[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Klapa przeciwwystrzałowa e30 325, może ma ktoś foto?

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Klapa przeciwwystrzałowa e30 325, może ma ktoś foto?

Post numer:#1  Postprzez mariusz079 » 16 maja 2008, o 19:53

Witam, ma ktoś może foto jak sobie coś takiego zrobił, żeby mu rury gumowej nie rozwalało, bo chiałbym coś takiego zrobiću siebie?
mariusz079

Post numer:#2  Postprzez zygi1066 » 16 maja 2008, o 21:15

a do czego to ma służyć?
zygi1066
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez ZTJ » 16 maja 2008, o 21:31

kupujesz coś takiego i montujesz przed przepływomierzem. Nie wiem tylko, jaka ma być średnica dokładnie.
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Re: Klapa przeciwwystrzałowa e30 325, może ma ktoś foto?

Post numer:#4  Postprzez Waski » 16 maja 2008, o 21:41

mariusz079 napisał(a):Witam, ma ktoś może foto jak sobie coś takiego zrobił, żeby mu rury gumowej nie rozwalało, bo chiałbym coś takiego zrobiću siebie?

wszystko oki ale klapkę anty wybuchowa montuje sie koło przepławki i ją chroni no chyba ze gdzieś kupisz taką co sie montuje na kolektor i do niej gumę łączącą z prze pływką:) w sumie to klapka mało zapobiega rozwaleniu heh mnie jak se gaz parsknie to mi wywala jedynie weża z krokowca który i tak najbardziej cierpi na wybuchu a tak pyzatym to i tak już gumę mi rozwaliło a mam antywybuch:/
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 325i

Post numer:#5  Postprzez ZTJ » 16 maja 2008, o 22:30

Waski napisał(a):wszystko oki ale klapkę anty wybuchowa montuje sie koło przepławki i ją chroni

Gumę też w pewnym stopniu chroni.
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#6  Postprzez Waski » 16 maja 2008, o 22:36

ZTJ napisał(a):
Waski napisał(a):wszystko oki ale klapkę anty wybuchowa montuje sie koło przepławki i ją chroni

Gumę też w pewnym stopniu chroni.

tak ale to jest zależne tylko od siły wybuchu i od rozmiarów dziur wylotowych w danym antywybuchu a licząc na oko ze średnio 80% posiadaczy gazu ma tą gume prawie 20 letnią to i tak sie rozleci :D
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Post numer:#7  Postprzez mariusz079 » 16 maja 2008, o 22:46

http://allegro.pl/item366086732_klapa_a ... olska.html
A jakbym zamontował coś takiego na filtr powierza czy to cośpomoże żeby nie rozwaliło gumy między przepływką a kolektorem. Czy przepływka puści nadmiar powietrza spowrotem do filtra?
mariusz079

Post numer:#8  Postprzez Waski » 16 maja 2008, o 22:52

mariusz079 napisał(a):http://allegro.pl/item366086732_klapa_antywybuchowa_malopolska.html
A jakbym zamontował coś takiego na filtr powierza czy to cośpomoże żeby nie rozwaliło gumy między przepływką a kolektorem. Czy przepływka puści nadmiar powietrza spowrotem do filtra?

nie pomoże na100% rozwali gumę i przepływke. musi być antywubuch zamatowany na gumie i musi miec on upust gazów z wybuchu na zewnątrz tak jak ta http://allegro.pl/item360117798_klapa_a ... 70_mm.html
to czarne na środku tego anty wybuchu to najzwyklejsza guma co wypuszcza ciśnienie z układu a nie wpuszcza:)

Waski
Profesor

Post numer:#9  Postprzez mnogal88 » 16 maja 2008, o 23:24

Waski napisał(a):to czarne na środku tego anty wybuchu to najzwyklejsza guma co wypuszcza ciśnienie z układu a nie wpuszcza

dokładnie tak :cool2: mam to i się sprawdza w 100%
mnogal88

Post numer:#10  Postprzez explorer79 » 17 maja 2008, o 02:24

mariusz079 napisał(a):http://allegro.pl/item366...malopolska.html
mialem taka sama klapke w swoim m20 i jak gaz dawal strzaly to nic nie ratowala. Najpierw przeplywomierz poszedl sie pasc, potem jak bylem nad morzem w wakacje to mi gume laczaca kolektor z przeplywka rozerwalo a zaznacze ze bylo to po wymianie swiec, przewodow i po regulacji.Cos bylo nie tak,walnal wyrwal dziure malenstwo przestalo jechac i generalnie tyle widziala gaz :D teraz nowy przepływomierz v-power i jest :cool2:
explorer79

Post numer:#11  Postprzez Długi85 » 17 maja 2008, o 09:50

Witam ja mam antywybuch miedzy przeplywka a rura. Ona nizbyt chroni, jakis czast temu strzelilo mi w kolekto, pomimo, ze byla klapka to rozerwalo mi przeplywke, odpadl dekielek z dolu a opary gazu sie zapalily, nie pomoglo zakrecenie gazu, dopiero odkrecenie weza z parownika. Pozniej tasma izolacyjna i tylko na benzynie dalo sie jechac, na jakies 20 km poszlo 10 litrow
Długi85

Post numer:#12  Postprzez luzi » 23 maja 2008, o 01:58

mnogal88 napisał(a):
Waski napisał(a):to czarne na środku tego anty wybuchu to najzwyklejsza guma co wypuszcza ciśnienie z układu a nie wpuszcza

dokładnie tak :cool2: mam to i się sprawdza w 100%

też mam takie coś,dziś jechałem sobie do domu,wyłączyłem auto,za 5 min wsiadam odpalam i bum,spadła tylko taka guma,nałożyłem spowrotem i wszystko w normie :)
Renowacja Felg , prostowanie polerowanie lakierowanie
FelgenGarage Facebook
luzi
Inżynier

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#13  Postprzez pikollo » 25 sty 2010, o 22:17

u mnie też strzela ale przy wyższych obrotach bądz jak jade spokojnie i chce przyśpieszyc to w tedy strzeli...nie mam pojecia od czego tak sie dzieje
pikollo

Post numer:#14  Postprzez pawels5 » 25 sty 2010, o 22:58

explorer79 napisał(a):a zaznacze ze bylo to po wymianie swiec, przewodow i po regulacji.Cos bylo nie tak

To ja wam coś dla przykładu napiszę. Mam znajomego, który jeździ passatem 1.8, stary pancernik zgazowanym i co chwila mu napier.. :cen: gaz. Chłopina wymienił z 5 kompletów świec różnych, 3 komplety kabli, ze 2 przepływomierze używane, bo po kolei szły do śmietnika i dalej napier :cen: Postanowił usprawnić sobie motor, bo już słabo jechał. Standardowo wymienił pierścienie, zrobił głowicę tzn. prowadnice, dotarł zawory i uszczelniacze. Po złożeniu jeździ już z pół roku i nie wie co to strzał gazu, więc panowie wyciągnijcie sami wnioski. Aha, gaz ma zwykły na śrubkę. Sam jeżdżę dwoma gazowniami już dosyć długo i wybuchy znam tylko z opowiadań.
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#15  Postprzez muniek126 » 26 sty 2010, o 22:48

Jak porządnie strzeli to te wszystkie klapki i zabezpieczenia nie pomogą.
Widziałem jak m20 porządnie strzeliło to klapa z przepływomierza się urwała i poleciała w kosmos :D.
Tak jak kolega wyżej napisał stan głowicy ma duże znaczenie.
Generalnie wszystkie starsze R6 mają tendencje do niekontrolowanych wybuchów
i trzeba by było poświęcić dużo czasu i pieniędzy by temu zapobiec.
muniek126

Następna strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie