[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Co to jest (przy tylnym lewym błotniku)?

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Post numer:#16  Postprzez PiterOKL » 27 paź 2009, o 17:15

tigre0070 napisał(a):kredensiarz, w 325i w standardzie chyba był check...

z tego co mi wiadomo (a wiec nie na 100%) to kazda R6 miala check
PiterOKL

Post numer:#17  Postprzez tigre0070 » 27 paź 2009, o 17:24

PiterOKL, pewnie i tak , nie spotkałem się z R6 w e30 bez checka - moja wypowiedź bardziej miała upewnić kredensiarza że jego check nie był dokładany i to co się tam spaliło to było właśnie to :)
tigre0070

Post numer:#18  Postprzez HNT126 » 17 lut 2010, o 03:13

W Touringach obok sterownika kontroli tylnich świateł do check panelu był jeszcze sterownik wycieraczki i spryskiwaczy tylniej szyby.
" silnik to nie Mc Donald, olej trzeba wymieniać! ";)

Mój czarny Touring:
http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?f=67&t=6953

Obrazek
HNT126
Student

Moje BMW: 325iA
Nadwozie: Touring
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 316iA
Silnik: M40B16
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#19  Postprzez kubol » 19 lut 2010, o 14:07

Witam,

możecie mi powiedzieć do czego podpiąć tę zaznaczoną na czerwono wtyczkę?
Doszedłem, że jest od wycieraczki tylnej, gdyz po włączeniu przycisku pojawia się w niej prąd (sama wycieraczka nie działa wcale), ale kompletnie nie ma jej gdzie podłączyć. w sterowniku do którego dochodzą kable nie ma żadnego wejścia :(

Obrazek
kubol

Post numer:#20  Postprzez Escobar » 19 lut 2010, o 21:22

kubol napisał(a):w sterowniku do którego dochodzą kable nie ma żadnego wejścia :(
ten sterownik /przekażnik wycieraczki jest niewidoczny z zewnątrz a wyjścia ma skierowane do dołu i ta wtyczka jest właśnie do niego podpinana .Przekażnik przymocowany jest do tej poziomej blachy od jej wewnętrznej strony .
Escobar
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#21  Postprzez kubol » 20 lut 2010, o 11:17

Escobar napisał(a): ten sterownik /przekażnik wycieraczki jest niewidoczny z zewnątrz a wyjścia ma skierowane do dołu i ta wtyczka jest właśnie do niego podpinana .Przekażnik przymocowany jest do tej poziomej blachy od jej wewnętrznej strony .

Tak zaglądałem tam i go nie było. Teraz już wiem o co kaman, bo znalazłem sterownik/przekaźnik w schowku (który miał urwaną klamkę i udało mi się do niego dostać :D ). W tej chwil kiedy go podłączyłem spryskiwacz śmiga a wycieraczka nadal stoi.
kubol

Post numer:#22  Postprzez HNT126 » 21 lut 2010, o 19:16

kubol napisał(a):
Escobar napisał(a): ten sterownik /przekażnik wycieraczki jest niewidoczny z zewnątrz a wyjścia ma skierowane do dołu i ta wtyczka jest właśnie do niego podpinana .Przekażnik przymocowany jest do tej poziomej blachy od jej wewnętrznej strony .

Tak zaglądałem tam i go nie było. Teraz już wiem o co kaman, bo znalazłem sterownik/przekaźnik w schowku (który miał urwaną klamkę i udało mi się do niego dostać :D ). W tej chwil kiedy go podłączyłem spryskiwacz śmiga a wycieraczka nadal stoi.

Stoi, bo pewnie mechanizm się zatarł - z tego co piszesz nie była ta wycieraczka dłuższy czas używana. Rozkręć zespół wycieraczki tylniej, rozruszaj wszystkie mechanizmy (zwłaszcza ten plastikowy młoteczek przełączający mikrostyk , przesmaruj i sprawdź jak działa, jeśli działa to skręć :)
powodzenia!
" silnik to nie Mc Donald, olej trzeba wymieniać! ";)

Mój czarny Touring:
http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?f=67&t=6953

Obrazek
HNT126
Student

Moje BMW: 325iA
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 316iA
Silnik: M40B16