[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Co z tym basem??

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

Co z tym basem??

Post numer:#1  Postprzez Kari » 26 paź 2007, o 18:50

witam

...mam taki 1 problem :cry: zamontowalem tube do bagaznika,ktora gra naprawde dobrze,ale tylko wtedy gdy bagaznik jest otwarty :( ..po jego zamkniecu basu prawie wogole nie slychac,na poczatku myslalem ze mam tak super wygluszony bagaznik,ale przeczytalem gdzies tu na forum ze z wydobyciem sie dzwieku w E30 nie ma prolemu :mad2: wiec o co chodzi??? moze wiecie dlaczego tak jest i co moge zrobic zeby bylo glosniej w srodku...z gory dziekuja wam za pomoc...pozdrawiam :)
Kari

Post numer:#2  Postprzez Waski » 26 paź 2007, o 19:15

niestety nic nie poradzisz leki ratunek to otwór na narty i kanapa z podłokietnikiem ale to i tak mało daje bagażnik w e30 działa jak skrzynia wytwarza sie tam podciśnienie dlatego to tak gra a po otwarciu klapy leko zaczyna to w końcu grac bo nie ma już tego ciśnienia i dziwek sie w koncu rozchodzi :)
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 325i

Post numer:#3  Postprzez Kari » 26 paź 2007, o 19:28

to mnie zalamales :cry: ..dla mnie masakra bo jestem milosnikiem glosnej muzyki :|
Kari

Post numer:#4  Postprzez Majkel82 » 26 paź 2007, o 19:43

Zależy co dla kogo znaczy :basu prawie nie słychać" :wink:
Ja mam skrzynię Heartz'a i raczej nie narzekam, choć nie jestem miłośnikiem głośnego łupania w aucie.
Bas jest u mnie dosyć niski i głośny. Popróbuj u siebie z regulacją i strojeniem, choć z tubą dużo nie zdziałasz. Ewentualnie zobacz, czy pomoże otwór na narty w podłokietniku jeśli go masz.
Majkel82

Post numer:#5  Postprzez Kari » 26 paź 2007, o 20:01

otwor jest ale oparcie bez podlokietnika mam :| ...w najblizszej przyszlosci mam zamiar zmienic na skrzynie Heartz'a bo slyszalem same zalety :D wiec moze to cos pomoze :lol:
Kari

Post numer:#6  Postprzez Waski » 26 paź 2007, o 20:01

może ci lekko pomoc przy tubie umieszczenie jej głośnikiem do otworu na narty tak żeby bas wlatywał do auta ale to jest trochę lipne bo musisz mieć tube na środku bagażnika a w sumie to tez zależy co ty masz za tubę i jaki wzmak do tego :) Majkel82 masz racje ale jak by wsadzic twoją skrzynie lub moją do np trumniaka to by o wiele lepiej grało :)a wiem to z doświadczenia bo przekładałem sprzęt do kolegi auta bo tez miałem ten kłopot co kolega i grał o niebo lepiej :)
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Post numer:#7  Postprzez Majkel82 » 26 paź 2007, o 20:06

Waski napisał(a):może ci lekko pomoc przy tubie umieszczenie jej głośnikiem do otworu na narty tak żeby bas wlatywał do auta ale to jest trochę lipne bo musisz mieć tube na środku bagażnika a w sumie to tez zależy co ty masz za tubę i jaki wzmak do tego :) Majkel82 masz racje ale jak by wsadzic twoją skrzynie lub moją do np trumniaka to by o wiele lepiej grało :)a wiem to z doświadczenia bo przekładałem sprzęt do kolegi auta bo tez miałem ten kłopot co kolega i grał o niebo lepiej :)

oczywiście że grało by lepiej, w trumnaiku są zupełnie inne warunki do odgrywania basu :P
Majkel82

Post numer:#8  Postprzez Waski » 26 paź 2007, o 20:08

najlepszym sposobem jest wycięcie całej blachy za oparciem kanapy :)
ale ja tego nie polecam !!!

Waski
Profesor

Post numer:#9  Postprzez Mlody » 26 paź 2007, o 20:28

Bas powinno sie czuc a nie slyszec :duh:

A co ta za Tuba i jaki wzmachol :?: :roll:
Mlody

Post numer:#10  Postprzez Maarian » 26 paź 2007, o 21:24

Nawierc dziur w oparciu kanapy i jest gitara ... tak slyszalem :mrgreen: ale ponoc pomaga :shock:
Maarian

Post numer:#11  Postprzez lupanet » 26 paź 2007, o 21:28

Mlody napisał(a):Bas powinno sie czuc a nie slyszec
:lol: To nie lepiej zalozyc sobie w bagazniku duzy wibrator falujacy w rytm muzyki :P

Ktos z was wogole wie co to jest tuba?
Tak wyglada od wewnatrz prawdziwa tuba
Obrazek

A ta ponizej to zwykla skrzynia basowa wykonana z plyty kartonowej (rzadko wiorowej) w ksztalcie walca
Obrazek

Ktos cos sobie ubzdural ze to tuba i teraz nawet sklepy internetowe nazywaja to tak :mad2: .
Tego powinni zabronic :bag:
--- Miejsce na Twoją reklamę ---
lupanet
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#12  Postprzez Kari » 26 paź 2007, o 23:19

szczeze mowiac to firma tuby i wzmaka jest anonimowa :P ..kupilem od kumpla,a on sam niewiedzial jaka to firma,ale niezbyt mnie to interesowalo bo przed zakupem sprawdzilem i gralo naprawde niezle...jak dla mnie to i tak za malo dlatego jak pisalem wczesniej zamierzam zmieniac nagosnienie... a co do wibratora :cool2:
Kari

Post numer:#13  Postprzez Globi » 27 paź 2007, o 01:45

wywal tubę wstaw skrzynie o wiele lepiej ją słychać mi też wydaje sie że coś z regulacja bas powinno sie odczuwać u mnie nie jest ustawione na max a fotelami trzęsie i to dość mocno wszystko zależy co masz za sprzęt miałem wcześniej to zamontowane bez schowka na narty i cała tylna blacha za kanapą była i też było głośno teraz mam schowek nic nie wyrzucałem poprostu jest oryginalnie i różnica jest w słyszalności basu a co masz za sprzęt radio i wzmacniacz ?? i jak jest ustawiony na niskie tony i ilu kanałowy ? może z kanałami pomieszałeś i gra wysokimi i taka kicha Ci powstała ?
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Post numer:#14  Postprzez Majkel82 » 27 paź 2007, o 01:48

lupanet napisał(a):Ktos z was wogole wie co to jest tuba?
Tak wyglada od wewnatrz prawdziwa tuba

jak dla mnie jest to po prostu obudowa pasmowo-przepustowa - najlepsza do niskiego basu, ale tubą to bym tego nie nazwał.
Majkel82

Post numer:#15  Postprzez lupanet » 27 paź 2007, o 09:16

Majkel82, polecam troche poczytac na ten temat :wink: bo niewiesz co piszesz.
Tuby u "wejscia" maja mniejszy przekroj niz u "wyjscia" i teraz spojrz na pierwsze zdjecie! Zapewnie mylisz to z obudowa pasmowo przepustowa IV rzedu (bandpass 4th) - ma dwie komory jedna zamknieta druga wentylowana tzw. bassreflex
Obrazek
Jeszcze sa VI rzedu ktore maja 2 komory wentylkowane.

Dla zwyklego zjadacza chleba to nie ma roznicy jaka to obudowa ale dla glosnika sa naprawde inne warunki pracy!

Globi napisał(a):wywal tubę wstaw skrzynie o wiele lepiej ją słychać
Poprzyj jakimis przykladami. Bo jak dla mnie to to samo tylko w innym ksztalcie, no chyba ze ta niby tuba jest wykonana z papieru i ma tedencje do "grania" (nie trzyma objetosci przy wyzszych cisnieniach) to wtedy mozna zauwazyc roznice. Jesli chcecie zeby dobrze zagralo basem nie kupujcie glosnikow no name i obudow na pale, ona musi byc odpowiedniej objetosci, a jesli BR odpowiednio zestrojona pod dany glosnik.

Kari napisał(a):szczeze mowiac to firma tuby i wzmaka jest anonimowa
Noi mamy winowajce. Wzmak to pewnie VC :duh: .

Polecam artykuly ze stron
http://audiomania.info/
http://diyaudio.pl/
--- Miejsce na Twoją reklamę ---
lupanet
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Następna strona

Powrót do Car Audio & GPS