[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

E30 320 nie rowno chodzi.....

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

E30 320 nie rowno chodzi.....

Post numer:#1  Postprzez walter90 » 23 cze 2010, o 13:43

Witam
Mam problem z moja betka a mianowicie jak go zapalam na benzynie to zaraz zgasnie na wolnych obrotach gdy sie juz troche rozgrzeje to chodzi w miare dobrze ale tez nie zawsze... dodam rownierz ze jak kupilem to od jakiegos roku nie chodzil na benzynie tylko na gazie i wczoraj wyciagnalem wtryski i po sprawdzeniu wszystkie wytryski dawaly strumien. I teraz mam pytanie czy wtryski powinny rozpylac taka mgielke czy dawac taki strumien jak by np ktos "pukał" w szczykawke? I kolejna sprawa sprawdzilem cisnienie na pompie paliwa wynosi okolo 2.3 bar wiem ze to za malo ale czy jest mozliwe np ze gdy ta pompa pochodzi troche to sie rozgrzewa i daje wieksze cisnienie? :roll:
walter90

Post numer:#2  Postprzez Leon » 23 cze 2010, o 14:07

walter90 napisał(a):I teraz mam pytanie czy wtryski powinny rozpylac taka mgielke czy dawac taki strumien jak by np ktos "pukał" w szczykawke?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kHJSRpE5ok4&feature=related[/youtube]

Niestety...nieużywany organ "wtryski" zanika.
Wtryski masz zapieczone/zasyfione skoro dają zwykły strumień paliwa.

Podmień jeszcze regulator ciśnienia paliwa utrzymujący ciśnienie na listwie wtryskowej.
Ciśnienie powinno oscylować koło 2.5 bara - ale na 100% nie jestem pewny.
Leon
Profesor

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez walter90 » 23 cze 2010, o 17:55

no ok a teraz jak mozna takie wtryski wyczyścic? ja slyszalem ze mozna np wlozyc na cala noc do ropy i zeby tam sobie "chodzily" ?? ale nie wiem czy to dobry sposob :P
walter90

Post numer:#4  Postprzez kamil7s » 23 cze 2010, o 18:14

Wtryski czyści się w myjce ultradźwiękowej, lub w takiej specjalnej myjce tylko do wtrysków.
kamil7s
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez walter90 » 24 cze 2010, o 20:22

A jaki powinien byc prad na wtryskach zeby dzialały, chodzi mi o to ze chcem je podlaczyc jakos na krotko sama listwe wtryskowa do akumulatora tylko bezposrednio do aku to chyba nie jest najlepszy pomysl?
Bede wdzieczny za jakas porade :)
walter90

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie