[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Nie odpala :(

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Nie odpala :(

Post numer:#1  Postprzez davidoff » 30 cze 2010, o 19:55

Mam silnik 1.8is i już wcześniej miał objawy dziwnego zachowania chodzi o to że jak wrzucałem luz podczas jazdy to obroty spadały i z powrotem wracały na swoje "miejsce".
Dodatkowo zaczeło się coraz cześciej zdażąć że za pierwszym razem nie odpalał tylko za drugim razem.

Zlekceważyłem to jeżdziłem tak ok 6-8 miesięcy i w pewnym momencie gdy dojeżczałęm do świateł wrzuciłem na luz i zgasł mi i już nie odpalił :(

Podczas holowania pekła lina holownicza to się nazywa pech :(

Obczytałem popytałem i nie wiem co to może być falujące obroty wskazują na przepływomierz..... dodam że w ten sam dzień poszedłem odpalić silnik z ciekawości i uruchomił sie za pierwszym razem.... to była radość... jak się okazało przedwczesna :( pochodził ok 3 minuty i sam zgasł. Dziś ponownie podszedłem to tylko uruchomił sie dosłownie na 1 sekunde.

Może ktoś z Was spotkał sie z takim problemem albo wie co to może być?
davidoff

Post numer:#2  Postprzez MaDin » 30 cze 2010, o 20:19

a ciśnienie w przewodach paliwowych jest w normie
możesz sprawdzić też pompę czy podaje odpowiednią dawkę na wtryski
Już jest m40b16
MaDin
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez plotek » 30 cze 2010, o 20:26

Sprawdz świece, przewody wysokiego napięcia, może przepływka pi.znięta, może też lambda padła. Podłaącz do auta komputer i sprawdz błędy, to napewno pomoże zweryfikować co padło
plotek
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#4  Postprzez SCOUT » 30 cze 2010, o 20:53

Sprawdź też zasilanie do pompy paliwa a w szczególności masę(do pompy i dochodzącą do silnika).Czasem dziwne rzeczy się dzieją przez brak masy.Sprawdź :cen: zanim zaczniesz inwestować w zbędne wymiany.
SCOUT

Post numer:#5  Postprzez davidoff » 30 cze 2010, o 21:34

Panowie dziękuje za podpowiedzi, cieszę się że jest jeszcze ktoś kto pomoze :) każda pomoc się liczy w jakiejkolwiek formie :)

Jeżeli mam być szczery nie znam się na samochodach wiem że e30 to nie jest naszpikowany elektroniką i że jak ktoś co nieco mechaniki zna to może smiało działać.

Jakby to był komputer to mój żywioł ;) niestety z mechaniki jestem zielony..... :(

Ale jestem waleczny wiec nie poddam się pobrałem sam naprawiam BMW e30 i może coś zdziałam sam......

OK PORADZIŁEM SOBIE :jum:

Wymiana pompy paliwa i wszystko śmiga :D
davidoff

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie