[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

D?awi?ce si? m40b16

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#16  Postprzez MrUw@ » 14 sty 2010, o 21:32

KROKOWY odpowiada tylko za wolne obroty na biegu jałowym...
MrUw@

Post numer:#17  Postprzez Robik » 14 sty 2010, o 22:34

Miałem nie dawno podobne problemy w autku żony e36 m40b16 na kopułce jest taka obudowa która osłania kable jak ją zdjołem od spodu miał białe punkty od dotykających kabli.Kable nowe skrobanie kopółki a obudowa wek i problem minoł.
Robik

Post numer:#18  Postprzez bazyl_78 » 15 sty 2010, o 11:44

mam 1,6 m40 i u mnie tak samo wymieniłem przewody WN i wszystko wróciło do normy
bazyl_78

Post numer:#19  Postprzez Vercia » 15 sty 2010, o 13:12

ja tak miałam w M40B16, najpierw powymieniałam świece i kable, było ciut lepiej, wszystko się ustabilizowało dopiero po wymianie przepływomierza
Vercia

Post numer:#20  Postprzez bugaobugao » 16 sty 2010, o 17:37

a jeżeli po odpięciu wtyczki przepływomierza silnik przygaśnie to świadczy o tym że jest ona sprawna czy nie wykluczone że to jego wina?? nie mam nikogo na podmiankę i ciężka sprawa jest żeby pół samochodu nie wymienić bez potrzeby :(

...................................................................................................................................

zauważyłem że dzieje się coś takiego iż gdy odpalam ją sobie powiedzmy rano po dłurzszym postoju to do uzyskania tych 90 chodzi normalnie ładnie się wkręca nic nie szarpie na jałowym trzyma obroty itd gdy się zagrzeje to już porażka. Jak już chwile odsapnie i znów ją odpalę i wskaźnik w sumie pokazuje że jest już zimna powiedzmy po postoju 3 godzinnym to wtedy już od razu szaleje cały czas a jak już odstawię ją na nockę i rano znów odpalę to historia się powtarza czyli wszystko pięknie do pierwszego zagrzania no i potem cały ten horror. Mogło by to być przez może jakiś czujnik temperatury np ??

...................................................................................................................................
byłem już u wszystkich mechaników w okolicy i jak na razie nikt mi nie dał rady pomóc :cry: ale jeden magik mi mówił że to może przepustnica. Jest taka możliwość żeby takie właśnie objawy były przez nią ?? Po podłączeniu do kompa podobno nie wykazało żadnych błędów co jeszcze można spr ?? pomocy koledzy

[ Dodano: 01-02-2010, 21:20 ]
byłem zmierzyć kompresje i wyszło tak 10 10,5 9 10 ten ostatni na początku pokazało 6 ale po ponownych próbach wskakiwało 10 czyli wygląda na to że kompresja chyba w porządku. Co jeszcze można sprawdzić?? pomocy bo już mi się płakać chce
bugaobugao
Student

Moje BMW: 316i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M42B18
Instalacja LPG: NIE

Poprzednia strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie