Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
lużny kabelek możesz wykluczyc skoro sonda podaje stały sygnał ,powinna podawac napięcie od 0,1V do 0,9V w tym przypadku stawiam na uszkodzoną sondę.kr318is napisał(a):Mieliście kiedyś taką sytuację: po podpięciu pod kompa pokazuje, że sonda daje stałe napięcie. Zużycie paliwa mam w normie, czyli poniżej 10 l./100km. Trochę jakby mało mocy na wyższych obrotach. Czyli ma objawy braku działania ale jak sonda pada to i spalanie rośnie. Może to jakiś kabelek nie kontaktuje?
tigre0070 napisał(a):kaczoro, z komory silnika ją widać , od strony kolektorów wydechowych
tylko problem w tym, że mam u siebie nowy wydech z nierdzewki i "fachmany " zapomniały zrobić miejsce pod sądę...
kr318is napisał(a):Taką mam nadzieję bo nowa sonda już zakupiona. Przy najbliższej okazji ją wymienię. Może ktoś jeszcze by powiedział czy wymiana jest trudna. Mam uniwersalną sondę Boscha. Trzeba wykręcić starą i wkręcić nową ale najgorzej może być z kabelkami. Trzeba je pewnie zlutować.
nie jest to prawda rzecz w tym że te kabelki bardzo ciężko polutowac , dokładne skręcenie i zabezpieczenie rurką termokurczliwą wystarcza.Co do kolorów słusznie tyle że ciężko pomylic szary z czarnym, białe to grzałka sondy więc przy nich zamiana miejscami nie ma znaczenia .wiktor napisał(a):Co do lutowania kabelkow to spotkalem sie pare razy z teza ze nie powinno sie ich lutowac bo sonda nie bedzie prawidlowo dzialac.Czy to prawda,nie wiem
Menel napisał(a):Jak sa te same kolory czyli dwa biale , szare i czarny to bedzie pasowac
Powrót do Układ paliwowy & Spalanie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość