Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
jak silnik nabierze juz wysokiej temperatury i jesli mam zbiorniczek otwarty to plyn zaczyna w pewnym momencie "kipiec" falami.. raz leci.. a po chwili... sie cofa.. zeby za chwile znow kipiało :/

evil napisał(a):najlepiej wywalićwisco i założyć elektryczny wiatrak. doda to kilka koni, bo jednak wiatrak z wiskozą stanowi obciążenie dla silnika.
MoRdAcK napisał(a):uu.. to mnie Panowie zmartwiliscie, jaki to mniej wiecej koszt? orientujecie sie moze? co przy okazji warto "wymienic" podczas tego zabiegu?
1. odpowietrzyć.
2. sprawdzić czy nie ma wody w oleju, oleju w wodzie, czy nie ma białego dymu z wydechu (kłęby vel zasłona dymna) - jeśli ta te 3 pytania odpowiesz nie - to nie uszczelka.
wody w oleju nie widzialem..3. zdjąc pasek z pompy wody i zerknąć czy nie ma luzów - jeśli luz jest dobrze wyczuwalny wymienić pompe.

eater napisał(a):Pytanie - czy ktoś może mi dokładnie wytłumaczyć gdzie w M20B20 jest śruba spustowa płynu z bloku silnika? Foto mi widziane.
Da się ją odkręcić bez kanału?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości