[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

po co opony zimowe????

Wszystko na czym sie toczą E30-stki

Post numer:#61  Postprzez ZTJ » 28 gru 2009, o 01:44

miki napisał(a):ZTJ, to co może najlepszym terminem jest zakladanie zimowek dopiero jak spadnie śnieg?

Nie napisałem tego.

miki napisał(a):Jak możesz to przedstaw jakieś źrodło, w jakich testach to zostało obalone bo nie słyszałem o tym jeszcze

Proszę
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#62  Postprzez Knox325 » 28 gru 2009, o 01:48

Aj tam,

Polecam 12 letnie Uniroyale rallye 440 made in w.germany przy ostatnich mrozach -16 i ogólnej masakrze na drogach te letnie oponki o profilu 50 fajowo się do domku na odpoczynek zimowy prowadziło :cool2:, bardziej to już chyba spryskiwaczki przy konkret mrozach zawodzą w e30 :mad2:

Wszystkim da się jeździć tylko trzeba umieć, a i pewno, że warto mieć zimówki tylko bawary szkoda 8)

:tun: :tun:
Bavarian Motor Works
Knox325
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#63  Postprzez miki » 28 gru 2009, o 18:06

ZTJ, nie twierdze że napisałeś tylko pytałem czy może opady śniegu to dopiero ma być termin zakladania zimówek

Filip jak pracujesz w wulkanizacji to szczerze współczuje bo wiem jaki jest najazd ludzi któryuch pdobnie jak drogowcow snieg zaskoczył
miki

Post numer:#64  Postprzez ZTJ » 28 gru 2009, o 19:21

miki napisał(a):ZTJ, nie twierdze że napisałeś tylko pytałem czy może opady śniegu to dopiero ma być termin zakladania zimówek

Odpowiem więc- nie, ale nie traktujmy tak dosłownie reguły siedmiu stopni Celsiusza.
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#65  Postprzez Filip » 28 gru 2009, o 21:46

miki napisał(a):Filip jak pracujesz w wulkanizacji to szczerze współczuje bo wiem jaki jest najazd ludzi któryuch pdobnie jak drogowcow snieg zaskoczył

Rozumiem, ze snieg moze zaskoczyc...ale jak dzisiaj juz od 7 debile stoja pod brama i czekaja az im ktos otowrzy to szok!!przeciez snieg pierwszy padal miesiac temu albo i lepiej!!!debile!!!!!!!!!!!!!
Siemasz [you]!
>>Oceń moją e30. <<
Filip
Inżynier

Moje BMW: 318
Nadwozie: Coupe
Silnik: m10b18
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Post numer:#66  Postprzez el damiano » 30 gru 2009, o 12:15

Nie mam zamiaru kłócić sie o bieżnikowanych,mówię tylko że na pewno lepszym rozwiązaniem jest kupno bieżnikowanych niż jazda na letnich w śniegu.. :bag:

a co do bieżnikowanych opon to nie pisze bo słyszałem,tylko przejechałem na nich 24 tyś kilometrów w zeszłym sezonie i w tym podobnie będzie
opony testowane na całym zakresie prędkości i w najrózniejszych warunkach

fakt skończyły sie po 24 tyś kilometrów ale na tylnej osi w bmw wcale sie nie dziwię,godziny mielenia,setki boków i innych wariactw,dostały w :cen: konkretnie

Bieżnikowane jakie mogę polecić to GOLD-GUM wzór bieżnika continetal ts 780
tanie i dobre gumy.
Kupiłem sobie i znajomym 6 kompletów tych opon i każdy mlaska
jest gwarancja 1rok i firma uczciwa.
po skontaktowaniu oświadczyli iż w razie defektu odrazu wymieniają ale jak na razie było kilka przypadków że opona wadliwa.
Wykonanie opony też bardzo dobre,porównywałem z np niemieckimi i polskie o niebo lepsze zarówno w wyglądzie jak i na drodze.

jak najbardziej polecam nowe opony ,ale są tacy którzy maja na utrzymaniu 3 auta i wydac 4000zł na 3 komplety w ciągu tygodnia to troche duzo.

lepsza bieżnikowana niż letnia,lepsza nowa niż bieżnikowana

pozdrawiam
el damiano

Post numer:#67  Postprzez MAJSU » 30 gru 2009, o 15:41

Filip napisał(a):
miki napisał(a):Filip jak pracujesz w wulkanizacji to szczerze współczuje bo wiem jaki jest najazd ludzi któryuch pdobnie jak drogowcow snieg zaskoczył

Rozumiem, ze snieg moze zaskoczyc...ale jak dzisiaj juz od 7 debile stoja pod brama i czekaja az im ktos otowrzy to szok!!przeciez snieg pierwszy padal miesiac temu albo i lepiej!!!debile!!!!!!!!!!!!!

Hahaha Jak ja kocham szacunek Polaków do klienta :D Najlepiej to jakby przyszedł dał hajs i sam sobie w domu je zmienił a nie przeszkadzał w picu kawy.

:bag: :bag: :bag: :bag:
MAJSU

Post numer:#68  Postprzez miki » 30 gru 2009, o 17:51

MAJSU napisał(a):Hahaha Jak ja kocham szacunek Polaków do klienta Najlepiej to jakby przyszedł dał hajs i sam sobie w domu je zmienił a nie przeszkadzał w picu kawy.

ja myślę, że nie o to tu chodzi, ja miałem na myśli , że ludzie przypominaja sobie o zmianie opon jak jest juz biało za oknem i wtedy raptem wszyscy chcą zmieniać opony, ja byłem pewnego razu u znajomego w warsztacie wlasnie zaraz po pierwszym ataku śniegu i takie zachowanie naprawde wkur pracowników potrafi bo nie dość że chlopaki mieli poumawianych klientó to jeszcze nie mieli czasu na zajęcie sie autami do naprawy bo tu trzeba zimówki założyć bo śnieg spadl!
miki

Post numer:#69  Postprzez MAJSU » 30 gru 2009, o 19:54

miki napisał(a):ja myślę, że nie o to tu chodzi, ja miałem na myśli , że ludzie przypominaja sobie o zmianie opon jak jest juz biało za oknem i wtedy raptem wszyscy chcą zmieniać opony, ja byłem pewnego razu u znajomego w warsztacie wlasnie zaraz po pierwszym ataku śniegu i takie zachowanie naprawde wkur pracowników potrafi bo nie dość że chlopaki mieli poumawianych klientó to jeszcze nie mieli czasu na zajęcie sie autami do naprawy bo tu trzeba zimówki założyć bo śnieg spadl!

Wkur... pracowników ? Bo muszą pracować :lol: Dobre... A tak by mogli dalej siedzieć i się opier..... 8) No ale tak to jest u prywaciarza wyzyskiwacza. Właściciel pewnie sobie włosy z głowy rwał i przeklinał klientów że mu kieszeń nabijają ! CHAMSTWO ! :jum:
MAJSU

Post numer:#70  Postprzez Filip » 30 gru 2009, o 21:12

Nie zrozumielismy sie kolegoMAJSU...Powiedz mi czy jak jest zimno na dowrzu mroz i snieg badz bloto i takie tam a jezdzisz autem nie wpada Ci do glowy pomysl żeby zmienic opony na zimowe?? :roll:
Siemasz [you]!
>>Oceń moją e30. <<
Filip
Inżynier

Post numer:#71  Postprzez MAJSU » 30 gru 2009, o 21:34

Filip napisał(a):Nie zrozumielismy sie kolegoMAJSU...Powiedz mi czy jak jest zimno na dowrzu mroz i snieg badz bloto i takie tam a jezdzisz autem nie wpada Ci do glowy pomysl żeby zmienic opony na zimowe?? :roll:

Ja zmieniłem opony na zimowe dopiero jak przyszedł mróz -20 stopni i śnieg czyli tydzień przed wigilią. Zero kolejki...
MAJSU

Post numer:#72  Postprzez Filip » 30 gru 2009, o 21:45

MAJSU napisał(a):
Filip napisał(a):Nie zrozumielismy sie kolegoMAJSU...Powiedz mi czy jak jest zimno na dowrzu mroz i snieg badz bloto i takie tam a jezdzisz autem nie wpada Ci do glowy pomysl żeby zmienic opony na zimowe?? :roll:

Ja zmieniłem opony na zimowe dopiero jak przyszedł mróz -20 stopni i śnieg czyli tydzień przed wigilią. Zero kolejki...

Bo ludzie ogarneli wczesniej temat i po problemie...
A jak np.dzisiaj.Wpada typ"Panowie opony zimowe potrzebne bo nie da sie jezdzic.Ale ta zima paskudna". :shock: :shock: :shock:
To ok mowimy ale musi Pan poczekac bo jest kolejka(okolo 7samochodow).(czyli jakies 2 godziny bo teraz sie nie spieszymy).
Reakcja klienta":cen: ja :cen: musze jechac do Poznania.Pojebalo was"
Taki klient srednio jeden na dzien jest, i takowych nazywamy debilami.
Siemasz [you]!
>>Oceń moją e30. <<
Filip
Inżynier

Post numer:#73  Postprzez MAJSU » 30 gru 2009, o 23:39

Filip napisał(a):A jak np.dzisiaj.Wpada typ"Panowie opony zimowe potrzebne bo nie da sie jezdzic.Ale ta zima paskudna". :shock: :shock: :shock:
To ok mowimy ale musi Pan poczekac bo jest kolejka(okolo 7samochodow).(czyli jakies 2 godziny bo teraz sie nie spieszymy).
Reakcja klienta":cen: ja :cen: musze jechac do Poznania.Pojebalo was"
Taki klient srednio jeden na dzien jest, i takowych nazywamy debilami.

Takiego bym jeszcze kijem pogonił... Albo zaproponował usługę ekspresową +300% normalnej ceny :)
MAJSU

Post numer:#74  Postprzez wojtaq » 31 gru 2009, o 00:20

a przed chwilą Majsu żeś krzyczał a teraz sam się zgadzasz :P
Filip to masz szczęście że jeden na dzień bo u mnie jest takich większość debili :D
ale co by nie było krzyczeć zawsze na nich można a ja wychodzę z założenia że trzeba więc krzyczę :)
pozdrawiam wszystkich wulkanizatorów i muszę naprawdę pochwalić moje bridgestony że trzymają mi furkę na śniegu jak cza :)
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Silnik: M60B40

Post numer:#75  Postprzez wizzeR » 3 lut 2010, o 15:59

Też robię po części w tej branży co Filip i naprawdę MAJSU, oszczędź sobie gadania jaki to on ma szacunek do ludzi. Jak człowiek robi od 7-8 rano do 22, albo i później to ch*j jasny strzela. :oops: I tak przez ok 3tyg. A i jeszcze patałachom zawsze k**wa drogo. :duh: Dobrze Filip mówi. Człowiek sobie żyły wypruwa, w młodym wieku już dyskopatii się nabawia a jemu drogo! Klną, niecierpliwią się, myślą, że są Panami, przyjechali i z łachy płacą wygórowaną stawkę to im się należą pokłony. W ryj dać się należy ot co! Klient powinien mieć szacunek, przyjechać jak człowiek sobie wcześniej te kilka dni, albo wcześniej kilka dni zadzwonić do warsztatu i się umówić, być wpisanym w kalendarz, a nie wpadać później na głupa :)

No i przyznam rację, letnie lepiej się zachowują na mokrym, ale jak temp spadnie w okolice zera/poniżej to już bida.
A Mistrzowie co myślą, że przejadą zimę na letnich albo całoroczne zakładają niech sobie tak jeżdżą, ale błagam, nie namawiajcie do głupot innych.
wizzeR
Uczeń

Moje BMW: 316i

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Felunek & Opony