[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

m20b20 czasem szarpie

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

m20b20 czasem szarpie

Post numer:#1  Postprzez venom » 7 lut 2010, o 11:30

Witam

Problem jest taki

przy dodaniu gazu z wolnych obrotow auto ma tendencje do "zajakniecia sie" zanim obroty pojda w gore
Dodatkowo przy jezdzie na biegu i schodzeniu na niskie obroty dodanie gazu najczesciej konczy sie szarpaniem auta (zeby przestalo trzeba odjac gaz i dodac go ponownie)

warunki zimowe wiadomo jakie sa plus do tego krotkie odcinki jazdy ale auto jednak pali za duzo co moze byc kolejnym tropem do przyczyny usterki

wolne obroty na zimnym sa jak przy sportowym walku rozrzadu (ale tutaj wine ponosza juz chyba zuzyte krzywki - opinia mechanika) na cieplym silnik pracuje poprawnie na wolnych czasem zgubi ktorys zaplon ale to raczej naturalne dla silnika o takim przebiegu bez remontu (kable siwece kopulka sa ok)

auto wg mnie jest troche za slabe z niskich obrotow - potem idzie juz ladnie v max jest osiagalne tak samo jak i odcinka bezproblemowo

wg mnie to tak:
przeplywka? (auto nigdy nie mialo i nie ma lpg)
sonda lambda?
czujnik temperatury? (zbyt duzo paliwa)

Pytanie od czego zaczac i ew skad brac czesci tzn przeplywka to jestem skazany na uzywana a czujniki i sonda? jakiej firmy gdzie szukac (allegro? intercars?)

Pozdrawiam
venom

Post numer:#2  Postprzez luzi » 7 lut 2010, o 11:52

venom napisał(a):wolne obroty na zimnym sa jak przy sportowym walku rozrzadu

Miałem taki objaw, podmieniłem przepływkę od kumpla którego b20 chodziło ok i problem zniknął.
Renowacja Felg , prostowanie polerowanie lakierowanie
FelgenGarage Facebook
luzi
Inżynier

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez mariusz_ek » 7 lut 2010, o 14:07

w pierwszej kolejności przepływomierz do podmiany (przez niego też może za dużo palić)
Może znajdziesz kogoś u siebie z okolic kto by użyczył na chwilę byś miał pewność :cool2:
mariusz_ek
Moderator

Moje BMW: e30
Nadwozie: Coupe
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: e24
Nadwozie: Coupe
Silnik: M30B28
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#4  Postprzez PR0ZAC » 8 lut 2010, o 01:09

Ja miałem delikatne szarpanie czasem podczas jazdy. Wymiana sondy załatwiła sprawę. Przepływomierz zawsze można spróbować podregulować.
PROZAC_PERFORMANCE@WP.PL
507-247-871

Obrazek

[center]SWAPY, Black Hella, polerowanie kloszy, regeneracja odbłyśników, chromowanie, cynkowanie. Zapraszam :)[/center]
PR0ZAC
Inżynier

Moje BMW: 328
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: TAK

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie