[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

G?o?niki na ty?

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

Głośniki na tył

Post numer:#1  Postprzez miki » 6 paź 2007, o 18:34

chciałbym w koncu wstawic z tyłu w półkę głośniki, sa tam dziury pod elipsy 6x9 czy jakos tak... możecie mi coś niedrogiego polecić? tak na poczatek hmm moze jakis alphard?
Ostatnio edytowano 7 paź 2007, o 10:41 przez miki, łącznie edytowano 1 raz
miki

Post numer:#2  Postprzez Waski » 6 paź 2007, o 20:45

polecam jbl gto927 nie za drogie a pod wzmakiem niezle grają
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 325i

Post numer:#3  Postprzez Makaveli » 6 paź 2007, o 21:08

Ja jak ogarne autko to planuje wstawic jakes Hertze :mrgreen: Ale to nie wczesniej niz na poczatku nowego sezonu :(
E30 Meeitng Poland
E30 Meeting Poland XIII.
https://petroholix.com/index.php
Odzież dla e30'stkowiczów i fanów klasycznego Motorsportu
Makaveli
Moderator

Moje BMW: 325i
Silnik: M20b25

Post numer:#4  Postprzez miki » 7 paź 2007, o 10:43

ja narazie chce coś naprawde taniego ale bez przesady.. badziewia z rynku nie kupie chociaz moze lepiej grac czasem niz najtansze firmówki... teraz i tak bede wydłubywac cale wnetrze wiec przy okazji warto pociagnac przewody na tył auta i aby nie wisiały sobie bezuzytecznie to wstawic trzebaby jakies głośniczki
miki

Post numer:#5  Postprzez Mayster85 » 8 lis 2007, o 14:15

No ja wstawiłem w lipcu tego roku na tył 2x Pioneer 20cm ... radio nie wydala, więc chyba jakis wzmak sie przyda, ale to na gwiazdkę sobie pod choinke zapodam. A w przodzie mam 2 drożne 13cm JBL-slicznie sie komponują ze sobą...
A na sam poczatek montnij sobie jakieś 16cm jakiejkolwiek firmy. Z tymi firmami to jest tylko cwaniaczenie...ja mam to i sramto...jesli szukasz czegoś "na jakąś chwilę" to kup sobie jakies głośniczki firmy krzak...najlepiej podjedź do jakiegos dobrego sklepu i poproś o podlączeniu na miejscu i przetestowanie ;)
Mayster85

Post numer:#6  Postprzez Globi » 10 lis 2007, o 10:36

proponuje też Hertz'a to właśnie jest kompromis miedzy kosztami a jakością :cool2:
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Moje BMW: 3xx

Post numer:#7  Postprzez M-Technic » 11 lis 2007, o 19:53

Polece ci głośniki PYLE tanie i spoko grają amerykańska firma i solidna myśle że nie pożałujesz
M-Technic

Post numer:#8  Postprzez Menl » 11 lis 2007, o 22:29

miki, a nie lepiej kupic zwykla oryginalna polke i wstawic dobre 13" w seryjne miejsca?
dla mnie jakos takie duze elipsy to zalatuja wiocha ala calibra.
podjedz do jakiegos punktu gdzie zagladaja car audio i sadze ze wybija ci taka wioche.
na tyle powinny byc zwykle dobre glosniki a to przod jest najwazniejszy i na tym powinno sie skupic.
u burakow przewaznie jest odwrotnie, z przodu zostawiaja zwykle male badziewia a z tylu pchala kosmiczne elipsy i sie jaraja jak matoły.

mam nadzieje ze wypowie sie jeszcze ktos na ten temat majacy troche wiedzy w car audio.
Menl

Post numer:#9  Postprzez Adrian » 11 lis 2007, o 22:40

Menel dobrze pisze. Z przodu możesz też dać ori 13 tylko jakiś porządny zestaw (tweeter w maskownice lusterka) a jeśli nie wierzysz w 13 to wsadź 16. Tył powinien być tylko cichym uzupełnieniem zestawu składającego się z porządnego przodu i skrzyni w bagażniku.
Adrian
Magister

Moje BMW: 320
Silnik: M20B20

Post numer:#10  Postprzez miki » 11 lis 2007, o 23:00

heh to powiem jak to u mnie w końcu wyszło bo wlasnie dzis poswieciłem niedzielny, swiateczny poranek na zrobienie porzadku w aucie i przy okazji wstawienie w koncu radia po niedawnym remoncie budy...
tak wiec z przodu mam 16cm pioneery dwudrozne (pozostałość po poprzednim właścicielu :) ) a z tyłu w półce były dziury na elipsy 6x9" wiec temu takie musiełem zakupic. Poszedłem jednak po rozum do glowy i skoro te z przodu ładnie graja to na tył wstawilem najzwyklejsze dwudrozne alphardy. Zrozumcie chodziło mi o to aby poprostu cos tam siedzialo i nie straszyły dwie wielkie jajowate dziury :twisted: Pochwalic sie moge jedynie że wraz z glosnikami nabylem metr bieżacy czarnego materialu którego uzywa sie do obijania skrzyn do subwooferów a ja zamierzam nim obić sobie tylna połeczke aby pasowała do podsufitki, jednak chyba dopiero po zimie bo narazie mi sie nie chce juz grzebac w srodku chociaz kto wie. mam nadzieje że po wykonaniu tej półki elipsy przestana tak rzucac sie w oczy bo proste czarne maskownice głosnikow powinne ladnie zlać sie z kolorem obicia i wtedy bedzie dobrze
Najwazniejsze ze calosc czyli CD Kenwood + 16cm Pioneer z przodu oraz 6x9" Alphard z tyłu gra w miare ladnie i czysto. Mnie wystarcza bo nie jestem jakims tam zapalonym fanem car audio :P
miki

Powrót do Car Audio & GPS