[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

?mierdzi benzyn?, wysokie spalanie M40

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#16  Postprzez debauched » 3 sty 2010, o 19:11

ten klekot to wiadomo ze szklanki, jakie masz obroty jalowe na pb ? 600? jak sie wkreca na obr? przydlawia sie i idzie, czy moze z malym lagiem czy idealnie? oczywiscie pytram o pb, jak ci sie teraz jezdzi, poszarpuje czy ok?
debauched

Post numer:#17  Postprzez mandark » 3 sty 2010, o 21:47

Na PB obroty 800-900.
Wkręca się z "lagiem".
Nic nie przerywa. Kręci do odcinki.
mandark

Post numer:#18  Postprzez M-Technic2 » 4 sty 2010, o 00:36

Winą tutaj po części jest przepływomierz przeregulowalem go troche tak aby dawał średnia mieszankę. Wcześniej miałem ustawiona na bogatą. Nie jest jeszcze do konca dobrze. Nie smierdzi juz benzyna ale spalanie na lpg .

Moglbys ty albo kto inny wytlumaczyc jak wyregulowales przeplywomierz ? (rozumiem ze domowym sposobem) i ustawic go z mieszanki bogatej na uboga ?, potrzebowal bym jesli jest taki sposob dosc doklady opis dzialania. (pomijajac fakt ze tym sie zajmuje raczej sonda lambda,ale moze przeplywka tez da sie cos podregulowac)

Apropo przeplywomierza ,moim zdaniem nie ma "on" kompletnie nic wspolnego ze spalaniem LPG ,moze byc calkowicie popsuty ,lub nawet moze go nie byc ,z tego co sie orientuje.
Wiec duzego spalania lpg nalezy szukac w instalacji lpg (regulacja) lub ukladu zaplonowego, jednak istnieje mozliwosc (jak wspomniales) ze gniazda zaworowoe sa wypalone od jazdy na ubogiej mieszance gazu .
M-Technic2
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#19  Postprzez debauched » 4 sty 2010, o 09:41

przeplywka ma duzo wspolnego ze spalaniem lpg, motronic min dzieki niej ustawia zaplon silnika,

pod deklem przeplywki jest takie kolko zebate z drutem, to reguluje napiecie sprezyny oddzialujacej na klape
debauched

Post numer:#20  Postprzez M-Technic2 » 4 sty 2010, o 11:55

debauched napisał(a):przeplywka ma duzo wspolnego ze spalaniem lpg, motronic min dzieki niej ustawia zaplon silnika,

pod deklem przeplywki jest takie kolko zebate z drutem, to reguluje napiecie sprezyny oddzialujacej na klape

a skoro tak mowisz to ok ,ja tam fachowcem nie jestem,ale wiem ze auto nawet z motronicem bedzie chodzic bez przeplywki na lpg,wiec tak pomyslalem, wiec w takim razie , Ty lub ktos moze powiedziec jak ta przeplywke ustawic ? ,wiem jak wyglada sprawa przesuniecia klapki przeplywki na "zabkach" ale jak to sie ma do ustawienia mieszanki i zaplonu itp ?,zapene takie ustawienie nie obejdzie sie bez analizatora spalin,czy mozna to jakos zrobic na "oko" :D

troche poczytalem na szybkiego ,czyli wychodzi na to ze luzujac sprezyne przeplywki zubazamy mieszanke a naprezajac ja wzbogacamy ?
M-Technic2
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Poprzednia strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie