[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Bezpiecznik 7,5A

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Bezpiecznik 7,5A

Post numer:#1  Postprzez Oki » 2 lis 2007, o 00:36

Jest tak: Przekręcam stacyjke i automatycznie wywala bezpiecznik 7,5A przez co nie działaja lusterka, dmuchawa, wskaznik paliwa oraz światla cofania. Przy wyjetym kluczyku kiedy przelacze dzwignie kierunkowskazów na pozycje swiatel drogowych to zaczyna lekko palic sie kontrolka ladowania akumulatora. Dziwne jest tez ze jak krece rozrusznikiem to w tym momencie mozna regulowac lusterka i zaczyna dzialac dmuchawa. Szukalem zwarcia ale bez powodzenia, wymienilem tez kosc stacyjki. Moze macie jakis pomysl?
Oki

Post numer:#2  Postprzez Arczi e30 » 2 lis 2007, o 07:28

hmm .. mam taką małą opcje może pomoże ..

Dmuchawa, lusterka i licznik podlegają pod przekaźnik K7 ... otworzy skrzynke bezpieczników i podmien go np. za inny ktory ma tak samo rozstawione nóżki .. ewentualnie z Białegostoku jest sporo ludzi na tym forum, zamiencie sie przekaznikami ... moze być tak ze padł ci przekaznik .. jesli po wymianie bedzie dobrze to wstaw jeszcze wiekszy bezpiecznik, ktory ci sie pali ..

Dla lepszej diagnostyki napisz ktory konkretnie ci sie pali bezpiecznik .. podaj jego nr. z szybki bo np. dumchawa jest na zupełnie innym bezpieczniku niż np. lusterka czy wskazniki
Obrazek
Gites majonez :D
Arczi e30
Profesor

Moje BMW: 32xx
Nadwozie: Sedan
Silnik: mxxbxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez algrab » 3 lis 2007, o 12:51

Mialem podobne objawy, tez padal 7,5. Nie dzialal wtedy caly budzik (oprocz predkosciomierza) oraz dmuchawa. Wstawilem 15A i mam spokoj.
Turn and burn
algrab
Student

Moje BMW: 361
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B16
Kolejne BMW: E39
Nadwozie: Sedan
Silnik: M62B44

Post numer:#4  Postprzez Oki » 4 lis 2007, o 00:07

najgorsze jest to ze przepalaja sie nawet wieksze niz 15A. Z tymi przekaznikami to probowalem zrobic tak, ze wyjalem wszystkie, a i tak palil sie ten bezpiecznik.
Oki

Powrót do Elektryka & Oświetlenie