Witam, może podłączę się pod temat - mam podobny problem, tyle że w M20b20. Silnik jest na gazie - sekwencji. W październiku był wymieniany filtr fazy lotnej, w marcu były regenerowane wtryskiwacze gazu , ustawiany na nowo komputer i wszystko ładnie chodziło.
Usterka ujawniła się na gazie - samochód jest wyraźnie słabszy niż na benzynie, (a nie był) poza tym kuleje na wolnych (trzęsie się, nierówno pracuje, potrafi szarpnąć kilka razy podczas przyspieszania, przy utrzymywaniu 2000 obr/min na biegu jałowym słychać z wydechu regularne pyrkanie podobnie jak przy odcince)
Na benzynie chodzi równo na wolnych obrotach, czasem słychać pyrkanie z wydechu ale żadko.
Jednocześnie słychać z kopułki rozdzielacza trzaski - przeskok iskry - w nocy nawet widać błyski z okolic kabli WN przy kopółce. Kopółka wymieniona była rok temu, teraz została zdemontowa i wyczyszczona, ale problem ustał na jeden dzień.
Kable były wymieniane na używane - może tu tkwi problem, jednak na benzynie chodzi a na gazie kuleje - czy to przy niesprawnych kablach WN jest normalne? Może wtryskiwacz gazu padł, a oprócz tego jest jeszcze problem z kablami?
Z góry dzięki za odpowiedzi, mam nadzieję że nikomu nie wciąłem się w temat, po prostu nie chciałem zaczynać nowego.