[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

przerywanie

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

przerywanie

Post numer:#1  Postprzez adi_ » 9 paź 2007, o 17:27

witam, od jakiegoś czasu zaczął mi przerywać m20 wyglada to tak jakby na ułamek sek brakowało paliwa, jak stoje np na jałowym to też tak raz na 2 min wskazówka obrotów opada i przygasa na ułamek sek i sie normuje pompa nie wyje myslałem ze zalałem jakieś lipne paliwko ale to chyba nie to silnik nie ma gazu co sprawdzić w pierwszej kolejności ??????
Ostatnio edytowano 31 mar 2008, o 20:38 przez adi_, łącznie edytowano 1 raz
adi_

Post numer:#2  Postprzez miki » 9 paź 2007, o 17:32

jak pompa ok to przepływomierz, na jałowym może silniczek krokowy?
miki

Post numer:#3  Postprzez Iro » 10 paź 2007, o 09:32

ady, poszukaj gdzieś na forum jest o tym :exc: :search:
Iro

Post numer:#4  Postprzez adi_ » 10 paź 2007, o 10:34

heja, szukałem w sumie wiem mniej więcej co to może być ale wolałem zapytać bo może ktoś miał właśnie do czynienia z tym konkretnym przypadkiem jak sprawa sie rozwiąże to na pewno opiszę przypadłość
adi_

Post numer:#5  Postprzez kris/// » 10 paź 2007, o 11:24

sprawdz swiece,kable ,cewke,filtr paliwa
kris///

Post numer:#6  Postprzez Chalski » 11 paź 2007, o 10:45

Witam. Takie same objawy były w m40 mojej dziewczyny.
Pomogło czyszczenie dolotu - przepływka, przepustnica (wyjęta i wykąpana w benzynie oraz przedmuchane kanaliki, to samo z silniczkiem krokowym - można sprawdzić czy działa podpinając go pod 12V - powinien stukać - zamykać się) Można zerknąć też na układ zapłonowy - świece, kable, kopułka, palec.
Jesli to nie pomorze - wtedy sprawdzanie elektroniki.
Chalski

Post numer:#7  Postprzez adi_ » 21 paź 2007, o 10:32

na 99% winowajcą sa kable wn już niedługo zakładam nowe, mam nadzieje ze wszystko się uspokoi
adi_

Post numer:#8  Postprzez jasiel » 21 paź 2007, o 10:51

miałem podobny przypadek jakiś czas temu winowajcą był przewód na 5-tym cylindrze. u mnie przerywało między 3000 a 4000 obr
jasiel
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#9  Postprzez adi_ » 25 paź 2007, o 18:43

cholera wymieniłem kable i problem nie zniknąl jeszcze jekieś propozycje ???dodam ze jak odpalam rano to nie ma mowy na poczatku o jakiejkolwiek jezdzie wyraznie nie pali na wszystkie cylindry jak sie zagrzeje to pomału pojedzie ale przerywa szmata
adi_

Post numer:#10  Postprzez Strzelba » 25 paź 2007, o 22:29

no to kolej na swiece
albo popatrz czy aby czasem wtryskiwacze nie sa zrypane
a tak wogole to podjedz na stacje i kup taki maly preparat do czyszczenie ukladow paliwowych np firmy stp; pomoze to dobrze ale napewno nie zaszkodzi
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#11  Postprzez Bagor » 25 paź 2007, o 23:20

Miałem podobne objawy. Wymieniłem świece, filtr paliwa, pompę paliwa, cewkę, kable WN, sondę lambda i przeszło.
Bagor

Post numer:#12  Postprzez adi_ » 26 paź 2007, o 17:51

problem rozwiązany winowajcą był palec z kopułką
adi_

Post numer:#13  Postprzez seba80 » 22 gru 2007, o 18:17

czesc wszystkim mam problem i mysle ze ktos mi pomorze.pojechalem do marketu autko ladnie szlo po zakupach juz nie odpalil gdzie silnik byl cieply z holowalem bunie do domu i jak silnik byl zimny odpalil bez problemu co moze byc przyczyna bo az strach gdzies pojechac z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam
seba80

Post numer:#14  Postprzez zuku » 22 mar 2008, o 21:58

witam
a u mnie problem szarpania powrócił
dwa tygodnie temu szarpał po dodaniu gazu i nie chodzil na wszystkie 6 cyl wymienilem swiece palec i kopulke i bylo ok ( przez 2 tyg) ale znowu zaczął mi szarpac wymienilem przeplywomierz cewke kable nawet kompuer i za cholere nie wiem co jest (podlaczalem pod kompa i wszystko bylo ok ) filtr paliwa zmienialem z 5 m-cy temu pompy nie slychac
wiec co moze byc jeszcze nie tak?
zuku

Post numer:#15  Postprzez Bagor » 23 mar 2008, o 02:45

Podmień jeszcze czujnik położenia wału. Na kompie nie wyjdzie.
Bagor

Następna strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie