No i tak... dziś sprawdziłem komputer (żarówka,kabelek,pin nr 12 (brązowy kabelek),i szybki 5krotny ruch przepustnicą) i wyskoczył błąd 1263 - Purge Valve. Czyżby był to zawór podciśnienia??
edit
Tu miałem napisane moje rozmyślenia ale to jednak nie to
Zastanawiam czy jakiś wtrysk mi nieposzedł....czy jest taka możliwość przy takich objawach??
[ Dodano: 21-02-2010, 11:58 ]
OGARNIĘTE!!!
błąd który mi wyskoczył to był zaworek elektromagnetyczny od odpowietrzania zbiornika paliwa,lecz to nie to miało wpływ na złą prace silnika. Po wymianie wyskoczył kolejny błąd...SONDA LAMBDA ale...to tego błedu dochodziło pełno podpunktów. Zdecydowałem się oddać auto specjalistom,ponieważ sonde da się sprawdzić a "specjaliści"powinni posiadać odpowiedni przyrząd do pomiaru sond (oczywiście dokładny multimetr lub oscyloskop),którego ja akurat nieposiadam. Ale gdy usłyszałem: "Komputer pokazał że to sonda,jak ją wymienimy to zobaczymy co dalej bo na 100% to niejest pewne że to ona". Po tych słowach odrazu zabrałem auto od nich,ponieważ takie gdybanie to dla kogoś innego niech zostawią. Po wymienie przezemnie nieszczęsnej sondy wszystkie objawy minęły