[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

m20b20 czyzby nie za duzo pali?;/

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#46  Postprzez snoop_og » 4 mar 2010, o 20:19

Ja pierdykam tak sobie czytam i nie wierze czasami :shock: nie miałem żadnej buni z m20b25 ale wiem że mają duży apetyt na paliwo ale że aż tyle co niektórzy piszą :jawdrop: masakra :duh: Eta mi w mieście paliła ok12L PB przy normalnej nie delikatnej ani mocno nadwyrężanej jezdzie a i drugim e30 z m30b35 potrafie miasto objechac delikatnie co mi ok 15L spali ale to juz bardzo delikatnie :police:

Macie te same silniki a rozbieżnośc jest wielka

zazdroszcze wam bo ja z rana jak odpale woza to nie mam czasu na rozgrzanie... delikatnie zmywam sie z parkingu :kie: miedzy blokami zeby zaden obudzony "sasiad" nie podpierdzielil na policje bo go ryk silnika wyrwal z wyra, a ja udaje sie dyskretnie do roboty :twisted:
snoop_og

Post numer:#47  Postprzez Robik » 4 mar 2010, o 20:39

Słuchaj SNOOP ci tam wcześniej co te bzdury piszą TO PIANOBIJCY dziwią się że tak im dużo palą ( DUSZĄ KOMARA AŻ SOKI PUSZCZA ). M30 to troszkę pali ale m20 (17l albo 25l lpg na 100 ) to mają dziury w zbiorniku albo gire z ołowiu. :cha:
Robik

Post numer:#48  Postprzez Leon » 4 mar 2010, o 21:19

Sporo sioników to już gruzy i żużle więc nie ma mowy o ekonomicznej jeździe.
Rozregulowane przepływki, lejące wtryski, zużyte układy zapłonowe, popsute czunniki temperatury itp... i takie są potem szopki ze spalaniem.

A inna sprawa to to,że M20 to stary agregat i jeśli obchodzi się z nim ostro to i spalanie jest mega wysokie.
Moża się pilnować i jeździć rozsądnie ale jak się gniecie pedał gazu to i wyniki po 20l benzyny nie powinny nikogo dziwić.

Jak jeżdże normalnie, przepsiowo i bez napinania, codziennie do pracy to spalanie ma raczej niskie ale jak się zaczyna zabawa to szkoda sobie głowę zawracać liczeniem zużycia.

M20 czy M30 to nie są tanie zabawki i niestety chleją koszmarne ilości paliwa.
Albo się to akceptuje albo jeździ nudnym jak flaki z olejem Fiatem Pandą 1.2.
Pojęcie ekonomii w tym przypadku powinno być na liście "tych zapomnianych"
Leon
Profesor

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#49  Postprzez seba316i » 4 mar 2010, o 21:36

co by tu powiedzieć bmw to nie jest tani sport :D moje m40 ciągnie 10-12litrów i mi to zbytnio nie przeszkadza :)
seba316i

Post numer:#50  Postprzez Zaworas » 4 mar 2010, o 23:37

Rozregulowane przepływki, lejące wtryski, zużyte układy zapłonowe, popsute czunniki temperatury itp... i takie są potem szopki ze spalaniem

Tylko ze przy gazie, o którym tu w wiekszosci mowa na dodatek jak u mnie uproszczonym do 1 generacji całosc działa w M20 prawie tak prosto jak w komarku. Mozna sobie posprawdzac praktycznie wszystko i znależć przyczyne.

m20 (17l albo 25l lpg na 100 ) to mają dziury w zbiorniku albo gire z ołowiu

Kolega chyba nie doczytał - nie użalał sie nikt ze cisnie buta i tyle pali , chodzi o najmniejsze spalanie w normalnej jezdzie.

Mam wrazenie ze ktos opisuje problem a inni chcą pokazać, że jest dla nich matołem. Szkoda gadać.....
Zaworas

Poprzednia strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie