[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Wiąki przewodów i skrzynka bezpieczników

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Wiąki przewodów i skrzynka bezpieczników

Post numer:#1  Postprzez miki » 20 paź 2007, o 15:15

Wyciagal ktos wiazki przewodow z wnetrza auta, porozczepiac kostki to nie problem ale co dalej?

Problem nr 2 jak wyjac skrzynke z bezpiecznikami? musze sie jej na troche pozbyc a dzis wraz z Iro stwierdzilismy ze to nie takie proste

wiec jakies rady od osob znajacych sie na temacie mile widziane mam czas jutro do 15 bo wtedy ciagne auto do blacharza
miki

Post numer:#2  Postprzez Iro » 20 paź 2007, o 15:17

Problem jest w tym mianowicie że wiazki bezpośrednio lecą do wtyczek w skrzynce bezpieczników. jak to wszystko ładnie sprawnie wyjąć w strone silnika z pod szybia :?:
Iro

Post numer:#3  Postprzez miki » 20 paź 2007, o 15:19

oczywiscie tak wyjac aby pozniej moc to spowroitem polaczyc ...o żadnym cięciu ani niczym takim nie ma mowy!!!
miki

Post numer:#4  Postprzez Arczi e30 » 21 paź 2007, o 08:00

ja wyciągałem z 325i całą wiązke bez najmniejszego ciecia z Makavelim i krzyskiem kmx .. trzeba tylko porozbinac wszystkie kostki i zejdzie .. roboty jest sporo, ja miałem ułatwione zadanie bo auto szło na czesci .. pod deska jest sporo róznych wtyczek, przyznam sie szczerze że ja bym sie teraz juz nie połapał jak to podpiać .. ważny jest czas i spokoj nie na szybko .. pamietam że ja juz to chciałem ciąć ale doszedł krzysiek i wyjoł to w całości ..

miki nikt ci raczej tego nie opisze krok po korku bo sie poprostu nieda tego zrobić .. to jest jakby to powiedziec .. delikatna operacja i dość czasochłonna szczegolnie jak auta ma byc potem zlożone ..
Obrazek
Gites majonez :D
Arczi e30
Profesor

Moje BMW: 32xx
Nadwozie: Sedan
Silnik: mxxbxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#5  Postprzez miki » 21 paź 2007, o 10:11

:mad2: chyba przeceniłem swoje siły :mad2:
miki

Post numer:#6  Postprzez Iro » 21 paź 2007, o 10:16

Miki nie martw się pogadaj z chłopem co będzie robił czy nie dałoby sie przeciąć podszybia, następnie wsadzić wiązki , pospawać i zakonserwować, a jeszcze przed tym jak już bedzie auto na miejscu kierownice, i cały nawiew wywalić. Jak ja to widziałem co sie dzieje to naprawde nie zazdroszcze :? Ale jak juz bedzie po wszystkim zobaczysz ze było warto :cool2:
Iro

Post numer:#7  Postprzez miki » 21 paź 2007, o 10:20

fajere on musi sam juz sciagac przeciez jakos musze skrecac jak go bede ciagnac :mrgreen:
miki

Post numer:#8  Postprzez Arczi e30 » 21 paź 2007, o 14:05

miki napisał(a)::mad2: chyba przeceniłem swoje siły :mad2:

miki tu sie niema co łamać .. ale ja np. takiemu kubie powtarzałem kilka razy .. mozesz sobie zrobic m-teechnika to żaden problem, ale nie zrobisz go nigdy jak nie bedziesz miał gdzie i nie bedziesz miał innego auta do jazdy na codzień .. taka jest niestety prawda

A jeszcze tak jak ty robisz wszystko pod blokiem .. hmm ciężka sprawa. Jakbyś coś przecioł to wiązke mam od puszki kompletną .. za piwo oddam było z 325i na wąskiej lampie
Obrazek
Gites majonez :D
Arczi e30
Profesor

Moje BMW: 32xx
Nadwozie: Sedan
Silnik: mxxbxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#9  Postprzez miki » 21 paź 2007, o 22:23

a jednak jakos poszlo
zaciagnelismy dzis auto do blacharza on tylko postekal ze mialem parownik wyjac a przewody tylko machna reka, powiedzial ze wie co robic i tyle yrj rozmowy bylo
mam teraz tylko nadzieje ze robota przez to za bardzo sie nie przeciagnie ale obiecal na czwartek-piatek zrobic i oby jeszcze sobie wiecej przez te przewody nie policzyl niz sie umawialismy wczesniej
miki

Post numer:#10  Postprzez Iro » 21 paź 2007, o 22:26

to teraz MIKI jak to bedziemy składać :P Oto jest pytanie :duh: jak tam tyle wszystkiego było że szok, ale jak przyjadą koledzy to sie zrobi :cool2:
Iro

Post numer:#11  Postprzez miki » 21 paź 2007, o 22:26

Iro napisał(a): ale jak przyjadą koledzy to sie zrobi :cool2:

trzymam za słowo :cool2:
miki

Post numer:#12  Postprzez lupanet » 21 paź 2007, o 23:56

miki, to moze rob fotorelacje z postepow prac, napewno niektorym z forum sie przyda, sam jestem ciekaw co tam "grzebiesz". Jesli mozna zapytac napisz co tam blacharz ma dlubac i ile za to bierze ;).

PS. Sorka za OT :bag:
--- Miejsce na Twoją reklamę ---
lupanet
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#13  Postprzez miki » 22 paź 2007, o 17:23

na fotorelacje chyba juz za pozno bo auto stoi od wczoraj u goscia. ma od dzis zaczac sie grzebac :wink: a co robie to nie tajemnica: bede wymieniac fartuchy komory silnika (czy jakos tak to sie zwie - z lewej ta czesc od podszybia pod skrzynka bezpiecznikow do kielicha a z prawej od podszybia tam gdzie stoi akumulator rowiniez do kielicha) i do tego dziurki w podlodze przy pedalach beda zalatane,
nie bedzie to tylko spawanie a wymiana skorodowanych fragmentów na inne calutkie z drugiej e30, nastepnie czeka mnie zakonserwowanie od srodka podlogi i skladam auto w calosc, w miedzyczasie fotele, kanape i wykladzine z podlogi dokladnie sobie w domku wyczyszcze co wraz z druga deska rozdzilcza powinno dac mily efekt koncowy :D
co do tego ile mnie bedzie kosztowac to hmm blacharz to znajomy mego dobrego kolegi wiec mam po znajomosci co rowna sie mega znizce, powiem tylko ze jak zajechalem do innego zakladu blacharskiego to rozmowa zaczynala sie od1tys zl ale wtedy mi tylko by pospawali bude a nie wymieniali elementy...
miki

Powrót do Elektryka & Oświetlenie