miesiecy zalozone bo powinny juz byc na feldze kiedy temp jest ponizej +6st.C
5 miesiecy to ok 22 tyg
bierzemy te 200zl rocznie i dzielimy przez 22 tyg i juz widac ze placisz mniej niz 10zl tygodniowo
stary odpuszczas sobie 3 piwka tygodniowo i jaki spokoj jak troche sniegu spadnie
wojciechpn napisał(a):pomysl ze masz zimowki przez ok 5 miesiecy zalozone bo powinny juz byc na feldze kiedy temp jest ponizej +6st.C
miki napisał(a):może najlepszym terminem jest zakladanie zimowek dopiero jak spadnie śnieg?
wojciechpn napisał(a):kup nowe i masz je 4 latka
NeMeSiS napisał(a):Widziałem gdzieś test opon (niestety teraz go nie mogę znaleźć) który udowadniał przewagę wielosezonówek nad letnimi i zimowymi
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość