Post numer:#35
przez Pablos » 30 maja 2011, o 17:19
Panowie, odswiezam temat poniewaz aktualnie walcze z tym problemem u siebie. Na poczatek dodam, ze caly uklad zaplonowy( od palca, kopulke, po swiece) mam wymienione, czujnik temp. cieczy(niebieski), regulator cisnienia paliwa, filtr powietrza i paliwa, czyszczony krokowy i przeplywka, zamienialem pompe paliwa i dalej mam problem z odpalaniem odkad kupilem bume a mam ja od pol roku. Czasem bardzo rzadko od swieta zdarzy sie ze odpali odrazu od strzala. Zreguly musze ja krecic 2 razy, czasem 3. Ale najwazniejsza rzecz, jak juz odpali po tym dluzszym kreceniu to jak dodam gazu to ja przydlawia, zamula i pojawiaja sie strzaly, poczym po paru sekundach wszystko wraca do normy i normalnie jezdzi. Dzieje sie to tylko przy dluzszym odpalaniu(czyli 7 na 10 razy). Powiedzcie mi czy to normalne ze przy tym dluzszym odpalaniu silnik ma takie fazy?? I czy to moze sie wszystko ze soba wiazac?? Ewentualnie co moze jeszcze byc przyczyna tego dlugiego odpalania i tych dziwnych fiksow np. cewka, kat wyprzedzenia zaplonu?? bo juz sam niewiem a nic innego nieprzychodzi mi do glowy.