Post numer:#3przez pocisk997 » 13 mar 2010, o 15:23
dokladnie tak jak mowi Maxis300, Wyeliminuj zaplon. Jesli on jest, to pompe masz tez juz z glowy. Sprawdz , czy jest podawane paliwo na listwe wtryskową, jesli jest , to bedą to wtryski albo inna :cen: bliżej silnika.
Moze sprawdź , czy jest paliwo , bo nie jeden sie zdziwil w ten sposob:P
Układy wydechowe z nierdzewki, SWAPY, przeróbki aut do sportu, 2jd Garage
Przyczyn może byc bardzo duzo , ale koledzy cie dobrze naprowadzaja i podpisuje sie pod tym co mowią . Sprawdz czy jest iskra , czy paliwo dochodzi do wtryskow to juz będzie wiadomo gdzie zaczać szukac.
Jesli kupiłes pompke sadze ze mogłes sprawdzic ze niedochodzi paliwo i tym sie pokierowałes. Sprawdz jeszcze czy jak przekrecisz zapłon pompka dostaje w ogole prąd bo w takich ukladach jest zwykle przekaznik ktory zwyczajnie moze sie zawiesic. Powodzenia
sa postepy odpalil ale nie chodzi na wszystkie gary wyjolem swiece wyczyscilem i na 1i4 cyl swiece sa czyste tak jak nowe a na 2i3 czarne po pracy silnika jakies 10min wyciagaem jeszcze raz zeby zobaczyc
co otym myslicie
Ja miałem taki problem kiedy miałem zamienione kable. I to te co dochodzą do cewek, a te od cewek do świec były ok i też się dziwiłem. Poprostu sprawdź czy kable są podpięte