[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

325 nie odpala, zalewa go

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

325 nie odpala, zalewa go

Post numer:#1  Postprzez Mrzn » 18 maja 2010, o 21:43

Witam, robię E30 trochę od podstaw. Pół roku temu kupiłem nieciekawą budę z, jak mnie zapewniano, zdrowym motorem m20 b25 . I wszystko by na to wskazywało, wkręcała się ładnie itp. Teraz kiedy już silnik jest u mnie wyszły pewne problemy. Silnik nie chce palić. Tzn, odpaliłem go kilka razy, najpierw kulał, chodził na 3 cylindry, powodem był nadłamany przewód od wtrysków, w tej okrągłej kostce. Zostało to zrobione, chodził w miarę normalnie, już na wszystkie cylindry. I teraz tak. Samochód nie chce odpalić jak przepływka jest podłączona. Przepływka wygląda ok, Chodzi równo, otwiera się, gazu nie widziała, przynajmniej nie było go w poprzedniej budzie, a była ona bardzo krótko w PL. Na zegarach świeci się check, podpinałem pod komputer i wywaliło właśnie przepływkę. Po odpięciu przepływki jakoś udawało się odpalić, wczoraj od strzała, dzisiaj... wcale. Wczoraj chodziła, ale przy depnięciu strzalała i nie wkręcała się, dopiero przy wolnym wciskaniu gazu dawała radę. Przypominam że było to wszystko na odłączonej przepływce więc pewnie chodziła w trybie awaryjnym. Teraz świece są zalane benzyną. Jest wsadzona nowa kopułka +palec, świece, przewody, rozrząd ok, cewka deje iskrę. Jest możliwość ze przepływka, a raczej jej brak aż tak mieszał? Jak mogę sprawdzić przepływkę czy jest padnięta czy możę da się ją jakoś wyregulować? Jakieś inne podejrzenia co może być nie tak? Samochód składany od pół roku, silnik nie był ruszany bo chodził dobrze nawet z przepływką. Po przełożeniu dzieją się cuda. Wiązka też jest z tamtej budy. Pozdrawiam
Mrzn

Post numer:#2  Postprzez pietrass90 » 18 maja 2010, o 21:56

podepnij inna przepływke i tyle ze starej budy bo co spisales o innej budzie
pietrass90
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez Mrzn » 18 maja 2010, o 22:08

Ale możliwe żeby tylko przepływka aż tyle mieszała, że nie można samochodu odpalić?
Mrzn

Post numer:#4  Postprzez mariusz_ek » 18 maja 2010, o 22:58

Mrzn możliwe
ja bym przede wszystkim sprawdził czy gdzieś Ci nie bierze lewego powietrza! obejrzyj cały dolot i wszystkie przewody podciśnienia. Może jak skladałeś to gdzieś czegoś dobrze nie założyłeś albo cybantu nie skręciłeś i spadło
mariusz_ek
Moderator

Moje BMW: e30
Nadwozie: Coupe
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: e24
Nadwozie: Coupe
Silnik: M30B28
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#5  Postprzez jakubmw » 19 maja 2010, o 10:32

a moze czujnik tem. silnika ten niebieski jest uszkodzony i leje ogromne ilosci paliwa
jakubmw
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#6  Postprzez Mrzn » 21 maja 2010, o 22:09

I problem rozwiązany. Powodu raczej nikt by nie wskazał, pierwszy raz się z tym spotkałem. Zapchany był przewód nadmiarowy w zbiorniku. Za pomocą ciśnienia i drutu od migomatu udało się go udrożnić i teraz śmiga :) Blokowało nadmiar, pompka cały czas dawała ciśnienie które uchodziło przez wtryski zalewając silnik. Dzęki za podpowiedzi, pozdrawiam ;]
Mrzn

Post numer:#7  Postprzez Knox325 » 11 cze 2010, o 23:40

A mógłbyś dokładnie to miejsce wskazać? Jakaś fotka , rysunek cokolwiek :)
Bavarian Motor Works
Knox325
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie