[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Nie pali na który? cylinder

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#16  Postprzez Knox325 » 11 cze 2010, o 22:24

I jak w końcu sprawę rozwiązałeś?

Wymieniłeś kopułkę na inny zamiennik i jest ok?
Bavarian Motor Works
Knox325
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#17  Postprzez marcin.steven » 12 cze 2010, o 12:39

ja rozwiązałem swój problem dzisiaj rano :) na szczęście okazało się, że cewki są dobre. wymieniłem te "fajki" co idą od cewek do świec i jest dobrze, gołym okiem nawet widać która miała przebicie, bo jest aż nadtopiona na dole :) jakby ktoś miał podobny problem w m50 to życzę, żeby to było to :) koszt jednej 20zł sztuk wiadomo 6 :) a czas pracy 15min włącznie ze spaleniem papierosa :)

[ Dodano: 12-06-2010, 15:16 ]
wizzeR napisał(a):No i takie pałowanie do odcinki nigdy nie służy autu :) Pomyśl jak obciążasz układ korbowy, ile on wtedy pracy wykonuje przy takich obrotach.
To miłe, że martwisz się o mój silnik, ale powiem Ci tylko, że po to właśnie ten silnik do auta wsadziłem, kolego BMW dopiero czuje, że żyje powyżej 4 tys :) jak z tego wyrosnę, to się będę martwił układem korbowym w jakimś dieslu :) pozdro

[ Dodano: 12-06-2010, 15:21 ]
HNT126 napisał(a):I teraz pytania:
- Jest to kopułka zakupiona rok temu, firmy BREMI - czy ktoś miał podobny problem z rozdzielaczem tej firmy?
- czy jest możliwe, by dziurka w bakelicie kopułki pojawiła się sama z siebie? (wcześniej nie przypominam sobie podobnych objawów)
- no i czy winna jest wspomniana dziurka, czy może cały ten pomarańczowy bakelit jest z tworzywa, które nie do końca jest izolatorem!?

jakakolwiek usterka z prądami by to nie była (chodziaż sam sobie odpowiadasz na pytanie, że to kopułka) to zawsze będzie gorzej na gazie, czy to jest sekwencja czy obojętnie jaka mieszanka, dlatego, że gaz jest bardziej czuły na ubytki prądu. Daj znać jak auto zrobisz
marcin.steven

Post numer:#18  Postprzez HNT126 » 13 cze 2010, o 22:15

Witam! no więc od czasu stwierdzenia awarii mam zamontowaną używaną kopułkę, którą wymontowałem z czekającego na remont m20b25. Działa poprawnie, choć nie do końca regularnie na gazie na wolnych obrotach. Dodatkowo nałożyła się na to usterka wtryskiwaczy - wspomnianych żółtych valteców. Doszedłem do wniosku że nie będę tracił kasy i nerwów na regenerację ich co 10 000 km. Zakupiłem nowe, valteki tym razem czerwone. Autko znów świetnie jeździ, mam nadzieję że niwe będzie z nimi problemu.

Kopułka będzie zmieniona.
" silnik to nie Mc Donald, olej trzeba wymieniać! ";)

Mój czarny Touring:
http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?f=67&t=6953

Obrazek
HNT126
Student

Moje BMW: 325iA
Nadwozie: Touring
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 316iA
Silnik: M40B16
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#19  Postprzez Karolradom22 » 13 cze 2010, o 22:50

HNT126 napisał(a):Witam! no więc od czasu stwierdzenia awarii mam zamontowaną używaną kopułkę, którą wymontowałem z czekającego na remont m20b25. Działa poprawnie, choć nie do końca regularnie na gazie na wolnych obrotach. Dodatkowo nałożyła się na to usterka wtryskiwaczy - wspomnianych żółtych valteców. Doszedłem do wniosku że nie będę tracił kasy i nerwów na regenerację ich co 10 000 km. Zakupiłem nowe, valteki tym razem czerwone. Autko znów świetnie jeździ, mam nadzieję że niwe będzie z nimi problemu.

Gdzie zakupiłeś wtryski i ile cie wyniosły. ? Mam aktualnie żółty szajs i tez się przymierzam do wymiany
Karolradom22

Post numer:#20  Postprzez HNT126 » 14 cze 2010, o 00:38

Karolradom22 napisał(a):
HNT126 napisał(a):Witam! no więc od czasu stwierdzenia awarii mam zamontowaną używaną kopułkę, którą wymontowałem z czekającego na remont m20b25. Działa poprawnie, choć nie do końca regularnie na gazie na wolnych obrotach. Dodatkowo nałożyła się na to usterka wtryskiwaczy - wspomnianych żółtych valteców. Doszedłem do wniosku że nie będę tracił kasy i nerwów na regenerację ich co 10 000 km. Zakupiłem nowe, valteki tym razem czerwone. Autko znów świetnie jeździ, mam nadzieję że niwe będzie z nimi problemu.

Gdzie zakupiłeś wtryski i ile cie wyniosły. ? Mam aktualnie żółty szajs i tez się przymierzam do wymiany

Wtryski kupiłem za 500 zł + 100 za robociznę. Wymieniałem w firmie w Sosnowcu, bo wtedy myślałem że po założeniu trzeba będzie je kalibrować. Okazało się jednak, że dla kontroli tylko podłączyli komputer, nie było potrzeby nic ustawiać. Gdybym wiedział to sam bym sobie wtryski zmienił ;]
" silnik to nie Mc Donald, olej trzeba wymieniać! ";)

Mój czarny Touring:
http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?f=67&t=6953

Obrazek
HNT126
Student

Moje BMW: 325iA
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 316iA
Silnik: M40B16