[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

zrobienie audio bez paskudzenia w e30 coupe

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

Post numer:#16  Postprzez pawels5 » 12 wrz 2009, o 22:27

algida napisał(a):sam obijałeś je skórą? i ile to tobie czasu zajeło

Sam. Zajęło mi to ze 2 godz. ale wolałbym dać to tapicerowi do roboty. Skórą tego nie obijałem, tylko eko-skórą, takim skajem rozciągliwym. chciałem obić w całości, ale to trochę trudne, a tapicer pewnie zrobi bez problemu.
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#17  Postprzez algida » 13 wrz 2009, o 11:40

pawels5, przyjmujesz zamówienia na pw??? ja bym coś takiego potrzebował na 13 głośniki. z tym że jestem za nerwowy żeby coś takiego samemu zrobić. tobie wyszło pierwsza klasa, no i masz już wprawe :P
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców" C. McRae
algida
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#18  Postprzez KędziorCG » 13 wrz 2009, o 21:42

oo własnie jak bys zrobił to jo :D hehe
Obrazek
KędziorCG
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#19  Postprzez pawels5 » 13 wrz 2009, o 21:44

algida napisał(a):pawels5, przyjmujesz zamówienia na pw

Sorki, ale nie mam czasu i wiesz, dla siebie to dla siebie, wyjdzie nie wyjdzie i będzie, a dla kogoś to wypadałoby ładnie. Nie zajmuję się zawodowo takimi rzeczami. Podjedź do jakiegoś zakładu CA i spytaj ile chcieliby za takie panele. Możesz kupić też gotowe tashki na alledrogo, ale trzeba pomyśleć o solidnym mocowaniu do drzwi, bo one są mocowane do tapicerki, a to jest lipa.
pawels5
Inżynier

Post numer:#20  Postprzez Iro » 13 wrz 2009, o 21:56

Ja nie bawie sie w przerobki kupilem Nowe radio JVC 4x 50 watt mp3 nie pamietam jaki model nowe głosniki 4x 13'' JVC i soobofer +wzmacniacz 300watt wszystko nowe i dzwiek mam krystaliczno czysty + zajebisty basik wiec nie bawilbym sie w uzywki i jakies przerabianie. na wszystko wydałem okolo 1000 zl
Iro

Post numer:#21  Postprzez M-Technic » 20 lut 2010, o 00:25

Iro napisał(a):Ja nie bawie sie w przerobki kupilem Nowe radio JVC 4x 50 watt mp3 nie pamietam jaki model nowe głosniki 4x 13'' JVC i soobofer +wzmacniacz 300watt wszystko nowe i dzwiek mam krystaliczno czysty + zajebisty basik wiec nie bawilbym sie w uzywki i jakies przerabianie. na wszystko wydałem okolo 1000 zl

Sorki że odgrzewam kotleta ale:
Irek krystalicznie czysty dzwięk to na pewno nie jvc i za grube tysiące zł.
M-Technic

Post numer:#22  Postprzez pawels5 » 20 lut 2010, o 01:06

Ja w drugą bunie włożyłem ponad 2,5 tys. z takimi średnimi klockami, osłuchało mi się i dalej trzeba by inwestować. Ciężka choroba :cho:
pawels5
Inżynier

Post numer:#23  Postprzez Wojtek-E30 » 20 lut 2010, o 10:18

Zgadzam się z M-Technic, krystaliczny dzwięk to grube tysie i nie ma co sie kłucić i udowadniac że moje audio pięknie gra, nie jednego db draga wciągnie i do tego kosztowało grosze.
Jak ktoś nie jest audio maniakiem to za tysia złoży sprzęt ładnie grający w używce czywiście no i mając jako takie rozeznanie w temacie.
Bo maniacy to za 1k i więcej kupują kable :jum: popatrzcie sobie też ile kosztują dobre maty do wygłuszenia, np. Dynamat.

Ja powiem tak, jak szukałem sobie sprzętu do buni - radio, wzmak, przednie głośniki + gwizdki, subwoofer i dobre kable to siedziałem non stop na 3 forach C-A czytałem, pytałem, słuchałem i dopiero zabrałem się za szukanie - gdzieś tak po pół roku :D
I jak już pojeździłem z tym sprzętem to doszedłem do wniosku że teraz bym kupił co innego za mniejsza kasę i też by fajnie grało :cool2:
Wojtek-E30

Post numer:#24  Postprzez Dj Snake » 20 lut 2010, o 17:02

Weźcie pod uwagę, że Iro raczej nie jest audiofilem a przeciętnym (bez urazy) słuchaczem, jak większość z nas. Krystaliczny dźwięk, to zapewne dla niego dźwięk bez słyszalnych zniekształceń :) Mi podoba się to, że nie ciął półek, tylko kupił 13' i wsadził w oryginalne miejsca ;) Wbrew pozorom, dobra 13 zrobi naprawdę dobre zamieszanie.

A co do audiofilii... nie raz udowodniono, że kable za 10000 PLN wcale nie są drastycznie lepsze od kabli za 1000 PLN ;) Poza tym, nie ma co się łudzić... żeby zrobić na prawdę krystaliczny, idealny dźwięk w E30, trzebaby było w to zainwestować tyle, że spokojnie możnaby było kupić E60 i to w całkiem przyzwoitym wypasie.
Obrazek

Jezeli nie obiciera to znaczy ze jest za wysoko :]
Dj Snake
Stażysta

Moje BMW: 320
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B20
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#25  Postprzez pawels5 » 20 lut 2010, o 23:51

Dj Snake napisał(a):dobra 13 zrobi naprawdę dobre zamieszanie.

Dobrze to ująłeś, robi zamieszanie, bo 13ka słabo gra, chyba, że jakaś za 2 tys.

Dj Snake napisał(a):idealny dźwięk w E30, trzebaby było w to zainwestować tyle, że spokojnie możnaby było kupić E60

Bez przesady, taką kasę to pakują w jakieś democary bezsensowne, gdzie jest masa sprzętu, a żeby ładnie nagłośnić na dobrych klockach wystarczy już 5-6 tysi - hehe tylko 5-6 tysi :mrgreen:
pawels5
Inżynier

Post numer:#26  Postprzez el damiano » 21 lut 2010, o 04:38

U mnie są focale a1 i 6x9 napedza je audison 4x50 w,jednostka sterujaca to jvc avx44

gra to naprawdę piknie

focale wydarłem za 400zł igły na allegro,w e30 bardzo ładnie graja
el damiano

Post numer:#27  Postprzez Wojtek-E30 » 21 lut 2010, o 11:06

el damiano napisał(a):U mnie są focale a1 i 6x9 napedza je audison 4x50 w,jednostka sterujaca to jvc avx44

gra to naprawdę piknie

focale wydarłem za 400zł igły na allegro,w e30 bardzo ładnie graja

I właśnie o tym mówiłem jak ktoś ma jako takie pojęcie to można fajny sprzęcik złożyć w rozsądnej monecie.
Wojtek-E30

Poprzednia strona

Powrót do Car Audio & GPS