Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
Jabol napisał(a):marek1132, Jak bys mógł umiescic fotki jak twoja skóra wyglada teraz po wyschnieciu i w troche lepszym swietle....
[ Dodano: 15-11-2009, 12:07 ]
Pomalowac to nawet znam taka osobe ktora maluje farba z zmiekczaczem do lakieru i jakos to wyglada.... Ale ja szukam czegos naprawde dobrego co mi przywróci ta skóre do dobrego stanu i nie bedzie tak widac ze to malowane itd.... gobry sfekt daje pasta kiwi bo juz testowałem ale po 1. brudzi spory czas a po 2. starcza to na nie za długo wiec nie ma sensu tym robic... Chyba ze na handel:P:P
Bardzo dobry efekt do nabłyszczania skóry daje wazylina kosmetyczna;) nabłyszcza i namiekcza skóre naprawde super ale nie wiem jak po pewnym czasie bedzie to działało na skure wiec juz jej nie stosuje....
Zdjęcie zrobione dzisiaj,na szybko wyjąłem przednie siedzenia i oto efekt:
marek1132 napisał(a):Używałem Renoskóra,który jest tylko i wyłącznie do skóry

Czekamy jakieś 20 min aż krem się wchłonie i następnie nakładamy jakiś preparat który nałoży warstwę ochronną na nasze czyste i mięciutkie skórki :] Chciałem uzyskać wygląd jak najbardziej zbliżony do oryginalnego matu bo nie lubię świecących plastików i skór :dobani: Szukałem i czytałem dużo na ten temat i wybrałem w rezultacie Gold Class Rich Leather firmy Meguiar`s. Znowu czekamy jakieś 20 min tyle że tym razem wycieramy wszystko jakąś miekką szmatką do sucha i po to żeby zebrać ewentualny nadmiar pasty. Przyznam że wybór Meguiarsa to był to strzał w 10 :hurra: Skóry nabierają po nim lekkiego matu z taką jakby perłową poświatą która pięknie wygląda na jasnych skórach. Na fotkach trochę widać ten efekt...

) nakładasz mydło i okrągłymi ruchami szyścisz skórę pamiętając żeby nie dopuścić do nadmiernego nasączenia skóry wodą,wycierasz wszystko zwilżoną szmatką.Po zabiegu odtłuszczasz dodatkowo skórę acetonem,czekasz do wyschnięcia i zaczynasz malowanie,ja używałem do tego małych gąbek do mycia naczyć.Farbę ( w moim przypadku był to RENOSKÓR),nanosisz na gąbkę i rozsmarowujesz okrągłymi ruchami,nic nie wycierasz to nie jest pasta do butów
czekasz do wyschnięcia i na tym koniec.Jeśli stwierdzisz,że efekt Cię nie satysfakcjonuje powtarzasz malowanie.Pamiętaj,żeby dobrze rozprowadzić farbę,warstwa musi być cienka.Po zabiegu zabezpiecz skórę np.Leder Versiegelung dostaniesz ten preparat w Lederzentrum,może być też inny...Choć Renoskór nie jest zły,to jednak następną tapicerkę odnowię specyfikami z Lederzentrum to już jest klasa premium.Renoskór to taka klasa kompaktowa,ale jeśli dobrze wszystko przygotujesz do malowania będziesz zadowolony z efektu 
Służy do czyszczenia i pielęgnacji skór obiciowych, przedmiotów skórzanych.
Delikatnie i skutecznie usuwa plamy, nabłyszcza skóry nie powodując ich wysuszenia. Pozostawia połysk i przyjemny zapach.
Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość