[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

obrotomierz?

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Post numer:#16  Postprzez skandalista » 29 paź 2007, o 14:31

tak tylko obrotek w ogóle nie wstaje wiec te drógie pytanko z czego bierze impuls?? bo wiem ze różne rozwiązania są w samochodach niektóre z alternatora inne z czujnika położenia wału korbowego i jeszcze pare pytam bo wydaje mi sie ze coś źle podpiołem
skandalista

Post numer:#17  Postprzez piotrekxxl » 29 paź 2007, o 16:11

pytanie z innej beczki...

Czy da się przełożyć sam obrotomierz z ekonomizerem do zegarów, które mają obecnie zegarek w tym miejscu, czy konieczna jest wymiana całego licznika :?:

Pzdr.
piotrekxxl

Post numer:#18  Postprzez Adrian » 29 paź 2007, o 17:49

piotrekxxl wszystko się da zrobić pytanie tylko co wyjdzie taniej
http://wp1016621.wp027.webpack.hosteuro ... f00393.htm tu jest wszystko napisane

"Zu der Theorie, daß man einfach die Uhr rausnimmt und DZM einsetzt sind folgende Sachen zu sagen. Das geht nur bei den älteren Modellen mit Codierstecker hinten. Bei den neueren Cockpits muß eine SI Platine mit Drehzahlsteuerung verbaut sein"

"Co do teorii, że można spokojnie w miejsce zegarka wstawić obrotomierz to da się to zrobić w starszych modelach zegarów z wtyczką kodującą z tyłu. W nowszych modelach trzeba przekładać całą tą dolną płytkę na której inspekcja, tam jest wbudowane sterowanie obrotomierzem."
Adrian
Magister

Moje BMW: 320
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Post numer:#19  Postprzez skandalista » 29 paź 2007, o 23:14

to powie mi ktoś z czego idzie impuls do obrotka?
skandalista

Post numer:#20  Postprzez piotrekxxl » 29 paź 2007, o 23:44

Adrian napisał(a):piotrekxxl wszystko się da zrobić pytanie tylko co wyjdzie taniej
http://wp1016621.wp027.webpack.hosteuro ... f00393.htm tu jest wszystko napisane

"Zu der Theorie, daß man einfach die Uhr rausnimmt und DZM einsetzt sind folgende Sachen zu sagen. Das geht nur bei den älteren Modellen mit Codierstecker hinten. Bei den neueren Cockpits muß eine SI Platine mit Drehzahlsteuerung verbaut sein"

"Co do teorii, że można spokojnie w miejsce zegarka wstawić obrotomierz to da się to zrobić w starszych modelach zegarów z wtyczką kodującą z tyłu. W nowszych modelach trzeba przekładać całą tą dolną płytkę na której inspekcja, tam jest wbudowane sterowanie obrotomierzem."

:shock:

Dzięki wielkie, kupię jednak cały licznik z obrotkiem :mrgreen:

Gdybym mógł to dałbym Ci "POMÓGŁ" - może Admin w moim imieniu może :?:

:cool2:
piotrekxxl

Post numer:#21  Postprzez Adrian » 29 paź 2007, o 23:54

piotrekxxl napisał(a):
Adrian napisał(a):piotrekxxl wszystko się da zrobić pytanie tylko co wyjdzie taniej

:shock:

Dzięki wielkie, kupię jednak cały licznik z obrotkiem :mrgreen:

Gdybym mógł to dałbym Ci "POMÓGŁ" - może Admin w moim imieniu może :?:

:cool2:

I to jest najprostsze rozwiązanie a jeśli jesteś przywiązany do swojego stanu licznika to tylko to przełożysz do "nowych" zegarów.
Adrian
Magister

Moje BMW: 320
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Post numer:#22  Postprzez skandalista » 31 paź 2007, o 10:44

przepraszam ale czy naprawde nikt nie wie z jakiego urządzenia korzysta obrotomierz w sensie co mu podaje dane by mógł sie wychylić na dane obroty
skandalista

Post numer:#23  Postprzez jackx-36 » 31 paź 2007, o 16:54

skandalista, obrotomierz dostaje impuls z cewki zapłonowej
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#24  Postprzez Menl » 1 lis 2007, o 21:31

Adrian napisał(a):

Potwierdzam bo dzisiaj z Piterem przekladalismy te gadzety. Wlozenie samego obrotomierza zamiast zegraka, podmiana kostki nic nie dala i...przypomnialem sobie wlasnie o tej odpowiedzi napisanej przez Adriana :cool2: Plytke przeklada sie w 3 sek i nie ma z tym zadnego problemu. Teraz dziala wszystko tak jak nalezy :cool2:
Menl

Post numer:#25  Postprzez piotrekxxl » 2 lis 2007, o 13:32

Menel napisał(a):Wlozenie samego obrotomierza zamiast zegraka, podmiana kostki nic nie dala i...przypomnialem sobie wlasnie o tej odpowiedzi napisanej przez Adriana :cool2: Plytke przeklada sie w 3 sek i nie ma z tym zadnego problemu. Teraz dziala wszystko tak jak nalezy :cool2:

Wczoraj przełożyłem prędkościomierz i płytkę z kością z zegarów z "zegarkiem" do zegarów z obrotomierzem i wszystko działa a teoretycznie nie powinno według Waszego opisu...
piotrekxxl

Poprzednia strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie