[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

przewód do niczego??

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

przewód do niczego??

Post numer:#1  Postprzez szqdlar » 22 paź 2007, o 13:27

Cześć wszystkim mam problem z moim e30. tzn jakiś czas temu jak wymieniałem waż oprowadzający wodę do pompy i musiałem zahaczyć pewien kabelek i wyszarpnać go. jest to jedno żyłowy. kończy sie taka końcówka jaka jest np do głośników. u kolegi widziałem ze ona ma podobny przewód połączony obok miski olejowej. koncówka tego przewodu jest brudna od oleju. nie wiem czy powinienem pilnie jechać gdzieś na kanał i szukać gdzie to moglo byc podlaczone czy raczej sie tym nie przejmowac. 2 sprawa nie wiem czy nie ma z tym zwiazku. otóż gdy jade tak do 140-150 wszystko jest ok ale powyzej tej predkosci komputer pokladowy swieci mi ze brak oleju. na bagnecie olej jest a komp pokazuje ze go nie ma wiec dolewam, jak sie ustoi to jest powyzej maxymalnej wartosci.

za wszystkie sugestie dziekuje.
szqdlar

Post numer:#2  Postprzez ANDRZEJ-BIELAK » 22 paź 2007, o 14:41

SIEMA
Z twojego opisu wygląda to na kabelek który idzie do czujnika poziomu oleju (nie mylić z czyjnikiem ciśnienia oleju).
szqdlar napisał(a):ale powyzej tej predkosci komputer pokladowy swieci mi ze brak oleju. na bagnecie olej jest a komp pokazuje ze go nie ma wiec dolewam, jak sie ustoi to jest powyzej maxymalnej wartosci.
tego nie rozumiem, jeżeli świeci ci się kontrolka na desce to trzeba szybko uzupełnić, jeżeli kontrolka na checku też wypadało by sprawdzić. Często w drugim przypadku szwankuje czujnik poziomu, stan oleju może być ok, a kontrolka bęzie się świecić.
Radze ci nie dolewać oleju powyżej maksymalnej wartości, będziesz miał problem z wyciekami, puszcza ci uszczelniacze.
ANDRZEJ-BIELAK

Post numer:#3  Postprzez szqdlar » 23 paź 2007, o 07:13

na desce nie zapala sie czujnik tylko na kompie. poziom oleju jest zazwyczaj minimalnie lub na równi z dolna kreska wskaznika. problem ten wystepuje jednak tylko przy wyzszych predkosciach. do tej pory tlumaczylem to tym ze silnik zassal wiecej oleju na blok. w sprawie kabelka czesc ta znajduje sie po lewej stronie miski, od strony pasazera. i czy brak podlaczenia tego kabelka ma na cos wpływ\//
szqdlar

Powrót do Elektryka & Oświetlenie