[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

"Stonowane" radio do e30

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

Post numer:#106  Postprzez lukasz22r » 8 sty 2010, o 08:41

pawels5 napisał(a):Tak się składa, że zanim dostały te punkty, to grały dla czyjegoś ucha i stąd ta informacja. Po drugie, jak już kupować Alpine, to z serii CDA, a nie CDE. Miałem podobną Alpine i wyrzuciłem właśnie na rzecz DXZ389, które w tej kasie zagrało o wiele lepiej. Nie dajcie się otumanić modzie, że tylko Alpine. Nie wiem co można zarzucić temu clarkowi odnośnie jakości wykonania i wyglądu skoro pasuje jakby było ori BMW, w przeciwieństwie do choinkowej Alpine.
lukasz22r, miałeś tego Clariona i porównywałeś jakość wykonania do Alpine, jeśli tak, to napisz co Cie raziło w jakości wykonania.

Oba modele, clariona i alpine oglądałem w jednym sklepie, dla mnie te guziki i cały panel clariona wygląda jakby był zrobiony z o klasę niższych materiałów niż alpine. Denerwuje mnie srebrna gałka i przyciski :D Takie moje subiektywne wrażenia. Czy alpine jest choinką? Raczej nie, ma swój styl od lat i tyle. Miałem w poprzednich samochodach te radia i po prostu się przyzwyczaiłem.
Jasne, że lepiej kupić coś z serii CDA. Tylko po co? Mówiliśmy o radiu + 13" w oryginalne miejsca, a nie o sprzęcie przerastającym wartość samochodu.
lukasz22r

Post numer:#107  Postprzez pawels5 » 8 sty 2010, o 23:17

lukasz22r napisał(a):Mówiliśmy o radiu + 13" w oryginalne miejsca, a nie o sprzęcie przerastającym wartość samochodu.

No nie mów, że wartość samochodu to dobre radio, poza tym można w używce kupić lepsze Alpine CDA w cenie tej nowej, no chyba, że ktoś chce tylko nowe.
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#108  Postprzez lukasz22r » 9 sty 2010, o 17:54

Nie chodziło mi o samo radio, tylko całą zabudowę car audio. Bo jaki jest sens kupowania takiego alpine CDA tylko po to żeby podpiąć głośniki na przód.
lukasz22r

Post numer:#109  Postprzez Macias » 6 mar 2010, o 15:33

kupiłem kenwooda i nie dość, że bardzo ładnie się komponuje z deską, to jeszcze dobrze gra :)
Obrazek
Macias

Post numer:#110  Postprzez Menl » 6 mar 2010, o 16:30

Wg mnie to on kompletnie nie pasuje i nie komponuje sie z deska. No ale to tylko moje zdanie.
Menl

Post numer:#111  Postprzez Paul » 6 mar 2010, o 16:41

Menel napisał(a):Wg mnie to on kompletnie nie pasuje i nie komponuje sie z deska. No ale to tylko moje zdanie.

moje też, niebieskie cyferki, aluminiowe pokrętło, i nowoczesny wygląd nie komponuje się nic a nic poza tym że jest czarny.
Paul
Profesor

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#112  Postprzez Menl » 6 mar 2010, o 17:05

Najbardziej nie pasuje ten fioletowy wyswietlacz z niebieskimi cyferkami i faktycznie to chromowe pokretelko. Podswietlenie tez widze jakies czerwono - rozowe, a w e30 deska ma przeciez pomaranczowo bursztynowe podswietlenie.
Menl

Post numer:#113  Postprzez Macias » 6 mar 2010, o 17:45

fotka zrobiona podczas jazdy... klawisze podświetlone jak zegary, wyświetlacz niestety niebieski ale wg mnie da się to przeżyć... ile osób tyle opinii - mi się podoba 8)
Macias

Post numer:#114  Postprzez Paul » 6 mar 2010, o 19:03

Macias napisał(a):da się to przeżyć.

no własnie, pomiędzy "da się to przeżyć" a "dobrze się komponuje" jest znacząca różnica :P
Paul
Profesor

Post numer:#115  Postprzez Menl » 6 mar 2010, o 19:11

Paul napisał(a):
Macias napisał(a):da się to przeżyć.

no własnie, pomiędzy "da się to przeżyć" a "dobrze się komponuje" jest znacząca różnica :P

Hehe, ja bym dodal jeszcze tytul wątku i maly gratisik czyli powinno byc tak :

...Pomiędzy "da się to przeżyć" a "stonowane radio do e30" ktore dobrze się komponuje jest bardzo znacząca różnica...

:mrgreen:
Menl

Post numer:#116  Postprzez Paul » 6 mar 2010, o 19:19

oj tam Menel już nie przesadzaj, fotka była robiona podczas jazdy :lol:
Paul
Profesor

Post numer:#117  Postprzez Macias » 6 mar 2010, o 19:33

Paul, chodziło mi o ten fiolet... podśw wygląda tak:
Obrazek
nie jest idealnie ale za tą kasę może być
Macias

Post numer:#118  Postprzez Menl » 6 mar 2010, o 21:37

Macias, na tym zdjeciu faktycznie wyglada o wiele lepiej .
Menl

Post numer:#119  Postprzez Pietrek » 6 mar 2010, o 22:53

To radio jakoś tak bardzo wystaje z konsoli , wole jak panel nie wystaje tak bardzo

Jak dla mnie ten Clarion jest puki co nr 1,
Takiego do siebie zamontuje, ale zanim to zrobie przemaluje tą chromowaną gałke na czarno.
Obrazek
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25

Post numer:#120  Postprzez sky » 7 mar 2010, o 00:33

Mam też takiego Clariona tylko bez wejścia USB, ale podpinam sobie przez kabelek do telefonu i też jest git. Bardzo ładnie wygląda w E30, tylko faktycznie to pokrętło trzeba przemalować :D
sky

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car Audio & GPS