[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Problem z centalnym zamkiem i mały pomysł...

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Problem z centalnym zamkiem i mały pomysł...

Post numer:#1  Postprzez michalmal » 2 sty 2010, o 22:57

Panowie, w mojej przyszłej BMW centralny od strony kierowcy otwiera samochód, ale już nie zamyka, nie wiem w czym jest problem. Poprzedni właściciel zrobił w niej fajną opcje, czyli otwieranie bagażnika przyciskiem w środku. Chciałbym kupić jakiś sterownik do centralnego co nie dość że otwiera drzwi to jeszcze bagażnik (oczywiście innym przyciskiem), tylko pytanie moje brzmi: Gdzie kupić taki alarm ze sterownikiem i masterami (dajcie jakiś przykłąd) czy laik sam da radę go zamontować? Czy muszę najpierw zrobić ten zamek od kierowcy co otwiera a nie zamyka (zamyka się od strony pasażera)? Czy jest jakiś magik w warszawie który zrobi to tanio i dobrze? Prosze o pomoc
michalmal

Post numer:#2  Postprzez oscar43 » 2 sty 2010, o 23:48

Jesli chcesz otwierac auto za pomoca pilota to nie musisz naprawiac tego zamka bo otwieraniem i zamykaniem bedzie sterowac centralka od zamka.A czy sam dasz rade to tylko zalezy od Twoich umiejetnosci .Powodzenia
oscar43
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez erp71 » 3 sty 2010, o 04:08

Najtańszy dostępny sterownik centralnego z tego co mi wiadomo który obsługuje drzwi i osobno bagażnik to bx30 carprotect zresztą poszukaj choćby na allegro opisy sterowników tam wszystko jest opisane.
erp71
Stażysta

Moje BMW: 3XX
Nadwozie: Coupe
Silnik: M50B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#4  Postprzez michalmal » 5 sty 2010, o 10:24

Panowie dajcie jakiś przykład z alledrogo i opiszcie jak się to zakłada, byłbym wdzięczny :bag:
michalmal

Centralny zamek przestał działać...

Post numer:#5  Postprzez Nikikin » 11 sty 2010, o 22:33

Witam,

Dzisiaj rano mój centralny zamek odmówił współpracy...
Gdy nacisnąłem przycisk w pilocie brzdąknęło coś od zamka i nie zamknęło samochodu a alarm uzbroiło...

Dźwięk jaki wydaje centralny jest taki (nagrałem go): http://w183.wrzuta.pl/audio/3sNZhaZVfy9/centralny

Nie da się zamknąć samochodu ani kluczykiem ani pilotem. Jak sprawdzałem czy centralny działa gdy się wciśnie rygiel w drzwiach nie reagują siłowniki przez co drugie drzwi się nie zamykają...

Co się mogło popsuć? Pomocy...

Pozdrawiam,
Obrazek
Nikikin
Stażysta

Moje BMW: 344i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M62B44
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#6  Postprzez bartezz » 14 sty 2010, o 19:40

mam dokladnie to samo!!!elektryk sprawdzal i stwierdzil ze walnieta jest centralka kolo glosnika pod deska po lewej stronie,jutro jade po inna i sprawdze czy to to...
bartezz

Post numer:#7  Postprzez Prins » 14 sty 2010, o 21:23

Mialem taki sam problem padnięta centralka. Mam taka na sprzedaż do e30 do coupe
Damian
Prins
Inżynier

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#8  Postprzez bartezz » 14 sty 2010, o 23:29

a jest jakas roznica?coupe?a 4 furtki??
bartezz

Post numer:#9  Postprzez zbychu » 15 sty 2010, o 00:10

Mialem podobny problem, centralka wydawała podobny odgłos, przyczyną było chyba słabe zasilanie. Elektryk podłączył na krótko do zapalniczki zasilanie od centralnego i centralny zaczął działać, wystarczyło poprowadzic nowy kabelek do zasilania i wszystko działa tak jak powinno więc mozesz to sprawdzić zanim kupisz drugi sterownik.
Obrazek
zbychu
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#10  Postprzez Prins » 26 sty 2010, o 19:30

Panowie mam taki problem . Padla mi centralka i moge otworzyc tylko drzwi kierowcy.
drzwi pasazera klapka od wlewu paliwa i klapa gabzanika zablokowane.
Macie jakeis pomysly jak to odblokowac. rygla od pasazera nie da sie ruszyc :/
Damian
Prins
Inżynier

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#11  Postprzez Piotrw85 » 27 sty 2010, o 00:47

Też miałem takie coś nie grzebałeś nic w centralce mi przy wymianie komputera centralki tak się stało po wymianie nie otworzyłem bagażnika klapki wlewu oraz drzwi bo nie było opcji ruszenia rygla
Obrazek
Piotrw85
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#12  Postprzez Prins » 27 sty 2010, o 15:58

wiesz jaki jest problem . nie wiem jakim cudem ale dostała się do niego woda(para wodna) i cala ta płytka scalona jest pokryta takim czym jakby kwasem taki nalot zielony. dałem do jednego elektronika moze zrobi to mam nadzieje bo zalezy mi tylko na otworzeniu tego wszystkiego potem pójdzie to w beke bo w :cen: mam jakieś centralne zamki
Damian
Prins
Inżynier

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#13  Postprzez michalmal » 28 sty 2010, o 16:55

Panowie Warszawiacy - jak się jedzie na M1 stoi taki samochód po prawej co mruga światłąmi i tam firma zajmuje się car audio i innymi pierdołami... Chciałem żeby mi zamontował jakiś zwykły alarm żeby tylko otwierał drzwi i bagażnik bo mam przycisk w środku do bagażnika. ten mi wyliczył milion czujek gdzieś pod maską w środku jakieś zabezpieczenia antykradzieżowe i cene powiedział mi 750zł :jawdrop: ja do niego że chce zwykłe urządzenie o mi tylko bagażnik otworzy i drzwi - nic więcej, a on na to że koszt takiego to 600zł :duh: Panowie z Warszawy, macie jakiegoś magika co to założy dużo taniej, albo może ktoś sam by się podiął za kasę pomóc mi w montażu? tyle że ja tutaj niestety garażu nie mam... Macie kogoś? :kie:
michalmal

Powrót do Elektryka & Oświetlenie