[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Ciezki Rozruch Na Ciepłym Silniku M20, M40

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#31  Postprzez Boro320 » 3 mar 2010, o 00:35

HA! strzał w dziesiątke, wyjalem przeplywke i patrze i patrze i wiedziałem ze czegos mi brakuje :P klapka wewnatrz zacieła sie i była ciagle w pozycji otwartej. Beti odpala na benzynie jak zimna ciepła i jak ma mnie w du.pie to tez odpala :cla: X_E_O_N, masz u mnie duuuze piwko :D dzieki wielkie
Boro320

Post numer:#32  Postprzez seba316i » 3 mar 2010, o 22:50

czy ten niebieski czujnik będzie pasował od m20b20?? mam taki na zbyciu, sprawny...
seba316i

Post numer:#33  Postprzez Prins » 5 mar 2010, o 16:49

Panowie podepne sie do temetu.
Mam takie pytanie na zimnym auto jak zapalam to tak jakby jej pradu brakowalo i tak pomalu kreci ale zlapie co to moze byc za podow? akumulator niby ok . na cieplym pali normalnie .
Damian
Prins
Inżynier

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#34  Postprzez neophyte » 5 mar 2010, o 17:21

Prins może być coś z rozrusznikiem. nie wiem dokładnie co w nim odpowiada za to że ma ciężko (słaby ze mnie elektryk :P ) ale obstawiałbym szczotki. niech ktoś bardziej obeznany dopomoże :mrgreen: w każdym razie potrzebuje zbyt wiele prądu żeby obrócić.
neophyte
Profesor

Moje BMW: sc2
Nadwozie: Touring
Silnik: K4M 1,6
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 740
Silnik: MxxBxx

Post numer:#35  Postprzez Pablos » 30 maja 2011, o 17:19

Panowie, odswiezam temat poniewaz aktualnie walcze z tym problemem u siebie. Na poczatek dodam, ze caly uklad zaplonowy( od palca, kopulke, po swiece) mam wymienione, czujnik temp. cieczy(niebieski), regulator cisnienia paliwa, filtr powietrza i paliwa, czyszczony krokowy i przeplywka, zamienialem pompe paliwa i dalej mam problem z odpalaniem odkad kupilem bume a mam ja od pol roku. Czasem bardzo rzadko od swieta zdarzy sie ze odpali odrazu od strzala. Zreguly musze ja krecic 2 razy, czasem 3. Ale najwazniejsza rzecz, jak juz odpali po tym dluzszym kreceniu to jak dodam gazu to ja przydlawia, zamula i pojawiaja sie strzaly, poczym po paru sekundach wszystko wraca do normy i normalnie jezdzi. Dzieje sie to tylko przy dluzszym odpalaniu(czyli 7 na 10 razy). Powiedzcie mi czy to normalne ze przy tym dluzszym odpalaniu silnik ma takie fazy?? I czy to moze sie wszystko ze soba wiazac?? Ewentualnie co moze jeszcze byc przyczyna tego dlugiego odpalania i tych dziwnych fiksow np. cewka, kat wyprzedzenia zaplonu?? bo juz sam niewiem a nic innego nieprzychodzi mi do glowy.
Pablos
Uczeń

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Poprzednia strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie