[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

JAK WYKRECIC SWIECE :(

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#16  Postprzez czesci_e30 » 7 cze 2010, o 16:09

no wlasnie tego sie boje ale i tak nie wiem czy mozna to jakos sprawdzic .....
Nie kupujcie u pana GINSZT z Hajnówki !!! to zwykły oszust :)
czesci_e30
Student

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Sedan
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#17  Postprzez SCOUT » 7 cze 2010, o 20:38

Upewnij się że na sto procent nie pali na jakiś gar.Dopiero co miałem całą masę problemów z moim m40b16 gdzie jednym z nich był objaw podobny do twojego.Za diabła nie mogłem dojść dlaczego nie pali na jakiś gar ale nie było wiadomo na który bo odłączanie kabli nic nie pomogło.Wymieniłem wszystko co było związane z zapłonem i nic.Sto razy sprawdzony dolot i dalej nic.Czujniki,krokowce i inne pierdoły śniły mi się po nocach bo uparłem się że sam naprawię.Okazało się że winny falowaniom obrotów,niepalenia na któryś gar,zwiększonemu spalaniu,i zamuleniu silnika był przepływomierz.Od niego zacząłem(podmieniłem z auta żony i nic nie dało) i na nim skończyłem(założyłem od E36 i mam inne auto).Pozamieniaj się z kimś przepływkami bo okazuje się że nie zawsze sprawna kolegi będzie u Ciebie śmigać.
SCOUT

Post numer:#18  Postprzez czesci_e30 » 7 cze 2010, o 22:46

tez wlasnie o tym myslalem :) mam przeplywke z m40 i jutro ja wsadze to obadam co i jak :)
mam nawet kompa z m40 to tez moge zmienic.
mowili mi ze to napewno nie to ale jak tak mowisz to zrobie to na bank.
a napewno pali za duzo bo ekonomizer nie schodzi z 25 a i smierdzi benzyna ......
dam znac co i jak juz jutro :)

[ Dodano: 09-06-2010, 13:52 ]
no i wsadzilem inna przeplywke ....poczatki niezle choc to dalej nie to co ma byc .....
problem w tym te przeplywka ktora teraz wsadzilem ma wieksza srednice przewodu gumowego niz poprzednia dlatego przewod zostal zamontowany wewnatrz przeplywki a nie nasadzony ....auto pali i smiga ale lednak nie do konca jest ok ...
posmigam troche to bede widzial czy cos sie zmieni .
ps.ekonomizer non stop pokazuje MAX
tylko gdy chamuje silnikiem to spada do zera ....poza tym non stop leje MAX:(
czesci_e30
Student

Post numer:#19  Postprzez SCOUT » 9 cze 2010, o 19:42

Masz przepływomierz od m40b18.Średnica jego wylotu jest większa ale raczej niczym więcej się nie różni.Pojeździj trochę a powinno się uspokoić.Ja też miałem początkowo problemy z wolnymi obrotami(po zamianie) ale teraz jest wszystko super.Upewnij się że masz szczelny dolot.Podstawa!
SCOUT

Post numer:#20  Postprzez czesci_e30 » 10 cze 2010, o 09:37

no dokladnie z 1.8.
zobacze czy cos sie zmieni .
mam nadzieje ze bedzie ok .

[ Dodano: 12-06-2010, 14:53 ]
DIAGNOZA....
niestety okazalo sie ze dwa wtryski sa padniete i nie pracuja jak sie nalezy dlatego pozostala tylko wymiana listwy bo nie ma sensu bawic sie w naprawe .....
czesci_e30
Student

Poprzednia strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie