[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Wpasowane radio w deske

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

Wpasowane radio w deske

Post numer:#1  Postprzez Menl » 13 lut 2010, o 21:27

Czy ktos z was ma tak idealnie wpasowane Oryginalne radio BMW tak jak na ponizszym zdjeciu ? U mnie niestety wystaje okolo 4-5mm. Zdjecie mozna powiekszyc klikajac na foto.

Obrazek

ps.
Ogolnie fajna e30stka z tym radiem 8)

Obrazek
Obrazek
Menl

Post numer:#2  Postprzez PR0ZAC » 13 lut 2010, o 22:46

Moje też wystaje, nawet ma taką czarną ramkę dookoła ale ja mam ze zjeżdżanym panelem. Pamiętaj że jeżeli masz radio na cd bez otworu na płytę w panelu to musisz mieć je wysunięte bo inaczej panel się nie otworzy. A jak nie to myślę że bez większego problemu idzie przesunąć zaczepy :)
Co do beemki to schludny mt2 na dobrej feldze zawsze będzie super wyglądał :D

Mnie tam się najbardziej dźwignia zmiany biegów przypodobała i mieszek :shock: Co to, alcantara? Gałka też fajniutka :)
PROZAC_PERFORMANCE@WP.PL
507-247-871

Obrazek

[center]SWAPY, Black Hella, polerowanie kloszy, regeneracja odbłyśników, chromowanie, cynkowanie. Zapraszam :)[/center]
PR0ZAC
Inżynier

Moje BMW: 328
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#3  Postprzez kotmen » 13 lut 2010, o 22:51

Mi oprócz gałki, (na którą też odrazu zwróciłem uwagę), podoba się podłokietnik i głośniki w drzwiach. Ktoś wie, co to za patent?

ogólnie wszystko mi się podoba :D
http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=25764
Do trzech razy moja czarna sztuka! Obadaj!!

Twój komputer źle działa? Sprawdź www.pokomp.pl - Stołeczne Pogotowie Komputerowe
kotmen
Inżynier

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#4  Postprzez PR0ZAC » 13 lut 2010, o 23:02

kotmen napisał(a):Mi oprócz gałki, (na którą też odrazu zwróciłem uwagę), podoba się podłokietnik i głośniki w drzwiach. Ktoś wie, co to za patent?

ogólnie wszystko mi się podoba :D

Podłokietnik od E36. Osobiście już bardziej reflektuję na ten z E46. Patent raczej prosty jak się ma narzędzia. Co do głośnika to też banał. Zdejmujesz boczek, wymierzasz miejsce i maksymalną głębokość po czym dobierasz głośnik, robisz otwór i montujesz ;)
PROZAC_PERFORMANCE@WP.PL
507-247-871

Obrazek

[center]SWAPY, Black Hella, polerowanie kloszy, regeneracja odbłyśników, chromowanie, cynkowanie. Zapraszam :)[/center]
PR0ZAC
Inżynier

Post numer:#5  Postprzez kotmen » 13 lut 2010, o 23:22

PROZAC napisał(a):Co do głośnika to też banał. Zdejmujesz boczek, wymierzasz miejsce i maksymalną głębokość po czym dobierasz głośnik, robisz otwór i montujesz ;)

taa... ale trzeba ciąć blachę pod boczkiem, czy magnes wejdzie w jakąś dziurę? nie pamiętam juz, jak wyglądają drzwi po zdjęciu boczków, wiem, że pod moimi boczkami mam jeszcze ori folię...
http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=25764
Do trzech razy moja czarna sztuka! Obadaj!!

Twój komputer źle działa? Sprawdź www.pokomp.pl - Stołeczne Pogotowie Komputerowe
kotmen
Inżynier

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#6  Postprzez Menl » 13 lut 2010, o 23:42

Macie tu link do tematu tej e30 :

http://www.e30tech.com/forum/showthread.php?t=83319

Ale wole odpowiedzi na moje pytanie, czyli ori radio bmw.
Menl

Post numer:#7  Postprzez PR0ZAC » 13 lut 2010, o 23:43

kotmen napisał(a):taa... ale trzeba ciąć blachę pod boczkiem, czy magnes wejdzie w jakąś dziurę? nie pamiętam juz, jak wyglądają drzwi po zdjęciu boczków, wiem, że pod moimi boczkami mam jeszcze ori folię...

Każdy powinien mieć folie tłumiącą. Miejsce musi być takie żeby siłownik szyby nie zawadzał o głośnik. Trzeba rozebrać i wymierzyć miejsce to będziesz wiedział na jaki głośnik możesz sobie pozwolić. Co do wycinania dziury to tak jak pisałem wcześniej - jak masz narzędzia to nie masz problemu. Tylko trzeba się przyłożyć żeby zrobić symetrycznie z drugimi drzwiami.

Gałka jest na allegro:
http://www.allegro.pl/item918856665_bmw ... iegow.html

Obrazek

6-ciobeigowa 250zł
5-ciobiegowa 279zł :bag:

Menel napisał(a):Ale wole odpowiedzi na moje pytanie, czyli ori radio bmw.

Jak ori radio to szyny i otwory mocujące też. Wkładasz radio razem z szufladą i widzisz w którym miejscu ma być przymocowana szuflada - proste Obrazek
PROZAC_PERFORMANCE@WP.PL
507-247-871

Obrazek

PR0ZAC
Inżynier

Post numer:#8  Postprzez Mieszko » 14 lut 2010, o 10:22

Ja mam takie radio jak na foto i wystaje też około 5 mm, radio ma takie rozpieraki zamiast kieszeni i żeby założyć tak jak na foto trzeba by spiłować plastik na desce żeby radio weszło głębiej...
Mieszko
Student

Moje BMW: 318is
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#9  Postprzez vmasher » 14 lut 2010, o 15:39

Mieszko napisał(a):Ja mam takie radio jak na foto i wystaje też około 5 mm, radio ma takie rozpieraki zamiast kieszeni i żeby założyć tak jak na foto trzeba by spiłować plastik na desce żeby radio weszło głębiej...

dokładnie inaczej się nie da, nie ma żadnej szuflady itp. tak jak pisał poprzednik :P

sam miałem takie radio, ale mi się nie podobało bo wystawało i sprzedałem :oops:

a tak pięknie gra z całą deską i z podświetleniem, niestety 5-6mm wystaje i psuje cały efekt
vmasher
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#10  Postprzez Menl » 14 lut 2010, o 15:44

Ja mam dwa takie radyjka, jedno kasetowe a drugie na CD. Kasetowe bardziej wystaje, nie wiem dlaczego. Na CD udalo mi sie jakos bardziej schowac. Nie porownywalem grubosci ramkek w obu radiach.
Menl

Powrót do Car Audio & GPS