Dziś ją całą przeczyszcze,przejade się i dam znać. Znajomy mi mówił żebym odłączył sonde lambda...hmmm ale czy to coś da
[ Dodano: 28-12-2009, 23:23 ]Przeczyszczona przepływka,odłączony krokowy ...BRAK ROŻNICY dalej muli w tym zakresie;/
[ Dodano: 30-12-2009, 23:42 ]To sprawa wygląda na dzień dzisiejszy następująco:
Jak wcześniej pisałem auto z początku miało muła na zakresie od 2k-3,5k obr/min. Pare dni temu byłem na jednym z parkingów,był troszke oblodzony więc ja jak to ja wpadłemna genialny pomysł, trochę się poślizgać. Długo ta zabawa nietrwała bo może z max 5min. Wracając do domu auto nie tylko miało muła na wspomnianym wyżej zakresie obrotów ale zaczeło nie reagować czasem na pedał gazu oraz szarpało w zakresie do 2,5k. obroty spadały do 500 a nawet i poniżej
Więc na następny dzień zaczeła się zabawa. Odłączyłem sonde tak dla zaspokojenia mojej ciekawości lecz nic to niedało. Znalazłem w domu używaną przepłyke bodajrze od 1.6 (ma mniejsza średnice m.in. przy wylocie. Owinąłem wyjście z przepływki tak grubo taśmą izolacyjna aby było i szczelne i pasowało na gume). Po zamontowaniu przepływomierza odpalam auto i wsio gra. Równe obroty,przy lekkim ruchu przepustnicą silnik ochoczo reaguje. Tyle że.....po wyjechaniu z garażu odbyłem test driva iiiii po ok 5 min jazdy,znowu silnik niechce reagować na gaz,czasem wogule a czasem strasznie ociężale. Przy dojeżdżaniu do skrzyżówań trzyma obroty poniżej nominalnych i znowu spada do 500

Kiedy już sam zgaśnie bo nie zareaguje na ruch przepustnicy nawet gdy mam wciśnięty pedał do gleby,to po ponownym uruchomieniu auta znowu wszystko wraca do normy

Biore pod uwage że ta przepływka może niebyć w 100% sprawna ale CZY JEST MOŻLIWOŚĆ ŻE MI KOMP WARJUJE?? LUB POMPA PALIWA CZASEM MOŻE NIEDAWAĆ CIŚNIENIA...Bo niepowiem głośno pracuje
PS.Już mnie palce bolą od pisania

Przepraszam że się tak rozpisałem. Myśle że wystarczjąco szczegółowy opis dałem. Mam nadzieje że mi ktoś pomorze
[ Dodano: 01-01-2010, 22:53 ]Dziś doszedłem do wniosku że może to być czujnik temperatury?? Jak uważacie??