[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

E30 Problem

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#16  Postprzez el damiano » 28 lut 2010, o 03:11

Miałem podobnie w e46 a winna była cewka,na luzie auto nawet gadało ale jeśli chodzi o jazde to zaczynały sie problemy.

Zasadniczęoe pytanie czy jest to wina silnika i jego zasilania czy wina układu przeniesienia napędu

a co sie dzieję gdy powiedzmy przy 120 wrzucisz na luz i dalej sa te drgania.

podjedz do kogoś kto ma kanał i przeglądaj eliminując kolejne rzeczy aż dojdzieszz do problemu

wydaje ni sie ze raczej coś z układu przeniesienia napedu,skoro silnik słabnie
el damiano

Post numer:#17  Postprzez erp71 » 28 lut 2010, o 03:23

Na prostej drodze wrzucisz 2 bez gazu, trzęsie ? szarpie autem ? Jak na gazie jest tak samo w czasie jazdy wykluczyć możesz przepływke, wtryski i pompe. A sprzęgło masz dobre? Na start kable, świece, kopułka..
erp71
Stażysta

Moje BMW: 3XX
Nadwozie: Coupe
Silnik: M50B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#18  Postprzez Scorpions » 28 lut 2010, o 10:59

el damiano napisał(a):a co sie dzieję gdy powiedzmy przy 120 wrzucisz na luz i dalej sa te drgania.

Wtedy jest dobrze problem sie zaczyna tylko jak dojadę do 110km 120km wtedy skrzynia biegów się trzęsie... Wczoraj w nocy jechałem 150km i jak zwolniłem i chciałem tak samo jechać to znowu było źle ;/
Scorpions

Post numer:#19  Postprzez bmw320i_e30 » 28 lut 2010, o 11:02

ja bym sprawdził podporę wału
nie odpowiednio kręcący się wał trzęsie całym autem i zabiera sporo mocy
bmw320i_e30

Post numer:#20  Postprzez el damiano » 28 lut 2010, o 14:46

moim zdaniem to układ przeniesienia napedu,podpora,wał lub tłumnik drgan

trza wleść pod auto i niuchać co jest wywalone

mi sie ostatni półos od dyfra odkręciła prawie :jawdrop:
el damiano

Post numer:#21  Postprzez Scorpions » 28 lut 2010, o 15:24

bmw320i_e30 napisał(a):ja bym sprawdził podporę wału

Tak też będę musiał zrobić, muszę na kanał wjechać i grzebać...

[ Dodano: 01-03-2010, 17:08 ]

Byłem u mechanika znajomego, i w sumie odkręcił filterek od gazu, przeczyściłem żeby nie było... Wyjechałem na prostą i strzelił mi gaz 1ry raz jak miałem ok 80km/h aa poźniej jak dojechałem do 100km/h... No i on powiedział żeby pojechać do kogoś z komputerkiem on podłączy i sprawdzi przyczynę... Pojechałem zapytałem opowiedziałem... I on powiedział ze koszt 80zł czy coś koło tego... A wiec co myślicie? Proponujecie ?
Scorpions

Post numer:#22  Postprzez ciapaaty » 2 mar 2010, o 00:05

bmw320i_e30 napisał(a):ja bym sprawdził podporę wału

Ale podpora uszkodzona podpora walu nie ma nic wspolnego z brakiem mocy, takze to bledna diagnoza. Ja naprawde proponuje podpiac sie pod lacze diagnostyczne, wtedy wyjdzie szydlo z worka a powodow moze byc naprawde wiele.
ciapaaty

Post numer:#23  Postprzez tomasznaj » 2 mar 2010, o 00:16

Wał może w znacznym stopniu osłabić silnik, np uszkodzona podpora, u mnie dla przykładu po wymianie dyferencjału źle skęrciłem wal do dyra i mi telepało całą furą od 100 km a maksymalnie szła 150km po ponownym skręceniu wału było wszystko w normie
tomasznaj
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#24  Postprzez Scorpions » 2 mar 2010, o 15:30

tomasznaj napisał(a):Wał może w znacznym stopniu osłabić silnik, np uszkodzona podpora, u mnie dla przykładu po wymianie dyferencjału źle skęrciłem wal do dyra i mi telepało całą furą od 100 km a maksymalnie szła 150km po ponownym skręceniu wału było wszystko w normie

Czyli sprawdzić wał ? Właśnie nie dawno wróciłem z jazdy,a więc rozpędzam na 4tym biegu samochód do 80km/h jest lekki opór trzęsie, przebija przez ten opór zmieniam na 5ke... I jechałem do 160km/h bez problemu nawet nie drgnęła... I chciałem sprawdzić czy jeżeli zwolnię to uda się ponownie osiągnąć tą prędkość no i się udało... Czyli jakaś poprawa bo lepiej się jedzie niż wcześniej, ale w sumie nie tak jak kiedyś...
Scorpions

Poprzednia strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie