[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

m10 przeplywomierz czy tez cos innego?

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

m10 przeplywomierz czy tez cos innego?

Post numer:#1  Postprzez rfl2 » 30 mar 2010, o 00:31

Hej wszystkim. Otoz mam taki problem. Sporadycznie gdy pojade troche na wysokich obrotach, a nastepnie wcisne sprzeglo zeby wrzuci nizszy, zapalaja sie kontrolki i silnik jakby gasnie. Natomiast gdy wrzuce juz bieg i puszcze sprzeglo odżywa i ciągnie dalej.(bez ponownego kręcenia) . Wiem ze mam przeplywke w przyszlosci do wymiany bo poprzedni wlasciciel po strzale z lpg tylko ja naprawial a nie wymienial, i na benzynie widac ze troszke nierowno chodzi. Moje pytanie- cz y problem opisany przeze moze bezposrednio wynikac z przeplywomierza ? Przy spokojnej jezdzie nic sie nie dzieje,dopiero gdy mu troche mocniej depne to niewyrabia;) (mowa o jezdzie na lpg, na pb nie jezdzie poki co z powodu tejze przeplywki. Pytam bo moge dostac w dobrej cenie przeplywke i interesuje mnei jaka jest szansa ze to to, bo jesli wykluczacie to poki co sobie daruje jej wymiane. (niestety nie mam nikogo na podmianke;/)

auto to e30, m10 1,8 lpg
rfl2
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#2  Postprzez Meecowhy » 30 mar 2010, o 10:47

gaśnie przez lpg... często w starych instalkach gazownia sie dławi....( na luzie, na sprzęgle), ja u siebie mialem specjalnie pokręcony (odwrócony) dolot przed filtrem, żeby takiego zjawiska uniknac
jak potrzebujesz przeplywki do m10 pisz PW...
Meecowhy

Post numer:#3  Postprzez rfl2 » 30 mar 2010, o 11:03

Siemka. U mnie jest o tyle dobrze ze nie gasnie zawsze na sprzegle tylko sporadycznie. Zastanawia mnie tylko to ze sam ponownie odżywa bez kręcenia. Co do przeplywki, czy moglbys mi dac namiar na siebie w postaci telefonu badz gg :)? Zdecydowalem ze tak i tak ja wymienie, bo nie chce zaraz po odpaleniu jezdzic na lpg. Pozdro
rfl2
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#4  Postprzez Meecowhy » 30 mar 2010, o 11:23

poszlo pw
Meecowhy

Post numer:#5  Postprzez rfl2 » 30 mar 2010, o 17:56

Dzieki, zadzwonie w wolnej chwili. Mam takie inne pytanko. Skoro przeplywomierz nie ma znaczenia przy pracy na gazie, to czy w takim razie zachowanie opisane przeze mnie na gazie moze byc spowodowane tym ze nie grzeje go na pb tylko od razu lpg ? Pytanie teoretyczne bo gdy juz bedzie nowa przeplywka to sam sie przekonam;)
rfl2
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#6  Postprzez wiktor » 30 mar 2010, o 19:39

Gdy masz silnik zimny to i reduktor jest jest zimny(ogrzewa go plyn chlodniczy).Wiele osob odpala i jezdzi tylko na gazie ale wedlug mnie to skraca dosc powaznie jego zywot.Sam tak zreszta czesto robilem w poprzednim aucie :roll: .I na takim zimnym reduktorze wlasnie dosc czesto silnik mi gasl w momencie wcisniecia sprzegla.Ale gdy sie rozgrzal problem znikal.
Obrazek
BMW M///POWER KLUB KAMIONNA
wiktor
Stażysta

Moje BMW: 325ix
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#7  Postprzez wnt » 30 mar 2010, o 20:28

załatw sobie podgrzwewacz płynu z forda focusa diesla zamontuj przed parownikiem i możesz palić na gazie
e30 m10b18 >>było
alfa146 1.7ie 16v >>jest
e30 m50b25 >>będzie!!!
Aluminium bez polerki to zwykły złom TRZYMAJ FASON ALBO GIŃ
wnt
Student

Moje BMW:
Silnik:

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie