[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Eta nie wkreca sie na obroty na benzynie

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Eta nie wkreca sie na obroty na benzynie

Post numer:#1  Postprzez MisiekLKS » 23 sty 2010, o 16:45

jak w temacie moja eta nie wkreca sie na benzynie max do 3 tys. obrotow a tak jedzie normalnie jak jest zimna to jest roszke lepiej ale tez max do 4 tys. i ja dlawi jakby benzyny nie bylo jak sie pusci gaz i pozniej delikatnie doda to chodzi na gazie narmalnie chodzi wkreca sie jak M3 :) (haha) co to moze byc pompa za male cisnienie daje ? 86r. pomka przy progu z lewej strony.
MisiekLKS

Post numer:#2  Postprzez szalwi » 23 sty 2010, o 21:54

Ja najpierw bym sprawdził pompke paliwa. Jeśli nie masz ciśnieniomierza to najlepiej załamać węzyk powrotu i sprawdzić czy wtedy sie będzie wkręcać Etka. jeśłi tak to pompka z całą pewnościa do wymiany. Ale pamiętaj że węzyk powrotu musi być dość dobrze załamany. Bo z tego co rozumiem to obojętnie czy stoisz na lużie czy jedziesz to silnik niechce sie wkręcać powyżej 3tyś obrotów??
Obrazek
szalwi
Inżynier

Moje BMW: 320
Nadwozie: Coupe
Silnik:
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez MisiekLKS » 24 sty 2010, o 13:35

dokladnie tak oki zobacze zalamie ten przewod
MisiekLKS

Post numer:#4  Postprzez snoop_og » 28 sty 2010, o 01:01

witam miales wczesniej wystrzal? bo u mnie cos takiego bylo spowodowane wystrzalem i uszkodzeniem przeplywki po jej wymianie znowu etka chodzi na lpg i pb prawidlowo;) pozdrawiam
snoop_og

Post numer:#5  Postprzez shagger » 4 lut 2010, o 19:38

A ja bym jeszcze dodał ze warto by wymienić filtr paliwa. Kiedys to przerabiałem...
shagger
Uczeń

Moje BMW: 318is
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18
Instalacja LPG: NIE

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie