[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

"Stonowane" radio do e30

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

Post numer:#121  Postprzez Macias » 7 mar 2010, o 00:41

na początku myślałem o tym Alpine, ale odrzuciłem ze względu na dużą cenę, bo tylko za
markę nie będę bez sensu płacić - ani to lepiej grać nie będzie na pukaczach jakie są
ani wyposażeniem nie jest lepsze od tego kenwooda
Obrazek

clariony nie podobają mi się, ew ten:
Obrazek
ale brak mu usb i tylko rok gwarancji; a no i słyszałem że mają słabe lasery
Macias

Post numer:#122  Postprzez Menl » 7 mar 2010, o 00:59

No Alpine miazdzy te modele co pokazales :cool2:
Menl

Post numer:#123  Postprzez miki » 7 mar 2010, o 01:08

według mnie clarion najbardziej pasuje ze względu na pomaranczowy czy tam bursztynowy wyświetlacz, mam model podobny do pokazanego na poprzedniej stronie ale bez usb
Obrazek
nie mam lepszego foto ale jak nie zapomne to zrobie jak to wyglada w nocy
miki

Post numer:#124  Postprzez Dj Snake » 7 mar 2010, o 16:09

Macias napisał(a):clariony nie podobają mi się, ew ten:
Obrazek
ale brak mu usb i tylko rok gwarancji; a no i słyszałem że mają słabe lasery

Kolega ma takie radyjko w Astrze i jeśli chodzi o wygląd to jest całkiem spoko, kolorek fajny, nie rzuca się w oczy, poza tym wygląda staro i mało atrakcyjnie, co może uchronić przed kradzieżą. Odnośnie grania, cóż radyjko daje radę, wyjście na wzmacniacz jest na wszelki wypadek. MP3 czyta, całkiem dobrze, chociaż ma problem z niektórymi płytkami, z którymi Alpine mojego brata nie ma problemu. Wadą jest brak USB, nie wiem jak one teraz cenowo stoją.
Obrazek

Jezeli nie obiciera to znaczy ze jest za wysoko :]
Dj Snake
Stażysta

Moje BMW: 320
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B20
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#125  Postprzez valdi80 » 7 mar 2010, o 23:34

Mi ten Clarion tak średnio się widzi :duh: W starym aucie powinno być radio z epoki :D
Wozu braucht man einen Stern, einen Blitz oder 4 Ringe...?! Zum Leben braucht man nur 2 Nieren
www.youngtimerhouse.pl
https://www.facebook.com/youngtimerhouse
valdi80
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#126  Postprzez Menl » 7 mar 2010, o 23:39

valdi80 napisał(a):Mi ten Clarion tak średnio się widzi :duh: W starym aucie powinno być radio z epoki :D

No akurat z tym sie z Toba nie zgodze. To ze jestes tak nastawiony na "stara epoke" to nie znaczy ze wszystko musi byc z epoki.
Ale akurat w srodku fajnie wszystko wyglada w tym samym kolorze wiec bez zadnych czerownych , niebieskich, zielonyc, fioletowych dodatkow jak jakies dodadki ala pokrowce, kierownice, galki zmiany biefow, mieszki itd. Radio tez wg mnie powinno swiecic tak jak cala deska rozdzielcza czyli w kolorze podobnym do pomaraczowego.
Menl

Post numer:#127  Postprzez valdi80 » 8 mar 2010, o 00:06

Menel napisał(a):
valdi80 napisał(a):Mi ten Clarion tak średnio się widzi :duh: W starym aucie powinno być radio z epoki :D

No akurat z tym sie z Toba nie zgodze. To ze jestes tak nastawiony na "stara epoke" to nie znaczy ze wszystko musi byc z epoki.
Ale akurat w srodku fajnie wszystko wyglada w tym samym kolorze wiec bez zadnych czerownych , niebieskich, zielonyc, fioletowych dodatkow jak jakies dodadki ala pokrowce, kierownice, galki zmiany biefow, mieszki itd. Radio tez wg mnie powinno swiecic tak jak cala deska rozdzielcza czyli w kolorze podobnym do pomaraczowego.

W dziedzinie C-A niestety duch czasu przyniósł masowe i tandetne produkty- zarówno źródła, jak i przetworniki. W tym przypadku wolę stare dobre odtwarzacze, zamiast chińskiej taniej masówki. Nie zamieniłbym mojego Beckera made in Germany na nowe Alpine, czy Clariona z niższych półek. A radyjek w moim życiu przerzuciłem już masę, więc jest jakaś tam skala porównawcza.
Wozu braucht man einen Stern, einen Blitz oder 4 Ringe...?! Zum Leben braucht man nur 2 Nieren
www.youngtimerhouse.pl
https://www.facebook.com/youngtimerhouse
valdi80
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#128  Postprzez Menl » 8 mar 2010, o 00:28

valdi80, jestem w wiekszosci po tej samej stronie co Ty, bo jak widze takie zdjecie jakie wkleil Macias ze srodka swojej e30, to az "scyzoryk sie otwiera" w kieszeni :bag:
Menl

Post numer:#129  Postprzez miki » 8 mar 2010, o 01:31

valdi80, a czy mój clarion wyglada źle? jedyne do czego mozna sie czepiac to "chromowane" pokretło ale w nocy jet ok
miki

Post numer:#130  Postprzez Paul » 8 mar 2010, o 02:01

jedyne nowe radio jakie pasuje do e30 to chyba nakamichi, ja swojego blaupunkta też na nic nie zamienię chociaż jest "aż" z 1997r.

[ Dodano: 08-03-2010, 01:03 ]
miki napisał(a):jedyne do czego mozna sie czepiac to "chromowane" pokretło ale w nocy jet ok

Miki no wybacz ale tłumaczenie że w nocy wygląda ok to nie rozmowa, to tak jakbyś miał różową maskę - w nocy nie widać...
Paul
Profesor

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B20

Post numer:#131  Postprzez deeste » 8 mar 2010, o 13:58

Pietrek napisał(a):
Jak dla mnie ten Clarion jest puki co nr 1,
Takiego do siebie zamontuje, ale zanim to zrobie przemaluje tą chromowaną gałke na czarno.
Obrazek

Tez mam taki plan :mrgreen:
deeste
Moderator

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B25

Post numer:#132  Postprzez sky » 8 mar 2010, o 21:01

Też miałem taki plan, a oto efekt pracy:
Obrazek
Nie jest perfekt ale mi się podoba :jum:
sky

Post numer:#133  Postprzez Robcio_ » 8 mar 2010, o 21:41

chelios, ale masz prawie 200 PLN różnicy, clarion jak dla mnie pasuje ten db a zaoszczędzone pieniążki wolę wydać na coś innego
Robcio_
Magister

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B27
Kolejne BMW: 535d
Nadwozie: Touring
Silnik: M57TUD30

Post numer:#134  Postprzez miki » 8 mar 2010, o 22:00

sky, no nie jest najgorzej ale ciekawe czy odpryskiwać od użytkowania nie będzie
miki

Post numer:#135  Postprzez sky » 8 mar 2010, o 23:46

Zmatowiłem ją dobrze więc nie powinno, ale to się okaże bo dopiero jutro zakładam :) Najgorzej pierwszy raz bo trzeba rozbierać i matowić, ale jak będzie trzeba poprawić to już mam patent: kartka A4, mały otwór, nakładam na panel przekładając przez gałkę i jedna warstwa czarnego matu :jum:
sky

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car Audio & GPS