[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

[motoroel] raz jeszcze

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

[motoroel] raz jeszcze

Post numer:#1  Postprzez Macias » 11 lut 2010, o 16:08

już kiedyś tak miałem - zapaliła się lampka od oleju na checku, na bagnecie było jakieś 1/4 między min a max... po dolaniu do połowy stanu lampka zgasła i było ok przez dłuższy czas... 3 dni temu znowu się zaświeciła - sprawdziłem poziom, mniej więcej 1/4 między min a max - dolałem do połowy i... lampka nie zgasła - świeci już 3 dzień

wie ktoś jak to ogarnąć? a może ma to związek z diodami od zmiany oleju? bo z nich świeci mi się już ostatnia zielona
Macias

Post numer:#2  Postprzez sarna1 » 11 lut 2010, o 18:06

dolej olej do pełna - kontrolka zapala sie przy 1/2 bagnetu. u mnie jak zapala sie kontrolka to zawsze wlewam 1 litr oleju i mam kłopot z głowy
sarna1

Post numer:#3  Postprzez Macias » 11 lut 2010, o 20:22

w takim razie poczekam z dolewką do zmiany, bo wkrótce i tak mnie czeka a poziom w tej chwili mam na połowie
Macias

Post numer:#4  Postprzez Pietrek » 11 lut 2010, o 22:55

równie dobrze czujnik może być już wadliwy :)
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#5  Postprzez crimi » 12 lut 2010, o 00:02

U mnie podejrzewam padniety czujnik. Kontrolka sie nie zaswiecila na CheckPanelu, dopiero jak w zakretach zaczela swiecic kontrolka z cisnienia oleju, zajazylem ze moze byc juz niedosyt oleju w silniku. Dolalem do ponad polowy (czujnik dalej zero reakcji). Dopiero gdy auto stalo u blacharza i aku siadlo calkowicie, pojawilo sie OIL SERVICE, INSPEKTION no i nieszczesne MOTOROL. Pierwsze dwa skasowalem, a MOTOROL dalej swieci. Zreszta niema to juz zbyt duzego znaczenia, bo na dniach silnik idzie na wymiane uszczelki pod glowica (oby sie tylko na tym skonczylo), wiec i przy okazji czujnik bedzie sprawdzany.
crimi

Powrót do Elektryka & Oświetlenie